ارتباط موثر یکی از مهم ترین مهارت هایی است که می توانید برای ایجاد پیشرفت های بزرگ در رابطه از ان ها بهره مند شوید. صمیمیت زمانی شکل می گیرد که بتوانید آن چه درونتان است با همسرتان در میان بگذارید و او را درک کنید و این را بدانید که بهترین راهبرای داشتن زندگی زناشویی موفق صحبت کردن است. خیلی از زوجین زمانی که می خواهند با یکدیگر صحبت کنند همه چیز بینشان خزاب می شود ولی با کمی مدیریت و برنامه ریزی این مشکلات پایان می یابد. در ادمه به راهکارهایی اشاره می کنیم که به شما کمک خواهد کرد به خوبی با همسرتان صحبت کنید و از جنگ و جدل بپرهیزید.



گام اول تعریف هدف:

طبق نظر مشاوران خانواده قبل از حرف زدن خوب فکر کنید که چرا این کار را می کنید زمانی ارتباط تان موثر خواهد بود که هدف مشخصی داشته باشید پس در ابتدا از هدفتان تعریفی در ذهن داشته باشید و آن را با همسرتان در میان بگذارید برای مثال می خواستم وقت بگذاریم و درباره فلان موضوع با همدیگه صحبت کنیم و تصمیم بگیریم که چه کاری کنیم. و زمانی که هر دوی شما هدف مشخصی در ذهن داشته باشید بهتر می توانید با یکدیگر صحبت کنید.

انتخاب زمان مناسب:

اگر که همسرتان میلی به گفتگو ندارد اصرار نکنید و اگر می خواهید در مورد موضوعی صحبت کنید از طرف مقابلتان بپرسید که چه زمانی مناسب است و هر دو طرف در ارامش می توانند صحبت کنند.

توجه به موضوع :

بر اساس گفته‌ی روانشناسان ازدواج وقتی که زمان مناسب تعیین شد همه چیز را ناگهانی مطرح نکنید و با یکدیگر قاطی نکنید. گفتگوی شما زمانی سازنده خواهد بود که در مورد هدف تعیین شده باشد و مسائل دیگر را وارد بحث نکنید و از همه مهم تر سعی کنید در مورد مسائل گذشته صحبت نکنید و فقط در مورد مشکل فعلی و هدف صحبت کنید.

پرهیز از جمله هایی که با تو شروع می شوند.

با ایجاد چند تغییر کوچک در لحن، گفتگوی ملایم تر و موثر تری را خواهید داشت. زمانی که جملات خود را همواره با تو شروع کنید در واقع احساس اتهام را در فرد مقابل ایجاد خواهید کرد و سعی کنید که با جملاتی که با من شروع می شوند صحبت کنید برای مثال من دلم می خواد که .... و از این طریق در واقع احساسات خود را نیز به شکل واضحی بیان خواهید کرد. 

پرهیز از گفتن کلمات هیچ وقت و همیشه:

در ارتباطتان با دیگران لغات همیشه و هیچ را حذف کنید. زمانی که در بحثتان احکام کلی صادر می کنید، جلوه بسیار تحریک آمیزو زننده ای دارد و بسیار نادرست است و این جملات کاملا غیر واقع بینانه هستند و وضعیت را بد تر خواهد کرد زیرا که همسرتان حالت دفاعی به خود خواهد گرفت در چنین شرایطی زوجین برای داشتن گفتگوی موفق و درخواست خواسته هایشان باید بر روی حسی که دارید تمرکز کند نه که حالت دفاعی به خود بگیرد.

باید ها و نباید ها را حذف کنید.

در گفتن باید ها و نباد ها زیاده روی نکنید. زیرا تعیین کردن این باید ها حالت اجبار به خود می گیرد و نتیجه خوبی را به همراه نخواهد داشت از این رو استفاده از آن ها را برای مسائل زندگی مشترکتان محدود کنید.

وسط حرف دیگری نپرید.

هرکسی می داند که وسط حرف کسی پریدن زشت است و زمانی که همسرتان در حال صحبت کردن است سعی نکنید که حرف های او را قطع کنید بلکه سعی کنید که به حرف های او با دقت تمام گوش دهید و زمانی که حرف هایش به پایان رسید،  شما آغاز کنید. شنونده‌ی خوب بودن باعث می شود که ارتباط بهتری با همسرتان داشته باشید. قطع کردن حرف دیگران باعث ادامه دار شدن مشکلات، خستگی و عصبانیت خواهد شد.

حفظ آرامش:

زمانی که افراد عصبانی می شوند، نمی توانند منطقی فکر کنند و در نتیجه احتمال این که ارتباط موثری داشته باشید بسیار کمتر می شود از این رو باید حواستان باشد که عصبانیت شما را تحت کنترل خودش قرار ندهد. و سعی کنید که اتفاقاتی که در جسمتان می افتد را کنترل کنید تا آرامش خود را برگردانید. اگر که احساس می کنید این صحبت باعث عصبانیت شما می شود آن را به زمان دیگری موکول کنید . زیرا که از دست دادن کنترل یکی از شما و یا هر دوتان ناراحتی های زیادی را به همراه خواهد داشت و به نتیجه ای هم نخواهید رسید. 

پرهیز از رفتارهای نادرست:

طبق نظر روانشناس تحقیر کردن، با بی حوصلگی برخورد کردن، ساکت شدن و گرفتن حالت دفاعی به خود، توقع ذهن خوانی ، حرف های طعنه آمیز و پرخاشگرانه و ... مواردی هستند که به رابطه موفق مناسب نیست.

ابراز احساسات:

 اگر می خواهید رابطه تان با تغییراتی همراه شود باید احساسات خود را نیز بیان کنید و با او در میان بگذارید و این مورد نیز می تواند برای شما کارساز باشد. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک تخصصی روانشناسی انتخاب نو در ارتباط باشید.