مطالبی که در ادامه اشاره می کنیم به هر کسی که به نحوی درگیر جدایی بوده و آن را تجربه کرده است کمک می کند تا دوباره به زندگی طبیعی خودش برگردد. خیلی از افراد شکست های عاطفی را تجربه کرده اند، ولی از اثرات مخربی که بر نا خودآگاه گذاشته اند خبر ندارند و به واسطه همین اثرات مخرب به آن چه که در نظر داریم نمی رسیم و آن طور که باید از زندگی عاطفی یا حتی حرفه ای خود لذت نمی بریم. 

عصبانیت ممنوع!

بر اساس مطالعات مشاوره بهترین خانواده یکی از اشتاباهات رایج که ما وقتی می خواهیم زندگی مان را از سر بگیریم انجام می دهیم، این است که همچنان از دست کسی که به ما آسیب زده است عصبانی هستیم و پرخاشگری می کنیم. انتقام جایش را در زندگی ما باز می کند و چون ما می خواهیم برای ان ها هم همان اتفاق بیفتد و از همان طریقی که ما را عذاب دادند، خودشان عذاب بکشند. با این حال این واقعیت را فراموش می کنیم که عصبانیت و ناراحتی فقط سد راه ما می شود و اجازه نمی دهد گذشته را فراموش کنیم. این قدر به دلایل این که چرا دلتان را شکسته است فکر نکنید، به این فکر نکنید که چرا اوضاع ان طور که شما انتظار داشتید پیش نرفت و در عوض به این فکر کنید که چه کار می توانید انجام دهید تا زندگی تان بهتر شود. غم از دست دادن یک نفر معمولا باعث می شود ما بی انگیزه و ناراحت باشیم چون احساس شکست، سردرگمی، تنهایی و انواع دیگر ان را با هم تجربه می کنیم، ولی زمانی که کم کم دچار عصبانیت شدیم باید بدانیم این احساس است که می تواند آینده ما را به خطر بیندازد و باعث شود کارهایی انجام دهیم که با گذشت زمان و در اینده به ما ضربه بزنند. 

غم را احساس کنید.

طبق نظر مشاور خوب ازدواج وقتی رابطه مان با شکست مواجه می شود احساسات و عواطف مختلفی را تجربه می کنیم و بیشتر اوقات این عواطف را به شدت در خود پنهان می کنیم و در نهایت از یاد می بریم که ان ها را ابراز کنیم. و در نتیجه اتفاقی که می افتد این است که ان ها ما را تحلیل می برند و زندگی مان را به کنترل خود در می اورند و رویمان تاثیر می گذارند. چون ما به خودمان اجازه نمی دهیم این احساسات را به طور کامل لمس کنیم. باید به خودتان اجازه دهید که هر حسی را تجربه کنید و این کار به شما کمک می کند تا احساساتتان را بیان کنید. برای هر فردی مواجه شدن با احساسات سخت است و اذیت می کند ولی در نهایت به شما کمک می کند تا با واقعیت رو به رو شوید. و این را بدانید که عصبانیت بیشتر از هر چیزی به خودتان ضربه خواهد زد.

قدرتتان را از دست ندهید.

بر اساس مطالعات مشاوره روانشناسی تخصصی وقتی عصبانی هستید تمرکزتان روی فردی است که شما را عصبانی کرده است. به این فکر می کنید که چرا این کار را کردند. احتمال دارد به این هم فکر کنید که شما هم می توانستید کارهای بهتری انجام دهید ولی مشل اینجاست که با این کار زمان زیادی را صرف فکر کردن به ان چیزهای منفی می کنید و به جای این که اجازه دهید عصبانیت وجودتان را ترک کند غرق افکار منفی می شوید ولی این کا زندگی شما را بسیار دشوار خواهد کرد.

به خودتان بی توجه نباشید.

صرف نظر از این که چه اتفاقی افتاده است خودتان را فراموش نکنید و به خودتان بی توجهی نکنید. درست است که غم زیادی بر وجودتان سایه انداخته است ولی اصلا درست نیست که عادت هایی را برایشان زحمت کشیده اید به این راحتی از دست بدهید. نباید این طرز فکر را در خودتان پرورش بدهید که دنیای شما فقط بر پایه این ساخته شده است که با چه کسی در ارتباط هستید. چون چه با آن ها باشید یا نباشید شما فرد مهمی هستید و فراموش کردن خودتان باعث می شود احساس بی ارزش بودن بکنید و این حس بعد از شکست عشقی بسیار مضر است. این شکست های عاطفی باید محرک شما باشند تا دوباره به خودتان برگردید و تحت هر شرایطی رسیدگی بهتر و بیشتری به خودتان بکنید. تمام کارهایی را که عادت به انجام دادنشان داشتید باید دوباره از سر بگیرید و اگر این کار را نکنید، معنایش این است که فکر نمی کنید دیگر ارزش آن کارها را داشته باشید. پس اجازه ندهید که جدایی سخت شما را از پا در بیاورد و رسیدگی به خودتان و اهمیت دادن به خودتان یکی از کارهایی است که می توانید به نسخه شاد خود برگردید.


جدایی هیچ وقت کار ساده ای نیست و احساس درماندگی را به همراه دارد چون نمی دانید بدون فردی که به او عادت کرده اید چه کار کنید. افراد واکنش های متفاوتی نشان می دهند. برخی به روال عادی زندگی شان بر می گردند و برخی دیگر نمی توانند فراموش کنند و فکر می کنند که بدون طرف مقابل نمی توانند شاد باشند و رها کردن گذشته برایشان دشوار است. ولی فراموش نکنید که ارزش شما بااین موضوع که چه کسی دوستتان دارد تعیین نمی شود و شما باید خودتان را ببخشید و خودتان را دوست داشته باشید. اگر که به تنهایی نمی توانید از این موقعیت دشوار بیرون بیایید از متخصصان کلینیک روانشناسی ایران کمک و راهنمایی بگیرید.