بسیاری از افراد به اهمیت زبان بدن در جلسات کاری و یا ملاقات های عاشقانه واقف هستند، اما ممکن است به راحتی تاثیرات آن بر زندگی اجتماعی نادیده گرفته شود. ما معمولا از افرادی که احساس راحتی می کنیم احساس دوست داشتن بی چون و چرا داریم و اغلب آن ها را افرادی می دانیم که می توانیم در کنارشان خودمان باشیم و نقاب اجتماعی بیرون را از صورتمان برداریم و با خیال راحت نفس بکشیم.طبق نظر مشاور ازدواج رابطه داشتن با افرادی که ما را خیلی خوب می شناسند، با ما بزرگ شده اند و به همین دلیل از بیشتر حالت های شخصی ما آگاه هستند، باعث می شود به نوعی احساس اطمینان و راحتی کنیم . اگر چه همین مسئله می تواند ما را تبدیل به آدمی از خود راضی کرده و منجر به بروز سوءتفاهم هایی شود که تضاد، شکاف، دعوا و درگیری را به همراه دارد. اما لازم است که قدم هایی برای بررسی زبان بدن خود در میان اعضای خانواده و دوستان بردارید. 

زبان بدن مثبت:

طبق مطالعات مشاوره روانشناسی یکی از بهترین نکات درباره زبان بدن در جمع دوستان، میل غریزی شما برای نشان دادن وضعیت خود به آن ها است. این حالت نوعی حرکت کردن و حالت درونی است که حتی می تواند تاثیر زیادی روی دوستان بگذارد . وقتی دو دوست صمیمی با یکدیگر احوال پرسی می کنند، اغلب رفتارهای مشابهی را در یک زمان انجام می دهند. مثلا تغییرات صورت، بغل و ... و البته این حرکات مخصوص این دو نفر است و در ملاقات با فرد غریبه دیده نمی شود. و ممکن است در ارتباط با افراد دیگر مناسب نباشد. 

در طول دوران کودکی فرزندتان از نشان دادن زبان بدنی که بر قد، اندازه و یا تفاوت های قدرتی مانند داد زدن و .... تاکید دارد، خودداری کنید چون ممکن است همه ی این حرکات به خودتان برگردد. به جای آن آرام باشید و از زبان قاطعانه بدن مانند ارتباط چشمی، زست های باز و تاکیدی و اعتماد به نفس به جای خشونت استفاده کنید. در ارتباطات متقابل میان اعضای خانواده یا حتی دوستان نزدیک، اغلب نسبتی از حالت کودک، بالغ و والد وجود دارد که منجر به شکست تعامل یا موفقیت تعاملی می شود. خیلی از شما برایتان پیش آمده که با والدینتان بحث کرده اید که چرا هنوز با شما مثل بچه ها رفتار می کنند و یا این که چند نفر از والدین هنوز از فرزند بزرگشان گله دارند که چرا با او با احترام حرف نمی زند. خیلی کم پیش می آید که اعضای خانواده ای همان رفتار و زبان بدن بالغ و بالغی را در روابط خانواده به کار ببرند که آن را برای استفاده در جاهای دیگر به کار ببرند. این وضعیت دقیقا زمانی است که هر دو نفر طوری رفتار می کنند که جایگاهشان کاملا برابر بوده و در عین حال زبان بدنشان حساب شده است. 

رفتار های نمایشی کودک شامل: فریاد زدن، پا کوبیدن، مشت زدن، دست به سینه ایستادن، هل دادن، شانه بالا انداختن،گریه،، پایین نگه داشتن سر، لب پایین را جمع کردن و ... است.

رفتارهای نمایشی والد شامل: با انگشت اشاره کردن، زل زدن، قرار دادن دست ها در پشت بدن، تکان دادن سر، شماتت، چرخاندن چشم ها به اطراف، نوازش و بغل کردن و ... است. برای این که بتوانید رابطه بهتری را با جمع دوستان، خانواده و ... داشته باشید می توانید به کمک روانشناسان خانواده اطلاعات بیشتری را در زمینه کودک، والد، بالغ و تاثیر آن بر رابطه ها کسب کنید.

چند توصیه برای داشتن هماهنگی بیشتر در زبان بدن:

قبل از سخن گفتن روی اهدافتان تمرکز کنید. این موضوع سبب بالا رفتن انگیزه شما می سود و همچنین کلمات و در نتیجه حرکاتتان طبیعی تر جلوه می کند. و همچنین پیامهایتان را باید خودتان پذیرفته باشید و زمانی که شما حرف های خودتان را باور داشته باشید، زبان بدنتان تاثیر گذاری پیدا خواهد کرد. و این را فراوش نکنید که برای قانع کردن دیگران بزرگ نمایی نکنید و پافشاری زیا روی یک موضوع و بزرگ نمایی آن بر زبان بدن تاثیر منفی می گذارد. و همچنین بر تنفس خود مسلط باشید و قبل از حرف زدن، استرس را از بدنتان دور کنید. در شرایط که استرس عضلات بدنتان را منقبض کرده ، طبیعی نگه داشتن زبان بدن غیر ممکن است. پس آرام نفس بکشید تا بدنتان آرام شود و دست ها و پاهایتان را به آرامی تکان دهید تا عضلاتتان از حالت انقباض خارج شود. اگر شانه هایتان منقبض باشند کل بدنان خمیده به نظر خواهد رسید به همین دلیل شانه هایتان را عقب و جلو کنید تا بدنتان از حالت قفلی خارج شود. حالات بدنی معمولا سریع تر از کلمات پیام را منتقل می کنند به همین دلیل روی زبان بدنتان کار کنید . جلوی آینه بایستید و با خودتان صحبت کنید اگر زبن بدن شما در حالت طبیعی ترکیب مناسب نداشته باشد هماهنگ کردن علائم مختلف آن، در اولین قدم ها سخت خواهد بود اما تمرین روزانه می تواند تاثیر خوبی روی آن داشته باشد. همچنین برای موفقیت در این زمینه تصویر سازی ذهنی نیز مناسب خواهد بود و همانطور که گفتیم برای داشتن توجه روی زبان بدنتان نیازمند تمرین خواهید بود. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مهارت های ارتباطی با مرکز مشاوران در تماس باشید.