بیزینس کوچینگ برای همه صاحبان کسب و کار می تواند در هرچه بهتر نتیجه گرفتن در کارشان موثر باشد. تفاوتی نمی کند که شما رهبر بازار در یک صنعت هستید و یا یک کارآفرین تازه کار با سابقه کاری پایین. چرا که یک کسب و کار در هر سطح همواره باید به فکر رشد و ارتقا خود باشد.
آموزش بیزینس کوچینگ یکی از موثرترین روش ها برای بالا بردن مهارت های مورد نیاز در انواع بیزینس ها از قبیل استارت آپ ها و همچنین تقویت توانایی های رهبری و مدیریتی متناسب با نیاز های واقعی در محیط کار و ارائه بازخورد های موثر است. تعریف کوچینگ به طور کلی شامل مشارکت و تعامل با کلاینت در فضایی خلاقانه و تفکربرانگیز است که کلاینت را به سوی شناخت پتانسیل های شخصی و حرفه ای خود به میزان حداکثری میبرد.
بیزینس کوچ با فراهم آوردن محیط امن برای گوش دادن به صحبت های مراجع و پرسیدن سوالاتی که بتواند اهداف و نگرش مراجع را مشخص کند، موجب می گردد مراجع بتواند مسیر مشخصی برای خودش بیابد. از ویژگی ها مهم کوچینگ این است که در فرآیند کوچینگ مراجع را برای تداوم مسیری که مشخص شده است متعهد نگه دارد.
بیزینس کوچینگ در ایران
در شرایط فعلی کشور ایران و چالش های متعدی که در پیش روی کسب و کارها وجود دارد، مدیران و صاحبان کسب وکار ها باید مهارت و عملکرد های خود را متناسب با سرعت تحولات تقویت نمایند. به همین دلیل در ایران نیز افرادی که به حفظ و گسترش بیزینس خود در این شرایط اهمیت می دهند از بیزینس کوچ ها در سازمان های خود استفاده می کنند.
البته برای فعالیت تخصصی در این حوزه، چه در ایران و چه در خارج از ایران باید آموزش های استاندارد در سطح بالای جهانی دیده باشید. دوره کوچینگ با مدرک بین المللی می تواند شما را برای کار و کسب پرآمد در این حوزه آماده کند. در حال حاضر شرکت های بزرگی مانند دیجی کالا، شرکت های بازرگانی، کارخانجات تولیدی، شرکتهای خودروسازی و بیزینس های نتورک مارکتینگ و شرکت های بیمه در ایران از بیزینس کوچینگ بهره می برند و همچنین روز به روز نیاز به این شغل در ایران و جهان در حال گسترش است.
تاثیرات بیزینس کوچینگ می تواند در سه بخش کلی تشریح شود:
- بهبود دادن روابط با دیگران
- بالابردن اعتماد به نفس و عزت نفس مدیران و کارکنان
- بالا بردن بهره وری در محیط کسب وکار
تاثیرات بیزینس کوچینگ در بیزینس های مختلف به صورت رشد کسب و کار: از طریق برنامه ریزی و هدف گذاری صحیح، تقویت مهارت های رهبری و مدیریتی: از طریق ارتباط موثر و توانایی حل تعارضات در محیط کار و در نهایت از طریق شناخت استعداد و توانمندی ها موجب خودآگاهی می گردد.
تصورات غلط که در مورد بیزینس کوچینگ وجود دارد
یکی از تصورات غلط که درباره کوچینگ کسب و کار وجود دارد، این است که هزینهی آن بسیار بالاست و باید هزینهای قابل توجه برای آن در نظر داشته باشید. اما در حقیقت، اگر به شکل واقعبینانهای نگاه کنید، کوچینگ به عنوان یک نوع سرمایهگذاری برای شناسایی و حل چالشهای اصلی کسب و کار شما عمل میکند و باعث افزایش بازدهی آن میشود. هزینهی سرمایهگذاری در کوچینگ در واقع چندین برابر به شما بازخواهد گشت
همچنین بعضی افراد ممکن است فکر کنند که زمان کافی برای کوچینگ ندارند و تمام وقت خود را برای کسب و کار خود میگذارند. آنها معتقدند که چالشهای کاریشان از این طریق حل نمی شود و احتمالاً آنها را بدتر هم میکند. در حقیقت، کوچینگ با تمرکز بر رفع ریشهی اصلی این چالشها، زمان شما را آزادتر میکند و به شما امکان میدهد به مسائل خود به نحوی بهتر و کارآمدتر بپردازید.
احتمالاً فکر میکنید که میدانید کجا در کسب و کارتان اشتباه میکنید. اما اغلب افرادی که در چالشهای خود گیر کردهاند، ریشهی اصلی این چالشها را نمی دانند. تجربه نشان داده است که معمولاً مسائلی که مراجعان در جلسات کوچینگ مطرح می کنند، با مساله اصلی تفاوت زیادی دارد و منشا آن متفاوت است. بنابراین به عقیده ما برای بهبود پایدار چالشها، نیاز به کوچینگ است.
