ازدواج شیوه ای از زندگی را پیش روی شما قرار می‌دهد که در آن همسران به یکدیگر عشق می‌ورزند، احترام می‌گذارند و هر روز به نحوی از یکدیگر قدردانی می‌کنند و به این طریق جلوه ای از تعهد خود را نسبت به طرف مقابل بروز می‌دهند. برخی از اشخاص باور های نادرست و خطرناکی وارد زندگی مشترک می کنند و  سبب بروز ارتباط نا خوشایند و عدم رضایت می‌شوند. بر اساس گفته‌ی روانشناس خانواده خوب تهران ازدواج موفق بستگی به عوامل مختلفی دارد که خیلی از آن ها را باید در دوران قبل از ازدواج ارزیابی کرد.  تحقیقات نشان می‌دهد که اگر شخصی بیش از حد مضطرب، کمرو، تکانشی، افسرده و متخاصم و یا در برابر فشارهای روانی آسیب پذیر باشد، برای ازدواج مناسب نیست و چنین افرادی نیاز به درمان دارند. در ادامه از نشانه های ازدواج نا موفق را بیان می‌کنیم. 

ازدواج تحمیلی:

اگر احساس می‌کنید که تصمیم به ازدواج از طرف پدر یا مادر همسر آینده تان به شما تحمیل شده است و خودتان راضی به این پیوند نیستید، در زندگی مشترک به مشکل خواهید خورد. فردی که با او قصد ازدواج دارید باید بر اساس معیار های منطقی خود شما باشد و در دوران آشنایی باید برای یکدیگر احساس دلنشین بودن را داشته باشید. در غیر این صورت به احتمال زیاد ازدواج نا موفقی را تجربه خواهید کرد.

فکر این که ازدواج زندگی شما را نجات خواهد داد.

خیلی از افراد باور دارند که اگر ازدواج کنند زندگی آن ها درست خواهد شد و شرایط بسیار خوبی را خواهند داشت ولی این در حالی است که بعد از ازدواج مشکلات بدتری را تجربه خواهند کرد . زیرا که بدون در نظر گرفتن معیار های مهم فرد اشتباهی را انتخاب خواهند کرد و دچار مشکل خواهند شد. خیلی از افرادی که با والدین خود مشکل دارند، برای فرار از آن موقعیت و فرار از خانه تصمیم به چنین کاری می کنند.

رابطه با بحث های زیاد:

زمانی که در رابطه زمان های بحث و دعوا بیشتر از موارد دیگر باشد و برای هر مسئله کوچک و ببزرگی جنگ و دعوا دارید و نمی توانید رابطه ی آرامی را تجربه کنید. بدانید که این رابطه اشتباه است.

تایید خواهی زیاد:

افرادی هستند که به صورت مفرط به دنبال تایید دیگران هستند. برای مثال مدام از شریک عاطفی خود می‌پرسند (( مطمئنی دوستم داری؟)) و یا (( آیا به من اهمیت می‌دهی؟)) این افراد نمی توانند به راحتی عشق و دوست داشتن کسی را قبول و باور داشته باشند و همواره باور دارند که همسرش او را دوست ندارد. این طرز فکر به مرور زمان مسئله ساز خواهد بود و فرد نیازمند درمان می‌باشد.

نداشتن رابطه‌ی باکیفیت:

طبق نظر بهترین روانشناس ایرانی ممکن است که شما روزانه مدت زمان کافی را با یکدیگر سپری کنید ولی هیچ گونه تبادل احساسی، فکری نداشته باشید و ارتباط شما در این مدت زمان درست نباشد و خودتان را به عنوان زوج نشناسید. زندگی در چنین شرایطی بدون وجود سبک ارتباطی صحیح بسیار دشوار و آسیب رسان خواهد بود و خبر از ازدواج نا موفق می‌دهد.

داشتن نقش مادری و پدری برای همسر:

اگر در ازدواج به دنبال فردی هستید که برای شما نقش پدر و مادر را بازی کند ، درست نیست و باور کاملا اشتباهی است و مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت. به این منظور افراد ممکن است کسی را برای ازدواج انتخاب کنند که دارای فاصله‌ی سنی زیادی باشند ولی این رابطه به احتمال زیاد نا موفق خواهد بود.

کنترل افراطی:

اگر که فرد مورد نظرتان از شما می‌خواهد که همه‌ی دوستان قدیمی خود را ترک کنید و یا از انجام برخی فعالیت ها خودداری کنید و به دنبال کنترل شما درباره‌ی فعالیت های روزمره تان باشد، ازدواج مناسبی نخواهد بود.

نداشتن کنترل بر خلق و خو:

طبق مطالعات مشاوره ازدواج ایرانیان اگر که فرد مقابل به شکل ناگهانی از کوره در می رود و عصبانی می شود و رفتارهای پرخاشگرانه از خود نشان می‌دهد و در حالت کلی روی خلق و خوی خود کنترل ندارد. بعد از ازدواج بسیار خطرناک و آسیب رسان خواهد بود به همین دلیل اگر قبل از ازدواج در موثعیت هایی این رفتار را شناسایی کردید در تصمیم خود تجدید نظر نمایید.

سخن آخر:

اگر که هر یک از موارد گفته شده را در خود و یا فرد مقابل تشخیص داده اید، تا حد امکان قبل از ازدواج به آن ها توجه کرده و درمان کنید و بدانید که مشکلات شخصیتی قابل تغییر نیستند و شما نمی توانید بعد از ازدواج فرد مقابل را تغییر دهید. برخی از رفتار ها قابل اصلاح و آموزش هستند اما موارد شخصیتی قابل تغییر نیستند. و سعی کنید که بدون در نظر گرفتن معیار های مهم تصمیم به انتخاب نزنید و قبل از ازدواج زمان کافی برای آشنایی را تعیین کنید تا بتوانید معیار ها و بسیاری از مسائل مهم را تشخیص دهید. برای این کار می توانید با مشاوران مطب تخصصی روانشناسی در ارتباط باشید و از متخصصان در این زمینه راهنمایی و کمک دریافت نمایید.