در روابط نا سالم هر گونه خشونت، سوء استفاده و بدرفتاری وجود دارد که باید هر چه سریع تر به آن پرداخته شود اما در بسیاری از موارد نشانه های این نوع رابطه بسیار ظریف تر از این هستند.طبق مطالعات مراکز مشاوره اولین و ساده ترین نشانه ناراحتی مداوم است . اگر در رابطه شما احساس لذت و شادی وجود ندارد و دائما احساس غم و ناراحتی و اضطراب دارید، و به زوج ها ی شاد حسرت می خورید در یک رابطه سمی قرار دارید. تغییر مفی در سلامت روان ، شخصیت و عزت نفس از نشانه های آن است و این تغییرات می تواند شامل اختلالات روانی قابل تشخیص مانند افسردگی ، اضطراب و اختلالات خوردن و از این قبیل باشد. در ادامه به چند مورد از این روابط نا سالم اشاره می کنیم.

تحقیر کننده:

طبق نظر روانشناس ازدواج  این نوع فرد همواره شما را مسخره می کند و در برابر او احساس می کنید عقاید، نظرات و خواسته هایتان احماقانه و مسخره هستند. او برای مسخره کردن شما در جمع نیز تردید نمی ند و ختی بار ها که از او خواسته اید دست از تحقیر کردن شما برداردو به رفتارهایش ادامه می دهد و در نهایت می گوید که با شما نمیشه شوخی کرد. اگر به این وضعیت ادامه داده شود شما واقعا فکر می کنید که نمی توانید تصمیم بگیرید و کارهایتان احمقانه است. و عزت نفستان را به حدی می گیرد که نمی توانید هیچ کاری انجام دهید.

بد اخلاق ها:

طبق نظر روانشناس خانواده افراد زیادی هستند که به خاطر پرخاشگری و عصبانیت همسرشان از بحث و مخالفت کردن می پرهیزند . کنترل گری یا تهدید از روش های افراد در رابطه های نا سالم است . و معمولا نمی توان فهمید که چه زمانی فرد عصبانی خواهد شد و فرد همواره احساس نا امنی می کند. اگر از آن ها دلیل خشمشان را بپرسید می گویند که تو کاری می کنی که من را دیواه می کنی و نپذیرفتن مسئولیت رفتارهای بد، عادت رایج در روابط نا سالم است.

القا کننده گناه:

وقتی کایر انجام میدهید که او دوست ندارد به شما احساس گناه می دهد و گاهی برای القای احساس گناه از کس دیگری استفاده می کند و وقتی که کاری که او می خواهد را انجام دهید حس گناه را از شما بر می دارد. 

افراطی ها:

طبق مطالعات مراکز مشاوره اگر به او بگویید که ناراحت و یا خشمگین هستید، او به نحوی رفتار می کند که در نهایت می بینید که این شما هستید که در حال دلداری دادن او هستید و شاید به خاطر گفتن این مورد که او را ناراحت کرده است احساس کنید خودخواه هستید. در این رابطه ناسالم هیچ وقت توجه و همراهی کافی را دریافت نمی کنید و همه چیز این رابطه یک سویه است.

وابسته ها:

این افراد برای انجام هر کاری به شما وابسته هستند و شما همیشه مسئول نتایج پیش آمده هستید و اگر حاصل خوبی نداشته باشد به خاطرش تنبیه خواهید شد و به همین دلیل همواره نگران تصمیم هایتان هستید و این فشار زیادی به شما وارد می کند . عدم مسئولیت پذیری کافی توسط یکی از طرفین در رابطه یکی از اشکال رایج رابطه ناسالم است که باید از /ان دوری کنید.

مستقل ها:

طبق نظر روانشناس ازدواج این افراد می گویند که اجازه نمی دهند کسی ـن ها را کنترل کند و آن ها به ندرت به قول هایشان عمل می کنند و حرف های مختلف کوچک و بززگی می زند و به هیچ کدام عمل نمی کند. این تنها رفتارهای آن هاست که غیر قابل پیش بینی است و بلکه حتی نمی دانید به لحاظ عاطفی چه سهمی در زندگی آن ها دارید. و دائما از ان ها می پرسید که چه حسی به شما دارند و اما پاسخ های آن ها همواره مبهم است و شما سردرگم می مانید. اضطرابی که در کنار آن ها حس می کنید، به سلامت جسم و روا شما آسیب می زند. 

سوء استفاده گر ها:

آن ها در ابتدای رابطه بسیار خوش برخورد و جذاب و مودب هستند و به این ترتیب هر چیزی را که بخواهد از شما می گیرند و آن چه باعث سمی شدن این رابطه می شود این است که شما هیچ وقت به اندازه کافی برای ان ها کاری انجام نداده اید و اگر کسی را پیدا کنند که برایشان کارهای بیشتری انجام دهد شما را ترک می کنند. و اگر ان ها کار هر چند کوچکی انجام دهند در هر فرصتی آن ها را بیان می کنند و به خاطر این که قدر نشناس هستید به شما حس بدی می دهند. 

پارانوئید ها:

این افراد در ابتدی رابطه بسیار غیرتی و حسود به نظر می ایند ولی به تدریج می فهمید که این چیزی بیشتر از غیرت است و به مالکیت تبدیل شده استو با گذشت زمان فرد هر روز شکاک تر و کنترل گر تر می شود و تمام موقعیت های شما را چک می کند تا مطمئن شود دروغ نمی گویید و تمتم روابط شما را قطع می کند و بسیار شما را کنترل می کند و ذره ای اعتماد در آن دیده نمی شود و بسیار بدبین و شکاک به همه چیز هستند و این می تواند برای شما فاجعه بار باشد. 

روابط ناسالم روابطی هستند که در آن فرد به نحوی رفتار می کند که باید به همه چیز کنترل داشته باشد تمام قدرت در دستان اوست و تقسیم قدرت در آن جایی ندارد و بسیاری از موارد دیگر که در قسمت بالا به آن ها اشاره کردیم. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه می توانید با روانشناس خانواده در ارتباط باشید.