به طور طبیعی همه پدر و مادر ها گاه به گاه ناکارآمدی هایی دارند. واقعیت این است که برای والدین ممکن نیست همیشه و در همه لحظات زندگی از هر لحاظ برای فرزندشان کامل ترین و بی نقص ترین باشند. به طور طبیعی هر پدر و مادری گاهی بر سر فرزندشان داد می زنند و یا تند برخورد می کنند و فرزندشان را کنترل می کنند اما ما به این نوع والدین نمی توانیم سمی بگوییم. زیرا که پدر و مادر ها خود انسان هستند و مانند هر فردی دارای محرومیت ها ، کمبودها، شکست ها و ناکامی هایی بوده اند و اگر عشق، اعتماد و توجه بین والد و فرزند وجود داشته باشد ، فرزندان بدون دیدن آسیب جدی با رفتار های ناخوشایند گاه به گاه والدینشان کنار بیایند. طبق نظر روانشناسان خانواده اما چه بسیار والدینی که رفتارهای خشونت بار و غلط با فرزندشان دائمی و پیوسته است . به طوری که روان کودک را به شکلی جدی دچار آسیب می کند. و این دسته از مادر و پدر ها به عنوان رابطه ای سمی خواهند بود که این روابط سمی به دلیل تاثیرات منفی روی روان کودک تا بزرگسالی و حتی تا لحظه مرگ با خود به همراه خواهد داشت و کیفیت زندگی او را تحت تاثیر قرار خواهد داد. در ادامه به رابطه مادر و دخترانی اشاره می کنیم که برای آینده دختران بسیار سمی و آسیب زا خواهد بود که عبارت اند از:

رابطه ای که نقش مادر و دختر در آن عوض شده است.

در این نوع رابطه، دختر جای مادر را می گیرد و نقش مادر و دختر با هم عوض می شود و این رابطه ای غیر طبیعی می باشد و باعث می شود که در چنین رابطه ای دختر از مادر مراقبت کند و نیازهای خودش را فراموش می کند. به عبارتی جابه جایی نقش ها و مسئولیت ها بین والد و فرزند اثرات نا مطلوبی را به آینده فرزندان خواهد داشت.

مادر ایرادگیر:

بر اساس گفته روانشناس خوب کشمکش و تنش همیشه در رابطه آن ها وجود دارد و مادر به تمام رفتار ها و حرف های فرزندش ایراد می گیرد و به دلیل ایچاد چنین رابطه ی ناسالمی در آینده فرد دچار کمبود عزت نفس می شود.چنین مادری حس بی کفایتی و بی لیاقتی را در فرزند خود به وجود می آورد و اغلب این دختران بی اختیار خود را سرزنش و محکوم می کنند و به عنوان چرخه ای معیوب خواهد بود که در بزرگسالی عزت نفس آن ها را تخریب می کند.

مادر سلطه جو:

چنین مادری تمام اختیارات را به دست می گیرد و تمام تصمیمات را برای دخترش می گیرد و تمام کارهای او را کنترل می کند و در چنین شرایطی نیز از عزت و اعتماد به نفس دختر کم می شود و در تنظیم احساساتش با مشکل رو به رو می شود و تبدیل به فردی واکنش گر می شود.

مادر دور از دسترس:

اگر مادر از نظر احساسی دور از دسترس باشد درواقع به نیازها و خواسته های دختر پاسخ داده نمی شود و در واقع هیچ توجهی به دختر نمی شود و  نیاز به عشق ، امنیت و محبت برای دختر تامین نمی شود و و همواره از نظر احساسی، فیزیکی و ..... هیچ ارتباطی نخواهند داشت و در نتیجه فرد را آسیب پذیر خواهد کرد.

مادر متجاوز:

این رابطه که معمولا بسیار رایج است، مادر از حد و مرز های شخصی دخترش رد می شود و او باید از تمام جزییات زندگی دختر با خبر می شود و در نتیجه دختر نمی تواند خود را آنگونه که هست و دوست دارد نشان دهد.

مشاوران قبل ازدواج بیان می کنند که تنبیه های بدنی و اتواع سوء استفاده های کلامی و جنسی، رفتارهای خشونت بار ، رابطه نا کارامد والدین با یکدیگر ، مبتلا به انواع اختلال های شخصیت و بیماری های روانی و  .... همگی در رفتار والد و کودک تاثیر می گذارند و همواره تاکید می شود که وجود سلامت روانی والدین از موارد ضروری برای ازدواج و تشکیل خانواده و صاحب فرزند شدن می باشد.

فرایند کاهش دادن یا خنثی سازی تاثیرات منفی والدین سمی، فرایندی تدریجی و مستلزم اراده و پایداری است. اما تلاش و اراده‌ی شما به مرور نیروهای درونی تان را از بند عادت آزاد می کند و خود واقعیت وجودتان را که در تمام این سال ها همواره در سایه آسیب های ناشی از رفتارهای والدینتان از شما پنهان مانده بود، کم کم آشکار می شود. برای این که بتوانید حود را از بند فشارهای تاثیرات منفی والدینتان رهایی پیدا کنید از متخصصان بهترین مرکز مشاوره کمک و راهنمایی دریافت نمایید. و اما والدین نیز باید از روش های فرزند پروری به روز آگاه باشند و خود را از افکار قدیمی که از والدینشان به ارث برده اند و ناکامی های زیادی را تجربه کرده اند، رها سازند.