مسیریابی با نقشه
تلفن پذیرش

روانشناسی بالینی

روانشناسی بالینی به عنوان شاخه ای مهم در روانشناسی می باشد زیرا که به انواع اختلالات روانی و شیوه های متنوع درمانی آن می پردازد .روانشناس بالینی به مطالعه و تشخیص نابهنجاری های رفتاری ، اختلال های روانی ، مشکلات اجتماعی ، هیجانی و .... می پردازد و برای شناسایی و تشخیص آن ها می تواند از انواع تست های روانشناسی استفاده کند . و بعد از شناسایی علائم اختلال ها و مشکلات روحی و روانی از انواع روش های درمانی نظیر روان درمانی ، روانکاوی ، رفتار درمانی ، شناخت درمانی و .... استفاده می کند . همانطور که گفتیم مشاوره بالینی در درمان بسیاری از اختلال های روانی و مشکلات روحی و روانی که برای فرد عذاب آور ، ناسازگارانه  و به صورت رفتار نا معمولی می باشد ،  در جلسات به صورت منظم و تدریجی  می پردازد در زیر به چند مورد از این اختلال ها اشاره می کنیم .

  • اختلالات اضطرابی : 

دکتر روانشناس بالینی بیان می کند که اضطراب در واقع ترس مبهم و ناخوشایندی می باشد که مشخصه آن ها می توان به بی قراری حرکتی ( از جا پریدن ، لرزش ، نا آرامی ) ، تغییرات جسمی ( تپش قلب ، عرق کردن و ...) گیجی و بیمناکی اشاره کرد . از اختلالات اضطرابی عبارت اند از :

اختلال وحشت زدگی : در این نوع اختلال اضطرابی ، بیمناکی و وحشت های ناگهانی را می توان مشاهده کرد . کسانی که به این اختلال مبتلا هستند گاهی خود را در آستانه مردن حس می کنند ولی همیشه مضطرب نیستند . حملات وحشت زدگی به صورت ناگهانی شروع می شود و تپش قلب شدید ، تنگی نفس ،درد قفسه سینه ، عرق کردن ، سرگیجه را دارند . 

اختلال هراس یا فوبیا :

شخص مبتلا به این اختلال از شی ، موقعیت خاص به شدت و به شکل نامعقولی می ترسد . از هراس های شایع می توان به هراس  از موقعیت های اجتماعی  ، سگ هراسی ، بلند هراسی ،پرواز هراسی اشاره کرد . 

اختلال اضطراب تعمیم یافته :

که در آن اضطراب باید حداقل یک ماه طول بکشد افراد مبتلا به این اختلال دلیل مشخصی برای اضطراب خود ندارند . این افراد عصبی بوده و حتی پیوسته نگران کار ، روابط و سلامتی خود هستند . 

  • اختلال وسواس فکری – عملی

مبتلایان به این اختلال ، تردید های جزئی و کار های روزمره خود را روزی هزار بار تکرار و مرور می کنند . شایع ترین اجبار های عملی ، بازرسی ، کنترل کردن ، تمیز کردن و شمارش های افراطی هستند . 

  • اختلالات خلقی :

 اختلالاتی که مهم ترین ویژگی آن ها ، ناراحتی خلقی اولیه می باشد برای مثال اختلالات افسردگی و اختلال دو قطبی که در مرکز مشاوره فردی زیر نظر بهترین مشاوره روانشناسی قابل بهبود هستند . از نشانه های بارز آن می توان به خلق افسرده در بیشتر اوقات روز ، مشکلات خواب ، خستگی و بی حالی ، احساس گناه ، عدم علاقه به اکثر کار ها و لذت نبردن از آن ها ، اشکال در تفکر و تمرکز و تصمیم گیری . افکار مرگ و خودکشی می باشد . 

  • اختلالات خوردن : 

کم خوری و پرخوری عصبی که در نوجوانان و جوانان افزایش پیدا کرده و نیازمند درمان روانشناختی می باشند .

  • اختلالات خواب : 

که شامل بی خوابی ، پر خوابی ، حمله خواب ، اختلال خواب مرتبط با تنفس می باشد . 

  • اختلالات شخصیت : 

اختلالات شخصیت به صورت وجود صفات شخصیتی انعطاف ناپذیر و ناسازگارانه هستند.  به عبارتی الگوهای شناختی رفتاری ناسازگارانه مزمن که با شخصیت فرد عجین شده اند و برای دیگران دردسر ایجاد کرده و یا غیر قانونی وزیانبخش هستند که شامل زیر مجموعه متفاوتی می باشد .

دسته عجیب و نا متعارف که شامل اختلال پارانوئید که با بی اعتمادی ، شکاک و خودشان را برحق ولی آسیب پذیر و مورد حسد دیگران می دانند . اسکیزوئید : نداشتن روابط اجتماعی رضایت بخش گوشه گیر و کمرو و به اصطلاح عامیانه آدم های سردی هستند و اسکیزوتایپال باور های عجیب و سوء ظن ، و تنفر آشکار دارند  می باشد . 

