کمبود ویتامین ها و مواد مغذی ممکن است که در ایجاد علائم اختلال خلقی تاثیر گذار باشد. این می‌تواند خبر خوبی باشد، زیرا درکنار دارو و درمان های دیگر، ایجاد تغییرات ساده در رژیم غذایی به شما کمک می‌کند تا احساس بهتری داشته باشید. با مشورت پزشک متخصص می توانید کمبود های خود را بشناسید و از مکمل ها و غذاها با رژیم جدید استفاده کنید. در ادامه به برخی از ویتامین ها که در تغییرات خلقی نقش دارند را معرفی می‌کنیم.

ویتامین های گروه B

ویتامین های این گروه شامل B1,B3,B5,B9,B12 می باشد و بر سلامت جسمی و روانی ما تاثیر می‌گذارد.اگر میزان ویتامین B1در بدن کم شود باعث کاهش سرعت مغز خواهد شد و انرژی خود را از دست می دهد , و در نتیجه باعث اضطراب و پریشانی، مشکلات جسمانی و علایم افسردگی می شود.. کمبود ویتامین B3 باعث بیخوابی، خستگی مفرط و بی حسی دست و پا می شود و کمبود ویتامینB5خستگی، عصبانیت و آشفتگی و افسردگی را به همراه دارد.و ویتامین ,B6 باعث کاهش سیستم ایمنی بدن، پریشانی و اضطراب و مشکلات پوستی می شود. و ویتامین B12که در صورت کمبود باعث کمخونی می شود زیرا که نقش مهمی در تشکیل گلبول های قرمز دارد و برای جسم و روان مشکل ساز خواهد بود. و باعث زود رنجی، سرگیجه، کمبود تنفس و کاهش اشتها می شود. در نتیجه یا مصرف مواد غذایی مربوط به این گروه و دریافت مکمل ها با مشورت پزشک خود را از خطر ابتلا به بیماری های جسمی و روانی دور کنید.

ویتامینC

طبق گفته‌ی خانواده درمانگران از معروف ترین ویتامین ها می توان به این مورد اشاره کرد و به خاطر آنتی اکسیدان بودن آن فواید بسیار زیادی را به همراه دارد. و می توان گفت که مقدار کافی آن فرد را از اضطراب و پریشانی حفظ خواهد کرد و در انواع مرکبات می توان این ویتامین را پیدا کرد.

ویتامینD

بر اساس تحقیقات کلینیک روانشناسی ایران این ویتامین به عنوان عاملی مهم گزارش شده است و می تواند مزایای سلامتی قابل توجهی در پیشگیری و درمان بسیاری از بیماری های مزمن داشته باشد. این ویتامین از طریق نور خورشید قابل تامین است و به همین دلیل افراد یکه در مناطق بارانی زندگی می کنند احتمال مبتلا شدن به افسردگی را دارند و از طرفی افسردگی فصلی نیز به دلیل تغییرات اب و هوایی به وجود می آید. در صورت کمبود این ویتامین درد استخوان، خستگی و خواب الودگی، درد مفاصل و عضلات و همچنین علائم افسردگی مانند غم و اندوه، بی حالی و کسالت ، مشکل تمرکز ، اضطراب، سر درد و کمر درد را به همراه داشته باشد.

بر اساس مطالعات درمانگاه اضطراب خوب در کنار موارد گفته شده کمبود مواد معدنی مانند کلسیم، منیزیم،سلنیوم، آهن، زینک، پتاسیم می توانند در ایجاد اختلالات روانی موثر باشند.برای مثال کلسیوم رابطه مستقیمی با ویتامین دی دارد زیرا که در جذب آن نقش دارد و همچنین در سلامت استخوان و دندان ها نقش دارد و در بهبود سیستم عصبی موثر است. و یا منیزم که در ایجاد اضطراب، خستگی، سردرگمی و بی قراری نقش دارند. و از همه مهم تر آهن که کمبود آن در بیشتر زنان دیده می شود و فقر آهن در ایجاد علائم افسردگی نقش زیادی را به همراه دارد.

برای جلوگیری از افسردگی چه باید کرد؟

امروزه تعداد زیادی از افراد درگیر این اختلال هستند و در موارد شدید تر شرایط زندگی آن ها را تحت تاثر قرار می دهد. برای جلوگیری از این اختلال دقت در مصرف مواد غذایی مفید و مکمل های مناسب اهمیت دارد. ولی مصرف خود سرانه مکمل ها توصیه نمی شود و با مشورت پزشک و انجام آزمایش ها کمبود ها شناسایی شده و مکمل های مناس تجویز می وشد ولی مصرف مواد غذایی سودمند به شکل روزانه مهم می باشد. در کنار این موضوع ورزش کردن میز از موارد ضروری می باشدورزش می تواند باعث افزایش انتقال دهنده هایی نظیر سرتونین شود که در ایجاد شادی و خوشحالی نقش مهمی را ایفا می کند و در نتیجه احتمال ابتلا به اختلالاتی نظیر افسردگی را کاهش می دهد و همچنین در سلامت روان و بهبود آن کمک می کند. از موارد ضروری دیگر می توان به ارتباط با عزیزان اشاره کرد. از آن جایی که انسان موجودی اجتماعی می باشد برقراری ارتباط با دیگران می تواند روان او را تحت تاثیر مثبت قرار دهد و تنهایی مداوم و انزوا شرایط بدی را به همراه خواهد داشت و احتمال افسردگی را افزایش می دهد.

سخن آخر:

در هر صورت اگر که علائم افسردگی را به همراه دارید و از سلامت جسمی خود مطمئن هستید نیازمند دریافت کمک از مشاوران بهترین درمانگاه افسردگی می باشید و از طریق درمان های روانشناختی می توانید شرایط روانی بهتری را به مرور زمان داشته باشید و در جهت بهبود سلامت روان خود اقدام کنید به این منظور می توانید با مرکز مشاوره انتخاب نو در ارتباط و تماس باشید.