همه ما دوست داریم که کسی عاشقمان باشد و ما هم عاشق او باشیم و با او دوستی، توجه، حمایت و داشتن اوقات خوش را تجربه کنیم و حتی در روزهای سخت کنار هم باشیم. همه ی افراد چنین رابطه ای را می خواهند ولی می دانیم که خیلی از افراد به آن نمی رسند. شما در کنار خود آگاهی و شناخت خود لازم دارید تا صمیمیت را در رابطه تان حفظ کنید و برای رشد خود و رابطه تان تلاش کنید. در ادامه راهکارهای ساده و موثر برای حفاظت از عشق و شادی که در رابطه به دنبال آن هستید اشاره می کنیم که عبارت اند از:

تصمیم گیری کنید.

طبق نظر مشاوران برخی از افراد به جای این که فکر کنند چه کسی هستند و قصد دارند چه کارهایی بکنند، می گذارند که هرچه پیش آید خوش آید. اما آن چه که اهمیت دارد برنامه ریزی و گرفتن تصمیم روشن برای آن هاست. اوقات زیادی در رابطه است که نمی توان اجازه داد هرچه پیش آید خوش آید و شما باید تصمیم بگیرید و تصمیم گیری نیاز به تلاش، انرژی و کار گروهی دارد. برای مثال تصمیم گیری درباره مدیریت مالی، نشان دادن احساسات و چگونه برخورد کردن با غمگینی تان و ... همگی نیازمند تصمیم گیری هستند. 

نقش خود را ایفا کنید.

یکی از نشانه های مشکل در رابطه این است که شریک زندگی تان را علت مشکلات بدانید. ولی زمانی می توانید در رابطه تان موفق شوید که هر کدام نقش خودتان را ایفا کنید و به جای فکر کردن به این که چه چیزی از رابطه می گیرید به سهمی که در ازدواجتان دارید فکر کنید و این که شما چه چیزی به این رابطه می دهید. و هر یک از زوجین باید مسئولیت نقش خود را در آن رابطه بپذیرند تا بتواند یک عشق با دوام را تجربه کند. حتی زمانی که فکر می کنید شریک زندگی تان نقش خود را ایفا نمی کند، لازم است که شما سهم خود را ایفا کنید برای مثال کارهای مثبت کوچکی برای خوشحالی شریک زندگی و رابطه تان انجام دهید و یا اگر نگرانی هایی هستند که باید با آن ها مواجه شوید زمانی به آن ها بپردازید که هر دو آرام هستید و در رابطه تان بهترین خودتان باشید و مسئولیت مسائل خودتان، رشد شخصی ، آگاهی و سلامت جسمی و روانی خود را برعهده بگیرید و نکته ی کلیذی مهم این است که مسئولیت فردی نقش خودتان را به عهده بگیرید و این کار رابطه شما را بهبود خواهد بخشید و احساس بهتری خواهید داشت.

امنیت را در رابطه ایجاد کنید.

بر اساس مطالعات مرکز مشاوره ازدواج یک ویژگی مهم روابط سالم احساس امنیت جسمی و عاطفی خصوصا موقع تعارض است. زمانی که شما مهارت های مدیریت تعارض را بشناسید، می توانید آرام باشید و خودتان باشید و در ها را به سمت صمیمیت عاطفی و جسمی باز کنید . زوج هایی که توانایی کمی در مدیریت تعارض ها و تفاوت ها دارند و نگاهشان نسبت به هم خصمانه است، با مشکلات جدی تری روبه رو خواهند شد. از آن جایی که تعارض در هر رابطه ای وجود دارد خیلی از زوج ها فکر می کنند که تفاوت ها و اختلاف نظر های آن ها مسبب مشکلات بیشتر در رابطه شان است. قطعا که هر چقدر تفاوت های زیادی در دیدگاه ها وجود داشته باشد، تعارض ها نیز بیشتر خواهد شد ولی آن چه که مطالعات نشان می دهد این است که تفاوت ها مهم نیستند بلکه نحوه مدیریت کردن تفاوت ها مهم است و می توانند دو نفر را به سمت هم بکشانند و یا گاهی در کنار هم بودن را دشوار کنند.

وجود هرگونه نا امنی برای ابراز علاقه تان، بیان موضوع مورد نگرانی تان، و یا این که نا امنی داشته باشید به این که در رابطه خودتان باشید می تواند بسیار سخت باشد.

تعاملات باز داشته باشید.

تعاملات مثبت بیشترین اهمیت را برای زوج ها دارد و ما می دانیم که تعارض ها اجتناب ناپذیرند و باید مدیریت شوند اما ادم ها به خاطر موفق شدن در مدیریت تعارض ها ازدواج نمی کنند آن ها به خاطر دوستی عمیق، همراهی، تفریح، دلبستگی، جاذبه جنسی، فرزندپروری و ارتباط با ارزش های عمیق در زندگی ازدواج می کنند. همه ی آدم ها دوست دارند که یک شریک زندگی پیدا کنند که با او همه جنبه های مثبت رابطه را تجربه کنند ولی نمی دانند که چگونه آن ها را در طول زمان حفظ کنند. جنبه های مثبت رابطه مانند دلبستگی، عشق، تفریح و .... می توانند تویط انواع تعارض ها و بی توجهی ها آسیب ببینند و شما هستید که باید آن ها را همیشه تغذیه کنید و مانند گلی در گلدان هر روز به آن توجه کنید. و نیبت به حفظ آن تعهد داشته باشید.

تعهد:

تعهد در رابطه به این معنا است که بتوانید برای حمایت و کمک به هم روی هم حساب کنید. این که شما می توانید روی همسرتان حساب کنید نوع دیگری از امنیت را وارد رابطه می کند و درواقع باعث می شود که شما راحت باشید و از آسیب تعارض ها نترسید. به این منظور کارهایی که ممکن است رابطه شما را تخریب کند و برای آینده رابطه تان خطرناک باشد انجام ندهید و نسبت به آینده رابطه تان خوش بین باشید و خود را غرق در افکار منفی نکنید. و به سهم خودتان آن چه را که می تواند برای رابطه تان لذت بخش باشد را انجام دهید و همیشه سعی کنید که بهترین ها را برای رابطه تان بخواهید برای مثال زمانی که در حال دعوا هستید همدیگر را تهدید به ترک خانه و یا جدایی نکنی و در کنار هم سعی کنید که مشکلاتتان را حل کنید و با این دلبستگی و تعهد حال خوبی را برای رابطه تان ایجاد کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با افراد متخصص در کلینیک روانشناسی در ارتباط باشید و سعی کنید که از آن ها مهارت های حل تعارض را آموزش ببینید و با تمرین و تکرار آن ها را در زندگی تان جریان سازید.