مسیریابی با نقشه
تلفن پذیرش

مشاوره فردی

با توجه به به تعارض داشتن نیاز ها و تمایلات ما با واقعیات محیط و روابط ، فشار روانی در زندگی انسان ، امر اجتناب ناپذیری می باشد و از این رو فرد در زندگی خود با چالش هایی رو به رو خواهد شد و برای حل کردن آن ها باید تصمیم صحیحی بگیرد . مشاوره فردی در چنین مواقعی بهترین انتخاب خواهد بود زیرا که در مواردی نظیر تصمیم گیری های مهم ، مشکلات روحی و روانی ، مدیریت بحران ، افزایش اعتماد به نفس ، رفع اختلالات شخصیتی، روابط بین فردی  ، افسردگی ، اضطراب ، عصبانیت و ... مناسب خواهد بود . به عبارتی مشاوره فردی در جهت دریافت پشتیبانی و رشد در زمان های چالش بر انگیز می باشد و همچنین در جهت حل مشکلات رابطه ای با همسر ، خواهر ، برادر و دیگران ، مشکلات مربوط به بد رفتاری و غفلت و یا حالات دیگر نظیر داغ دیدگی ، مشکلات تحصیلی ، مشکلات دینی و معنوی نیز موثر واقع شود .

مزایای مشاوره فردی چیست ؟

مشاوره فردی خوب به دلایلی از قبیل افزایش خود آگاهی فرد ، تشویق به خود آگاهی ، تقویت مهارت های ارتباطی و بهبود استفاده از مهارت های مقابله سالم مفید است . این مزایا منجر به تغییر رفتار فرد خواهد شد . 

ذهن آگاهی در جربان بهترین مشاوره فردی اجرا می شود به این صورت که به فرد توانایی حضورش  در اینجا و اکنون کمک می شود به عبارتی مشاور روانشناس فردی  ، افراد را ترغیب می کند تا نسبت به افکار و  احساسات خود  در زمان حال آگاهی داشته باشند  . علاوه بر این مشاوره و روانشناسی فردی به افراد کمک می کند تا در مورد تاثیر رفتار فرد بر نتیجه مطلوب بینش داشته باشند و بر اساس آن روانشناسانی که از درمان شناختی رفتاری استفاده می کنند  همان طور که در ابتدا هم اشاره شد ، به عدم تطابق بین آن چه فرد فکر می کند اتفاق می افتد و واقعا چه اتفاقی می افتد ، تاکید می کنند . شناسایی باور ها و ارزش های خود و شناسایی مواردی که زندگی فرد را می تواند معنی دار کند از مواردی هستند که در جلسات مشاوره خصوصی  به آن ها پرداخته می شود . بسیاری از افراد به دنبال مشاوره در مورد موضوعات مربوط به روابط و مهارت های اجتماعی هستند و به دنبال یادگیری برقراری مرزها بر اساس بینش درباره نیاز ها و ترجیحات خود می باشند . علاوه بر آن مشاوره فردی می تواند در راستای بهبود مهارت های ارتباطی افراد  یعنی مواردی نظیر هوش هیجانی ، همدلی ، گوش دادن فعال ، اعتماد به نفس و احترام ، کمک می کند به طور کلی مشاوره فردی حرفه ای در جهت ایجاد ارتباطات سالم سودمند است و به عبارتی می توان گفت که مشاوره شخصی به رشد فرد کمک بزرگی می کند . 

مشاوره با استفاده از آموزش خود آگاهی به افراد کمک می کند تا بیاموزند که افکار افراد ، روحیات را تحت تاثیر قرار می دهد نه حوادث بیرونی و همچنین انواع مختلف افکار منفی هستند که موجب احساسات منفی به خصوصی می شوند و این افکار منفی افسردگی ، خشم ، گناه ، یاس و نا امیدی که به ظاهر درست و بی کم و کاست به نظر می رسند ، اغلب مخدوش و غیر واقع بینانه هستند . مشاور فردی به افراد کمک می کند تا از ارتباط بین افکار و احساسات اطلاع یابند و بتوانند از روحیه بد رهایی یابند .

آیا باید احساس خود را تغییر دهیم ؟ 

برای این که احساس بهتری داشته باشیم باید این درک را داشته باشیم که به جای حوادث بیرونی ، افکار و طرز تلقی های ما هستند که احساسات ما را به وجود می آورند و  می توان بر اساس آن اندیشه ، احساس و رفتار خود را تغییر داد .

داشتن  افکار و احساسات واقع بینانه ای :

 احساسات منفی ناشی از ارزیابی واقع بینانه شرایط هستند . اغلب بهترین کار این است که این احساسات را به سازنده ترین شکل خود ابراز کرد و با مسائل برخورد سازنده داشت و برای رفع کردن آن ها تلاش کرد اما گاهی اوقات این افکار غیر واقع بینانه و خطای شناختی هستند که در این صورت باید نگرش و تفکر خود را نسبت به مسائل باید تغییر داد .

ناراحت شدن به خاطر مسئله و واکنش نسبت به آن :

در مواقعی می توان یک احساس را جایگزین احساس دیگر کرد . ممکن است از کسی عصبانی باشیم و آن را انکار کنیم و یا به جای این که ناراحتی را قبول کنیم آن را در خود سرکوب کنیم  و در نتیجه نگران باقی می مانیم . نگرانی ها صرفا تغییر شکل دادن مسئله ای است که ترجیح می دهیم از آن هل اجتناب کنیم .

داشتن انتظارات واقع بینانه از جهان :

نا امیدی به دلیل فاصله افتادن میان توقعاتمان و واقعیت ها می باشد و احساس نا امیدی به این دلیل است که انتظارات صورت واقع به خود نگرفته و به عبارت واضح تر انتظارات غیر واقع بینانه بوده اند رهایی از این توقعات کار ساده ای نیست زیرا همه ما در قید و بند اسارت باید ها هستیم .

داشتن انتظارات واقع بینانه از خود :

ممکن است که پیوسته در ذهن خود افکار باید ها و شاید ها را داشته باشیم و با این افکار بر خود لطمه وارد کنیم به عبارتی ممکن است که با پذیرفتن اشکالات ، نواقص و محدودیت های خود با دشواری رو به رو باشیم و حتی ممکن است خود را سرزنش کرده و در نهایت افسردگی و احساس گناه در ما ایجاد شود . 

عزت نفس :

عزت نفس کم می تواند منجر به خشم ، اضطراب ، احساس گناه و حتی افسردگی شود . زمانی که به خود احساس خوب داشته باشیم و کسی با ما بدرفتاری کند ، در این صورت ابراز احساسات از سوی ما نشانه احترامی است که برای خودمان قائل هستیم . به خاطر وجود احساس حقارت ، گرفتن حالت تدافعی ، احساس رنجش و نا امیدی وجود خواهد داشت عزت نفس اصیل ناشی از فروتنی و قبول کمبود ها و نواقص خود می باشد و تنها در این صورت است که می توان مسئولیت اعمال خود را به عهده گرفت .

 برای تغییر دادن احساسات خود و داشتن زندگی شادتر و غلبه بر مشکلات خود یادگیری برخی از مهارت ها لازم می باشد هر یک از مواردی که مطرح شد در زندگی هر فردی و در دوره های مختلف می تواند وجود داشته باشد مشاوره فردی می تواند راه حلی بسیار موثر برای غلبه بر مشکلات و جایگزین کردن شیوه های صحیح و یادگیری این مهارت ها را به دنبال داشنه باشد .