برخی از افراد هستند که از بیان احساسات خودشان طفره می روند و در نتیجه گفت و گو ی آن ها به مشکل بر می خورد و مشکلات زیادی را ایجاد می کند . طبق مطالعات مشاوره پیش از ازدواج بیان احساسات یکی از موارد مهمی است که در روابط به خصوص در زندگی مشترک باید از سوی هر دو فرد بیان شوند . از دلایلی که افراد از بیان احساساتشان پرهیز می کنند عبارت است از :

ترس از اختلاف :

بر اساس این دلیل افراد از احساسات خشمگینانه یا از رو به رو شدن با دیگران می ترسند و معتقدند که کسی که می خواهد با دیگران رابطه ی حسنه داشته باشد باید از بحث و مشاجره کردن بپرهیزد و ممکن است که معتقد باشند که با ابراز احساساتشان طرف مقابل ناراحت خواهد شد . این مشکل ارتباطی می باشد که افراد باید در خود حل کنند .

کامل گرایی احساسی :

طبق نظر بهترین مشاور روانشناس چنین افرادی معتقد هستند که باید از انواع احساسات مانند خشم ، افسردگی ، اضطراب و حسادت و ..... به ذور باشند . و فکر می کنند که باید همیشه کاملا منطقی فکر کنند و بر احساسات خود مسلط باشند . و همچنین بر این عقیده دارند که هیچ گاه نباید ضعیف و آسیب پذیر قلمداد شوند . و فکر می کنند که اگر احساسات خود را نشان دهند و دیگران از آن باخبر شوند آن ها را ضعبف خواهند دید و از سوی دیگران تحقیر خواهند شد .

ترس از تایید نشدن :

برخی از افراد از این که از سوی دیگران تایید نشوند و مورد مهر و محبت قرار نگیرند ، احساسات خود را نشان نمی دهند تا کسی را ناراحت نکنند . احساس می کنند که باید دیگران را راضی نگه دارند و فکر می کنند که اگر احساسات خود را نشان دهند ، دیگران آن ها را دوست نخواهند داشت و مورد بی مهری قرار خواهند گرفت .

رفتار های تهاجمی :

چنین افرادی قهر می کنند و قیافه می گیرند و از صحبت کردن و بیان احساسات دوری می کنند و آن ها را در سینه حبس می کنند . در چنین شرایطی اطرافیان بیشتر احساس گناه می کنند . اما چنین رفتار هایی باعث صدمه دیدن خود فرد و اطرافیان می شود .

احساس درماندگی :

بر اساس مطالبی که در وبسایت انتخاب نو بیان شده است می توان گفت که افرادی هستند که فکر می کنند که هر چقدر هم تلاش کنند رابطه شان بهتر نخواهد شد و در نتیجه سکوت می کنند و احساسات خود را بیان نمی کنند . چنین افرادی بر این اعتقاد دارند که قبلا همه چیز را امتحان کرده اند و نتیجه ی مثبتی حاصل نشده است . و بر این باور هستند که همسرشان بیش از حد سماجت نشان می دهد و هیچ تغییری نخواهد کرد و در نتیجه فرد مقابل دست می کشد و تسلیم می شود و در نتیجه وضع خراب تر شده و فکر می کنند که کاملا حق با آن ها بوده است . 

ذهن خوانی کردن :

چنین افرادی معتقد هستند که باید بدون این که هیچ حرفی بزنند ، از احساسات شما خبر داشته باشند ، در نتیجه بر این تاکید دارند که احساسات خود را نشان ندهند و در نتیجه احساساتشان نادیده گرفته شده و نیاز هایشان از سوی دیگران بر آورده نمی شود و در نتیجه رنجیده خاطر می شوند . 

عزت نفس کم :

معتقد هستند که نباید احساسات خود را ابراز کنند و از دیگران توقعی داشته باشند و همواره بر این موضوع فکر می کنند که باید اطرافیان خود را راضی نگه دارند و انتظارات آن ها را بر آورده سازند و انتظارات و احساسات خود را دست کم می گیرند . 

از خود گذشتگی :

برخی از افراد نیز هستند که از ابراز نکردن احساسات خود بسیار خوشنودند و بر خود می بالند . زیرا فکر می کنند چون احساسات خود را نشان نداده اند و خویشتن داری کرده اند .  کار بسیار بزرگی انجام داده اند . چنین افرادی از ابراز خشم خود می پرهیزند . زیرا فکر می کنند که اگر خشم خود را نشان دهند دیگران خوشحال می شوند که موفق شده اند خشم آن ها را بر انگیزانند و به همین دلیل از بروز احساسات خود دوری می کنند .

نیاز به حل مسائل :

هنگام اختلاف با دیگران ، زمانی می توانید آن ها را حل کنید که احساسات خود را بیان کنید و نظرات خود را نیز مطرح سازید در کنار آن با شنیدن نظرات و احساسات دیگران مشکل را حل کنید . اما بسیاری از اافراد هستند که از بیان احساسات خود طفره می روند و آن ها را در سینه ی خود حبس می کنند و همواره تلاش می کنند که خودشان مشکلات را حل کنند . اما باید بدانند که حل مشکلات در زندگی مشترک به تنهایی امکان پذیر نیست و هر دو فرد به یک اندازه باید در جهت حفظ رابطه و موفق بودن زندگی مشترک تلاش کنند . 

در حالت کلی باید بگوییم که بزرگ ترین و قوی ترین راه برای حل مشکلات و اختلاف ها  گفت و گو کردن است . با صحبت نکرن و بیان نکردن احساسات مشکلات شدید تر و بیشتر شده و به مروور زمان روی هم انباشته می شوند و در نهایت منجر به اتفاقات ناگواری می شود . به همین دلیل بر سر هر اختلافی باید با گفت و گوی سالم احساسات و نظرات با کلامی صحیح مطرح شوند تا به موقع حل شوند برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با تلفن بهترین مشاوران تماس بگیرید .