مسیریابی با نقشه
تلفن پذیرش

درمان فوبیا و ترس

فوبیا  یا ترس مرضی جز اختلال های اضطرابی می باشد که در آن شخص به طرز نا معقول و مداوم و  به شدت از وضعیت خاص یا شی می ترسد . در این نوع اختلال ترسی حالت هراس به خود می گیرد که باعث می شود شخص همیشه از وضعیت مولد ترس فرار می کند. هراس های مختلفی وجود دارند که در ادامه به معرفی آن ها می پردازیم .

آگورا فوبیا یا ترس از مکان های باز :

افرادی که به این نوع هراس مبتلا هستند ، در مواقعی که در مکان های شلوغ و عمومی هستند حالت های حمله ی وحشت زدگی را تجربه می کنند که به شکل تپش قلب شدید ، درد قفسه سینه ، احساس خفگی و تنگی نفس ، لرزش بدن و غش کردن و حالت ضعف می باشد. افراد به دلیل ترس از تجربه کردن دوباره این حالت از رفتن به چنین مکان هایی صرف نظر می کنند .

فوبیای اجتماعی :

ترس و نگرانی شدید در موقعیت های اجتماعی می باشد و این گونه افراد در صورت حضور دیگران نمی توانند فعالیت های خود را انجام دهند و ترس از انتقاد و قضاوت دیگران و مسخره شدن  دارند چنین افرادی در فعالیت های اجتماعی نظیر سخنرانی ها و فعالیت های گروهی ، تلفن جواب دادن در حضور دیگران و بیرون غذا خوردن و  ... اجتناب می کنند .

ترس از ارتفاع یا آکروفوبیا :

چنین افرادی از رفتن به جاهایی با ارتفاع زیاد نظیر کوه ، ساختمان های بلند و پل و ... اجتناب می کنند .

آویاتو فوبیا یا ترس از پرواز کردن :

چنین افرادی از سوار شدن به هواپیما و پرواز کردن ترس دارند و به همین دلیل از آن اجتناب می کنند .

هراس از دندان پزشکی ، خون هراسی ، عنکبوت هراسی ، سگ هراسی ، مار هراسی ، هراس از تاریکی از موارد دیگری هستند که می توان به آن ها اشاره کرد . 

تفاوت ترس و فوبیا چیست ؟ 

طبق نظر دکتر مشاور روانشناس افراد طبیعی در مواجه شدن با برخی از موارد گفته شده ممکن است حالت ترس طبیعی را تجربه کنند اما در این صورتی که این ترس آن ها را از انجام بسیاری از فعالیت ها بازدارد و زندگی اجتماعی و فردی او را مختل کند و حالت های وحشت زدگی را تجربه کند نیازمند درمان خواهد بود .

تفاوت ترس و اضطراب چیست ؟

ترس و اضطراب با یکدیگر همراه هستند اما ترس مربوط به خطری می باشد که برای فرد شناخته شده و قطعی می باشد این در حالی است که اضطراب در مورد وضعیتی مبهم و نا معلوم می باشد و ناشی از تفکرات ذهن فرد از خطری احتمالی و نا مشخص می باشد. بر اساس تحقیقاتی که انجام شده ترس باعث اضطراب می شود و اضطراب نیز باعث ترس در افراد می شود . 

عوامل موثر در اختلال هراس یا فوبیا چیست ؟

برخی از مطالعات روانشناسی نشان می دهد که هراس به عنوان مکانیسم دفاعی برای تکانه های خطر ناک و نا مقبول می دانند و برخی تحقیقات دیگر نشان می دهد که این اختلال به دلیل ترس های آموخته شده ای هستند که در گذشته با یادگیری مشاهده ای یا شرطی شدن تجربه کرده است. تجربه کردن حوادث های نا گوار مانند تصادف ، قرار گرفتن در ارتفاع زیاد ، گزش از سوی حیوانات و آسیب رسیدن به فرد ممکن است در بروز آن تاثیر داشته باشد علاوه بر آن  عومل ژنتیکی و فیزیولوژیکی نیز در بروز فوبیا تاثیر دارد . 

درمان فوبیا و ترس :

درمان ترس مرضی در کودکان و بزرگسالان بسیار مهم است زیرا  فوبیا یا هراس اختصاصی از آن جایی که باعث ایجاد مشکلات شدید در زندگی فرد می شود و او را از انجام دادن بسیاری از  فعالیت های روزمره  و یا رفتن به برخی مکان ها باز می دارد . برای درمان فوبیا در مرکز درمان فوبیا می توان از طریق مشاوره درمان فوبیا و ترس و روان درمانی و دارو درمانی و یا ترکیبی از آن دو جهت اثر گذاری بهتر استفاده کرد . 

از درمان های ترس و فوبیا می توان به درمان شناختی رفتاری در مرکز مشاوره روانشناسی انتخاب نو توسط متخصص درمان فوبیا که به عنوان بهترین شیوه درمان فوبی می باشد، اشاره کرد در این روش فرد تحت شرایط کنترل شده در معرض منبع ترس قرار می گیرد و به مرور زمان حساسیت خوذ را نسبت به آن از دست داده و اضطرابش در مواجه شدن با آن کاهش می یابد .

رفتار درمانی از موارد دیگری است که  درمان در کلینیک درمان فوبیا موثر واقع شده است در این روش افمار غیر منطقی و باور های اشتباه شناسایی و تغییر داده می شوند. حساسیت زدایی منظم از جز شیوه های رفتار درمانی می باشد که در آن شخص به طور واقعی یا خیالی با وضعیت ترسناک مواجه می شود و امروزه برخی از درمانگر ها به کمک فن آوری واقعیت مجازی در مقایسه با تجسم ذهنی وضعیت زنده تری ایجاد می کنند. در حساسیت زدایی منظم در ابتدا آموزش آرمیدگی داده می شود تا نسبت به انقباض ها و گرفتگی بخش های مختلف بدن خود آگاهی داشته باشند و ماهیچه های خود را سفت و شل کنند. پس از ایجاد آرمیدگی محرکی که کمترین میزان ترس را در فرد ایجاد می کند تجسم می کنند و این کار تا جایی ادامه پیدا می کند که فرد بدون هیچ ترسی ، ترسناک ترین جنبه وضعیت را تجسم کند. شکل شدید تر آن مواجهه غرقه سازی می باشد که در آن شخص به شدت و در حالی که راه گریزی ندارد، با وضعیت یا شی ترسناک مواجه می شود. 

شیوه های درمانی گفته شده باید زیر نظر متخصص روانشناس درمان فوبی انجام شود تا بر اساس میزان ترس فرد از موقعیت ها و اشیا سنجیده شده و دلایل آن مشخص شود و بعد از تشخیص این اختلال روش درمانی موثر جهت بهبود شرایط فرد مشخص شود. کلینیک روانشناسی انتخاب نو با کادر درمانگران مجرب و اشتفاده از روش های درمانی جدید و موثر می تواند به افرادی که از اختلال فوبیا رنج می برند مفید واقع شود. جهت وقت دهی می توانید از طریق شماره های درج شده در صفحه تماس با کلینیک روانشناسی انتخاب نو ارتباط بر قرار کنید.