ازدواج و رابطه ی عاطفی نقش اساسی و مهمی را در زندگی هر فردی بازی می کند و به همین دلیل باید به آن توجه زیادی شود . در ادامه ما رابطه و عشق سالم و رابطه و عشق نا سالم را با یکدیگر مقایسه می کنیم تا متوجه شوید و رابطه تان در مسیر درستی پیش می رود یا خیر . اگر که رابطه شما در مسیری نا درست قرار بگیرد می تواند در نهایت منجر به بحران های زیادی شود و در نهایت حتی کاهش صمیمیت و جدایی را به همراه داشته باشد . 

احترام :

طبق گفته ی روانشناس مشاوره در عشق سالم هر فردی محترم است و نیاز هایش در نظر گرفته می شود . یعنی هر فردی قادر است نیاز های خود را مطرح نماید و طرف مقابل برای آن تلاش خود را می کند و نادیده گرفته نمی شود و به این صورت احترام در بین آن ها جریان می یابد . اما در عشق بیمار یا نا سالم احساس فشار و ناراحتی می کنید از این که باید به فرد دیگری تبدیل شوید تا با شریمتان متناسب به نظر برسید اما این کار به مرور زمان بسیار آسیب رسان خواهد بود . افراد در رابطه باید یکدیگر را آن گونه که هستند بپذیرند و از بودن در کنار هم احساس آرامش داشته باشند . 

اعتماد و صداقت :

در عشق سالم اعتماد و صداقت پایه های اصلی رابطه هستند و برای آن تلاش می کنند . فرایند ساختن اعتماد در رابطه بسیار حساس است و از اهمیت ویژه ای برخوردار است . اگر رابطه ای با بی اعتمادی و احساس نا امنی دیده شود و افراد همدیگر را مدام چک کنند و ..... این را نشان می دهد که آن رابطه نا سالم و بیمار است و در رابطه ای که اعتماد و صداقت نباشد از بین خواهد رفت .

مهارت ارتباطی :

در رابطه ی سالم ارتباط و مکالمه بین دو نفر باز و شفاف و بدون استرس و ترس است و افراد به راحتی می توانند احساسات و خواسته ها و نیاز های خود را مطرح کنند و قضاوت و سرزنش و تحقیر وجود ندارد و همدلی و درک در آن رابطه در جریان است . اما در رابطه نا سالم فرد از ترس قضاوت ، سرزنش و تحقیر و .... از این که احساسات و خواسته هایش و حنی نظرش را بیان کند می ترسد .

احساس امنیت :

طبق نظر مشاوران قبل ازدواج در رابطه ی سالم فرد احساس امنیت و خوشحالی دارد و این حس را در زمان هایی که با هم هستند و حتی زمان های تنهایی دارد . اما در رابطه ی سالم معمولا زمان هایی که فرد تنهاست احساس نا امنی و نگرانی از رابطه دارد و زمانی که با شریکش است نیز به تخلیه ی احساس نا امنی و نا خوشی می گذرد . 

حفظ حریم شخصی:

در عشق سالم هویت و حریم شخصی افراد حفظ می شود ولی در رابطه نا سالم فرد احساس می کند بدون شریکش نمی تواند زندگی کند و وابستگی شدید دارد و حتی تهدید و یا اقدام به خودکشی در صورت پایان رابطه وجود دارد . 

ارتباط اجتماعی :

طبق نظر مشاورین خانوادگی تهرانی در عشق سالم ارتباط با سایر دوستان و ارتباطات اجتماعی نه تنها پذیرفته می شود بلکه تشویق می شود . در هر رابطه ای زوجین علاوه بر گذراندن زمان کافی با یکدیگر نیاز دارند که با دوستان و دیگر نزدیکانشان نیز وقت بگذرانند و یا تنعا باشند . اما در رابطه بیمار شریک عاطفی تلاش می کند تا شما را از دوستان و خانواده تان دور کند و در نتیجه منزوی شوید .

حمایت :

رابطه سالم نیازمند حمایت دو طرفه و بدون هیچ قید و شرط می باشد یعنی زوجین نیاز دارند که در تمام شذایط زندگیشان حمایت شوند اما در رابطه ی بیمار گونه حمایت به اندازه ی کافی دیده نمی شود و یا با شرط و شروط است و این می تواند رابطه را سست نماید .

تصمیمات مشترک :

طبق مطالعات مراکز مشاوره ایرانیان زندگی مشترک و رابطه ی سالم نیازمند این است که تصمیمات و مسپولیت ها به شکل عادلانه تقسیم شود و هر دو به یک اندازه برای رابطه شان تلاش نمایند اما در رابطه ی نا سالم تصمیمات معمولا یک طرفه و بدون در نظر گرفتن نیاز های طرف مقابل گرفته می شود . 

مواردی که گفتیم از نشانه های روابط عاشقاته سالم و نا سالم می باشد . زوجین می توانند موارد گفته شده را در روابط خود شناسایی کنند و اگر که مشکلی وجود دارد آن را حل کنند و اجازه ندهند که بموارد گفته شده باعث ورود به چرخه های غلط زندگی مشترک شود . به همین دلیل مشکلات رابطه ی خود را شناسایی کنید و نسبت به حل آن ها اقدام نمایید البته این کار باید از سوی هر دوی شما انجام شود و یک سویه نباشد . در این صورت است که زوجین می توانند زندگی مشترک موفقی را داشته باشید و لحظات خوبی را با هم داشته باشید .