بعضی افراد ممکن است فکر کنند که کوچینگ هیچ تغییر خاصی در سازمان آنها ایجاد نمیکند. شاید تجربیات ناموفقی را در ارتباط با همکاری با کوچ ها در سازمانهای دیگر دیدهاند یا شما خودتان تجربهی ناموفقی داشتهاید. اما اگر به واقعیتهای بازار نگاه کنید، تقریباً تمام کسب و کارهای پیشرو و رهبران موفق امروزی، از خدمات کوچینگ کسب و کار برای خودشان و مدیرانشان استفاده میکنند. پس انتخاب کوچ با صلاحیت و آموزش دیده اهمیت دارد.
شما ممکن است به دنبال کسی باشید که مشکلات شما را حل کند. اما در کوچینگ، مشتری خودش متخصص موضوع خودش است و کوچ کسب و کار متخصص فرایند کوچینگ است. به این معنی که هیچکس بهتر از شما مسائل کسب و کار خودتان را نمیشناسد، اما کوچینگ به شما کمک میکند تا با بهترین شکل ممکن و با حداکثر توان با مسائل روبرو شوید و آنها را حل کنید. به علاوه، در کوچینگ، ماهی به دست شما نمیدهند بلکه به شما ماهیگیری می آموزند، یعنی شما را آماده میکند تا بتوانید خودتان این مهارتها را درک کنید.
بهترین دوره بیزینس کوچینگ
در حال حاضر، کوچینگ یکی از رشتههای حرفهای پرطرفدار در جهان است و آیندهای درخشان را پیش رو دارد. استفاده از خدمات کوچینگ حرفهای در سازمانها و افراد امروزی نسبت به گذشته بیشتر شده است، هم در سطح جهان و هم در ایران.
اگر شما نیز تمایل دارید مهارتهای کوچینگ را فرا بگیرید و به یک کوچ حرفهای تبدیل شوید، باید در یک مرکز آموزش کوچینگ معتبر ثبت نام کنید.
ویژگیهای اصلی یک دوره بیزینس کوچینگ برای تربیت کوچ حرفهای و یک آکادمی کوچینگ عبارتند از:
- توضیح درستی از مفهوم کوچینگ ارائه دهد، شایستگیهای اساسی کوچینگ حرفهای و رعایت کد اخلاقی حرفهای کوچینگ بر اساس استانداردهای جهانی کوچینگ (ICF) را آموزش دهد. یک آکادمی کوچینگ قابل اعتماد باید توانایی ارائه این مطالب را به شما داشته باشد. هیات علمی آکادمی نیز باید از افرادی تشکیل شده باشد که به عنوان کوچ حرفهای، تجربه کافی، دانش بهروز و تعهد لازم را دارند.
- کوچینگ یک مهارت است و همانند سایر مهارتها، نیاز به تمرین دارد. بنابراین، یک دوره آموزشی استاندارد باید علاوه بر ارائه مباحث تئوری، برنامهای جامع برای تمرین عملی مهارتهای انتقالی را ارائه دهد.
- برای بهبود و پیشرفت در یک مهارت، نیاز به بازخورد مناسب دارید تا نقاط قوت و ضعف خود را شناسایی کنید. بنابراین، در دوره آموزشی باید ارزیاب و منتورهای کارآزموده حضور داشته باشند تا فرصتی برای بازخورد، تفکر و رشد به شما ارائه شود.
- فضای آموزشی باید امن و بدون قضاوت باشد تا شما با آرامش بتوانید یاد بگیرید، سوالات خود را مطرح کنید، تمرین کنید و با سایر شرکتکنندگان روابط حرفهای موثری برقرار کنید.
- ارائه مدرک معتبر: در پایان دوره، شما باید یک مدرک کوچینگ معتبر دریافت کنید که شما را به عنوان یک کوچ حرفهای دارای صلاحیت تأیید کند. این مدرک باید توسط یک سازمان یا آکادمی معتبر صادر شود و اعتبار بینالمللی داشته باشد.
- پشتیبانی از شبکهسازی حرفهای: یک دوره آموزشی باید فرصتهای مناسبی برای برقراری ارتباط و شبکهسازی با سایر شرکتکنندگان فراهم کند. این ارتباطات میتواند فرصتی برای یادگیری از تجربیات دیگران، تبادل ایدهها و ایجاد ارتباطات حرفهای موثر باشد.
این مطلب تبلیغاتی است و محتوای آن توسط سفارش دهنده تهیه شده و مرکز مشاوره انتخاب نو مسئولیتی درباره آن ندارد.
دیدگاه خود را بنویسید