بر اساس مطالعاتی که در حوزه ی روانشناختی انجام شده است ، همه ی ما انسان ها باید بیاموزیم که از فشار های روانی یا استرس درونمان آگاهی پیدا کنیم . طبق نظر روانشناس خوب آگاهی و اطلاع می تواند باعث شود که در مواقع ترس ، اضطراب و خشم غیر اصیل ، متوجه واکنش بدنمان شویم و به تدریج و با تمرین می توان به میزان زیادی بر این موضوع تسلط پیدا کرد . تمرکز کردن بر این موضوع ، برای بسیاری افراد ، حتی برای مدت کوتاه ، دشوار است و نمی توانند به تنش های درونی خود آگاهی پیدا کنند . بدن ما در صورت وجود استرس دچار تغییراتی می شود برای مثال با انقباض های عضلانی یا ناراحتی های شبیه آن پیام می دهد . ما اغلب متوجه ارتباط بین رویداد های بیرونی و تنش های درونی خودمان و بدنمان نیستیم و برای این که از این تنش ها کاسته شود ، آگاهی بیشتر از افکار و احساسات و حس های جسمی بدن می تواند مناسب باشد و در واقع هر یک از موارد گفته شده به ما پیام هایی می دهد . 

سیستم دفاعی بدن :

استرس های ویژه ای باعث تضعیف سیستم ایمنی بدن می شود و آیا می توانیم آن را کنترل کنیم ؟ تحقیقاتی که انجام شده نشان می دهد که آرام کردن اعصاب ، خود هیپنوتیزمی و تصویر سازی ذهنی می تواند باعث تقویت سیستم ایمنی شود و به عبارتی می توان از مبتلا شدن به بسیاری از بیماری ها جلوگیری کرد زیرا که گلبول های سفید نقش اصلی را در دفاع از بدن بازی می کنند . کنترل استرس و آرام کردن بدن می تواند تاثیر مثبتی بر روی آن ها داشته باشد .

آرام کردن اعصاب به شکل سریع و آسان :

تجربه های لذت بخش و ساده می تواند آرام شدم تعصاب را به همراه داشته باشد مانند چرتی کوتاه زدن و به حمامی گرم و آرام بخش رفتن ، نشستن در صندلی راحت و خواندن کتاب مورد علاقه ، دیدن فیلمی خنده دار ، ماساژ ، یک لیوان آبمیوه ی طبیعی ، داشتن باغچه ای کوچک یا گیاهی خانگی و رسیگی به آن ، گوش دادن به موسیقی مورد علاقه ، تصور در ذهن که به جای زیبایی سفر کرده اید و یا هر آن چه که می تواند شرایط بهتری را برای شما ایجاد کند . مرکز روانشناسی واتساپی می تواند راهنمایی های موثری برای تصویر سازی ذهنی و .... را برای شما مطرح کند .

تنفس با تصویر سازی ذهنی :

سعی کنید همراه با نفس کشیدن تصویر های ذهنی مربوط به گرما ، خنکی ، سر زندگی یا آرامش در ذهنتان مجسم کنید . فرض کنید هوایی که تنفس می کنید سرشار از این ویژگی های خاص است . در حال بیرون دادن هوا ، حس کنید که این ویژگی ها در تمام وجودتان جاری شده است . و سپس از تک تک منافذ پوست بیرون می رود . برای مثال :

تصور کنید که هوایی گرم و آرامش دهنده را تنفس کرده اید . این هوای دل پذیر را با حس آرامش بخش به تک تک اعضای بدنتان برسانید و از آن ها خارج کنید . و یا یک روز گرم تابستانی را تصور کنید که چند نفس خنک آبی رنگ را در کل بدنتان جریان می دهید . ببینید که پس از انجام چند نفس درخشان انرژی بخش چه حسی پیدا می کنید . موضوع بسیار ساده است اما فوایدی که دارد فرا تر از انتظار می باشد . نفس های سنگین و اشباع شده ممکن است آرام سازی اعصاب را باعث شود و اگر عضوی خاص از بدن شما گرفتگی دارد یا صدمه دیده است ، سعی کنید انرژی تنفس تان را به سمت آن عضو هدایت کنید و آن را آرام سازید . از تصویر ذهنی مورد علاقه تان نیز می توانید استفاده کنید و موارد گفته شده در بالا چند نمونه از این تصویر سازی های ذهنی می باشد . 

تمرین ذهن آگاهی :

روانشناسان کلینیک روانشناسی غیر حضوری بیان می کنند که بیشتر ما انسان ها ذهنمان در گیر اتفاقات گذشته یا پیش پیش بینی آینده است که زمان حال ، بدون توجه ما به آرامی از کنارمان می گذرد و به گذشته تبدیل می شود . تمرکز حواس به طور کلی موجب جلب توجه شما به لحظه ی کنونی زندگی است و بدون قضاوت این که آیا حال ، شاد ، غمگین ، خوب ، بد و ... است ، ما را تشویق می کند که هر لحظه را با تمام وجود و با تمرکز کامل حواس زندگی کنیم ، حتی لحظات دردناک و نا خوشایند را .

تمرکز حواس شیوه ی برخورد با زندگی است و مشاوره خانواده تلفنی می تواند از این شیوه بسیاری از مسائل مربوط به مدیریت بحران را ارائه دهد تا رویداد های اطرافمان را لحظه به لحظه با آرامش و حضور ذهن مشاهده کنیم و بپذیریم . ممکن است ساده به نظر یرسد ، ولی ذهن خستگی ناپذیر و قضاوت گر ما این کار را برایمان دشوار می کند . این نوع تمرین به ما کمک می کند که در لحظه ی حال باشیم و توازنی در ذهن ایجاد می کند که توانایی پاسخ گویی و واکنش ما را در برابر بسیاری از موقعیت های مختلف زندگی افزایش می دهد . این نوع ذهن آگاهی می تواند ارامش و اطمینان و دلگرمی را بیشتر کند و توانایی رویارویی با مسائل مختلف را در ما افزایش می دهد و کمک می کند که بسیاری از محرومیت ها و درد ها و ... را همانگونه که هست ، بپذیریم .