ارتباطات قوی و سالم، دو طرف را از انواع مشکلات روانی دور می کند. مطالعات نشان می دهد که ارتباطات خوب و روابط اجتماعی، سلامت روانی و جسمی فرد را بهبود می بخشد. بنابراین باید یاد بگیرید که روابط خود را بهبود ببخشید و از این راه می توانید استرس کمتری داشته باشید و همچنین احساس خوب بودن و مفید بودن بکنید. طبق مطالعات مشاوره خانواده البته برخی از اختلالات روانی هستند که بر روابط نزدیک افراد با همسر، فرزندان، خانواده، دوستان و همکاران و ... تاثیر می گذارد. ما در این متن به روابط بسیار نزدیک اشاره می کنیم که تاثیر زیادی به بهبود سلامت روان افراد می گذارد. به هم خوردن رابطه و شکست تاثیر زیادی بر شرایط روانی فرد می گذارد و احتمال این که فرد را به سمت افسردگی و اضطراب پیش ببرد بسیار زیاد است.

ابراز روابط عاطفی:

معمولا افراد زمانی که استرس و اضطراب دارند بیشتر در خود فرو می روند و گوشه گیر می شوند و توجه افراد به سمت مشکلات و کمبود ها بیشتر می شود. و به همین دلیل نمی توانید به اندازه کافی به رابطه تان توجه کنید و مشکلات بیشتر می شود زیرا که حفظ رابطه نیازمند رسیدگی می باشد و در این دوران ممکن است که اطرافیان سعی کنند به شما کمک کنند تا حال بهتری داشته باشید ولی بعد از مدتی آن ها هم خسته می شوند و از شما دور خواهند شد.

چگونه رابطه مان را بهبود ببخشیم؟

طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج تعارفات، صحبت کردن، با هم خوش گذراندن، دلسوزی کردن، مهربانی و محبت کردن، خنداندن و خندیدن و .... بسیاری از ارتباطات با شور و شوق آغاز می شوند و پر از احساسات و حال خوب هستند ولی بعد از مدتی سوءتفاهم جایگزین آن ها می شوند و زندگی تغییر می کند. و برای رابطه اتفاق می افتد که به دلیل بی توجهی و رسیدگی نکردن نابود می شود.

برقراری ارتباط:

بر قراری ارتباط پایه و اساس یک رابطه خوب است. و همه دوست دارند که فرد مطمئن و قابل اعتمادی را در کنار خود داشته باشند تا افکار و احساسات خود را برایشان بیان کنند. روزانه سعی کنید که با یکدیگر صحبت کنید و به یکدیگر گوش دهید و هدف از آن عشق و نزدیک تر شدن به یکدیگر است برای مثال سعی کنید که روزانه 20 دقیقه را برای یکدیگر در نظر بگیرید و درباره اتفاقات آن روز با هم صحبت کنید.

قدردانی کردن:

همچنین سعی کنید که همیشه از یکدیگر قدردان باشید و صفات خوب یکدیگر را بیان کنید و به زبان بیاورید.. معمولا زمانی که زوجین از یکدیگر ناراحت هستند خوبی های یکدیگر و صفات خوب یکدیگر را فراموش می کنند و فقط به بدی ها و اتفاقات بد فکر می کنند و یا کل شخصیت فرد را زیر سوال می برند به همین دلیل سعی کنید که قابلیت های مثبت، خوبی ها و صفت های خوب یکدیگر را بیان کنید و در هر شرایطی قدردان یکدیگر باشید. تعریف و تحسین و صحبت های مثبت می تواند برای رابطه تان بسیار سازنده باشد.

طبق گفته‌ی دکتر مشاور از دست دادن هر چیزی اضطراب به وجود می آورد و زمانی که چیزی از دست می دهید،، طبیعی است که غمگین و ناراحت شوید اگر چه غصه دار شدن واقعا مانند افسردگی نیست تفاوت اصلی آن این است که افسردگی شامل احساس حقارت و پایین بودن اعتماد به نفس است، و نیز فقدان که احساس کمبود و تنهایی است. بیشتر مردم با گذشت زمان دیگر احساس فقدان نمی کنند و بر عکس افسردگی به خاطر از دست دادن کسی یا ترس از دست دادن می تواند استرس و اضطراب را به همراه بیاورد. و ممکن است که فکر کنید بدون او نمی توانید زندگی کنید ولی این را بدانید که اولین و مهم ترین مطلب این است که از خود مراقبت بکنید و مطمئن باشید که چیزهای سالم بخورید و از مواد مخدر و الکل دوری کنید و به طور مرتب ورزش کنید و حتما به اندازه کافی بخوابید . این اتفاق تمام انرژی شما را می گیرد و به همین دلیل شما باید هر گونه تلاش خود را بکنید که این اتفاق را از سر بگذرانید و حال بهتری را تجربه کنید. اگر کسی را از دست داده اید و فکر می کنید که نمی توانید دیگر ادامه دهید و یا اگر احساس نا امیدی و خودکشی می کنید به دنبال کمک های حرفه ای در مطب روانشناسان باشید. 

این را فراموش نکنید که برخی از رابطه ها ممکن است که سبب ایجاد مشکلات روانی در شما شوند و اگر که احساس می کنید مورد هرگونه سوءاستفاده قرار می گیرید سعی کنید که به این شرایط هر چه سریع تر مداخله کنید و به این شرایط پایان دهید زیرا در صورت ادامه چنین رابطه ای با همان شرایط سلامت روان و جسمی شما را به خطر خواهد انداخت و تجربه های دردناک بیشتری را به همراه خواهد داشت.