آیا شما به صورت عادی و به راحتی به فرزندتان اجازه می دهید بر شما اثر بگذارد و گوش دادن و پاسخ دادن به فرزندتان را طبیعی ، غیر عادی و راحت می بینید؟ بر اساس مطالعات مشاوره خانواده هر کسی این واکنش طبیعی را فورا انجام نمی دهد و برخی از ما باید به سختی کار کنیم تا در وجودمان به آن دست پیدا کنیم. احتمالا متوجه مقاومت هایی در برابر فرزندتان چه نوزاد و چه بالغ شده اید که طی آن ها به فرزندتان اجازه نمی دهید بر شما تاثیر بگذارد. به این مسئله ترس از گفت و گو می گویند. ترسی غیر منطقی از یک گفت و کوی غیر واقعی ترس از تحت تاثیر قرار گرفتن به وسیله دیگران و ترس از این که آسیب ببینید. اگر احساستان جدی گرفته نشده و اگر به شما بیشتر به عنوان یک شی توجه شده است تا انسان و اگر شما را فقط به عنوان کودک، ی نوزاد و یکی از بچه ها دیده اند به جای یک شخص خاص، اگر به شما اجازه داده نشده است که بزرگسالان را تحت تاثیر قرار دهید، احتمالا دچار ترس از گفت و گو هستید. 

برای کودکان دریافت پاسخ و واکنش یک نیاز است نه یک خواسته و اگر ما به گریه ها ، گاه ها و بازی های یک کودک واکنش نشان ندهیم ، اگر نقشمان را در این ارتباط متقابل ایفا نکنیم ، خطر رشد ویژگی های شخصیتی نا ایمن و رهایی در وجود آن کودک آشکار می شود. این موضوع کار را برای کودک به منظور داشتن روابط کارآمد تر سخت تر خواهد کرد. اگر احساس می کنید ترس از گفت و گو دارید، خودتان را سرزنش نکنید یا احساس شرمندگی نداشته باشید. و حالا می دانید که کاری که انجام می دهید برای ممانعت از رابطه متقابل است. پس می توانید تغییراتی ایجاد کنید که شما را قادر سازند خودتان را با فرزندتان هماهنگ کنید. به خودتان افتخار کنید که آن را کشف کرده و با آن مواجه شده اید. گاهی اوقات شناسایی ترس از کفت و گو دی دیگران می تواند راحت تر از شناخت آن در وجود خودمان باشد، اما سعی کنید زمانی که دارید خودتان را از ارتباط متقابل ا نوزاد یا کودکتان، فرزند نوجوان و بالغتان عقب می کشید، به آن توجه کنید. اگر مایلید در این رابطه فقط شما صحبت کنید به جای این که یک گفت و گوی دو طرفه داشته باشید بکوشید یاد بگیرید که به فرزندتان آن ارتباط متقابلی را که نیاز دارد بدهید. 

طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج همیشه می توانید برای بهتر شدن رابطه تلاش کنید و می توانید شروع به گوش دادن کنید و می توانید دنیا را از نگاه او ببینید و می توانید به او اجازه دهید با شما متفاوت باشد و می توانید اجازه دهید روی شما تاثیر بگذارد. اگر متوجه شده اید که تا به حال فرزندتان ر از خود دور می کرده اید می توانید به این دوره پایان دهید و این را بدانید که هیچ وقت دیر نیست. منظورمان این نیست که باید از قطه شر ها و ایده هایتان به طور کامل صرف نظر کنید و تنها تسلیم خواسته ها و نظرات فرزندتان شوید .

به الگوهای رفتاری تان توجه کنید.

زمانی که فرزندتان به توجه نیاز دارد ، اگر تقریبا همیشه به فکر کارهای ضروری مثلکار خانه، کار اداری، یا تلفن کردن هستید، از این موارد به عنوان بهانه ای برای خودتان و برای عقب راندن کودک استفاده می کنید. زمانی که چنین کاری انجام می دهید حواستان باشد دست نگه دارید و ترس را کنار بزنید و در عوض وارد گفت و گو شوید و در هر اری که مجبور به انجام آن هستید کودکتان را هم به حساب آورید.

تحمل شنیدن هر حرفی را دارید؟

شما مجبور نیستید به طور مداوم و 23 ساعته با فرزندتان در تعامل باشید ولی آن چه تحقیقات نشان می دهد این است که وقتی شما همراه فرزندتان هستید و بیشتر تلاش های او را برای جلب توجه نادیده می گیرید این باعث آزار او می شود . کودکان از طرف مراقب هایشان به ارتباط متقابل نیاز دارند و در غیر این صورت باور می کنند که درمانده و ناتوان هستند و واکنش هایشان هیچ تاثیری بر روی دیگران ندارد. 

اهمیت مشاهده فعال:

اغلب اوقات زمانی که فکر می کنیم داریم به حرف های دیگران گوش می دهیم، تمام کاری که می کنیم این است که منتظر فرصتی برای صحبت کردن هستیم و ما انرژی مان برای واکنش نشان دادن یا پاسخ دادن استفاده می کنیم به جای این که سعی کنیم بفهمیم طرف مقابل در حال تلاش برای بیان چه چیزی است. این که به طرف مقابل اجازه بدهیم بر ما اثر بگذارد می تواند احساس خطرناکی باشد و اگر ما این ترس را با کلمات بیان کنیم آن چنان هم ترسناک نخواهد بود. اما زمانی ترسناک به نظر می رسد که یک ترس ناگفته داریم و ترس از این که اگر ما واقعا گوش دهیم و تحت تاثیر حرف های دیگران قرار بگیریم خودمان و نظراتمان ناپدید خواهد شد البته که این اتفاق رخ نخواهد داد و کاملا برعکس سبب رشد ما خواهد شد. زمانی که به حرف های طرف مقابل گوش دهید، رابطه تان با او همیشه بهتر خواهد بد و فضا دادن به او باعث می شود که رابطه تان صمیمی تر شود در واقع با مشاهده ی او، گوش دادن به او و دیدن دنیا از نگاه او دیدگاه شما هم گسترش پیدا خواهد کرد و درواقع رشد خواهید کرد و این می تواند بسیار لذت بخش باشد. برای کسب اطلاعات بیشر در این زمینه با مراکز مشاوره در ارتباط باشید.