دسته نمایشی و دارای مشکلات هیجانی که شامل نمایشی : که به عنوان افرادی بسیار توجه طلب و بسیار واکنش های افراطی از خود نشان می دهند . خود شیفته : بر داشت های غیر واقع بینانه از اهمیت خود دارند و انتقاد پذیر نیستند و حس همدلی ندارند و این موارد مشکلاتی را در ارتباطشان ایجاد می کند و مرزی که به عنوان افرادی که ثبات هیجانی ندارند و تکانشی و غیر قابل پیش بینی و تحریک پذیر و مضطرب هستند و نوع دیگر که ضد اجتماعی می باشد و این افراد زور گو ، قانون شکن ، بی مسئولیت و با جرم و خشونت عجین هستند . 

دسته دیگر از اختلال شخصیت که دسته ترسو و دوری گزین نامیده می شود و می توان به افرادی دوری گزین که کمرو و تودار هستند و عزت نفس کمی دارند و در برابر طرد شدن بسیار حساس  هستند . افراد دیگر که وابسته هستند و اعتماد به نفس ندارند نمی توانند شخصیت خود را نشان دهند و همیشه متکی به فرد دیگر هستند . و از انواع دیگراین دسته  که به نوع پرخاشگر و وسواسی می توان اشاره کرد .

اختلالاتی که در بالا معرفی شدند به صورت خلاصه مطرح شده و صرفا جهت آشنایی می باشد و برای تشخیص و شناسایی اساس هر یک از اختلال ها نیازمند مصاحبه و تشخیص از سوی دکتر مشاور بالینی خوب می باشد و به هر فردی با دیدن یک یا چند نشانه نباید برچسب اختلال روانی زد .

علاوه بر اختلال های گفته شده مشاور روانشناس بالینی در مرکز مشاوره بالینی در مشکلات روانی دیگر نظیر کنترل خشم و عصبانیت و پرخاشگری نقش دارد زیرا که می تواند عوامل عصب شناختی و عوامل روانی نظیر شرایط ناکام کننده و آزار دهنده و یا عوامل شناختی آن را شناسایی و راه های کاهش پرخاشگری را آموزش دهد. به طور کلی علاوه بر اختلالا های روانی کلینیک روانشناسی بالینی انتخاب نو  ارائه خدمات تخصصی روانشناسی بالینی در زمینه های  مختلف نظیر نظیر اختلال های رفتاری ، ناتوانی ، ناسازگاری ،مشکلات احساسی ، ضربه ی روحی و آسیب های شناختی موثر واقع می شود .

هر یک از اختلالاتی که معرفی شدند نیازمند درمان به شیوه های موثر از سوی بهترین روانشناس بالینی در مرکز روانشناسی بالینی می باشد از موارد درمانی که می توان به آن اشاره کرد .

مشاوره روانپزشکی : 

روانپزشک با استفاده از درمان های زیست شناختی برای کم کردن نشانه های اختلال های روانی یا برطرف کردن این اختلال ها طرز کار بدن را تغییر می دهند . دکتر روانپزشک با استفاده از دارو های روان درمانبخش در رفع و تخفیف اختلال های روانی کمک می کند . تلفیق روان درمانی و دارو درمانی در بسیاری از اختلال ها به صورت بسیار موثری عمل می کند .

روان درمانی : 

متخصص روانشناس بالینی در فرایند روان درمانی به افراد کمک می کند تا مشکلات روانی و میان فردی خود را بشناسند ، آن را تعریف کنند و بتوانند برآن ها غلبه کرده و سطح سازگاری خود را افزایش دهند . روانپزشک و روانشناس برای درمان اختلال های روانی نظیر درمان وسواس ، درمان افسردگی ، درمان اضطراب و استرس و درمان فوبیا و ترس  از روان درمانی استفاده می کند و از تکنیک های موثر گفت و گو ، تفسیر ، گوش دادن و الگوی برداری و .... استفاده می کنند برای آشنایی بیشتر می توانید به صفحه مربوطه روان درمانی مراجعه کنید .

گروه درمانی :

این نوع درمان می تواند راه و رسم موثر تر کنار آمدن با مشکلات روانی و اختلال های روانی  را برای افراد شرکت کننده  یاد بدهد زیرا بر اساس تحقیقاتی  که انجام شده بسیاری از مشکلات روانی که افراد به آن دچار می شوند  ، در چهار چوب روابط میان فردی ، و تجربه های گروهی درون خانواده ، ازدواج ، گروه های اجتماعی و کاری شکل می گیرد که برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه مشاوره خانواده می توانید به صفحات مربوطه سایت انتخاب نو مراجعه کنید.

نوروفیدبک و بیوفیدبک :

با توجه به افزایش دانش و آگاهی نسبت به عملکرد مغز در زمینه ی تغییر عملکرد نواحی مغزی مختلف می توان به بهبودی در یک اختلال و یا ارتقاو بهبود سطح عملکرد فرد در کودکان ، نوجوانان و بزرگسالان برسیم و  با استفاده از ابزار های جدید نوروفیدبک و بیوفیدبک می توان با خود تنظیمی فعالیت های مغزی به بهبودی نسبی دست پیدا کرد که برای آشنایی بیشتر با درمان نوروفیدبک این مرکز روانشناسی به صفحه مربوطه مراجعه کنید.