بر اساس تحقیقاتی که در زمینه روانشناسی انجام شده است با بسیاری از راه های روانشناختی می توانیم به بحران ویروس کرونا پاسخ دهیم و در مواجهه با آن واکنش موثر تر و بهتری داشته باشیم تا بتوانیم این شرایط را بهتر پشت سر بگذاریم . برخی از شیوه های روانشناختی را معرفی می کنیم که عبارت اند از :

  • تمرکز کردن بر آن چه که می توانیم کنترل داشته باشیم .

ویروس کرونا در هر جای جهان به شیوه های مختلفی بر مردم تاثیر گذاشته است و زندگی را با تغییرات زیادی رو به رو کرده است زیرا که از نظر اقتصادی ، روانشناختی ، جسمانی و هیجانی با تغییرات گسترده ای روبه رو شده ایم . طبق نظر بهترین مشاور روانشناس حل اختلاف خانواده به دلیل وجود کمبود های درمانی و همچنین شیوع سریع آن از نظر اقتصاد در جامعه و اقتصاد فردی افراد و خانواده ها را با چالش بزرگی رو به رو کرده است . بر اساس گفته های روانشناسان مطب روانشناسی زمانی که با چالش یا بحرانی مواجه می شویم ، اضطراب و ترس گریبان گیرمان می شود اما بر اساس مطالعات روانشناختی این اضطراب و ترس به عنوان پاسخ های طبیعی و نرمال در رو به رو شدن با مشکلات و بحران ها هستند و آن چه که فرد را تحت تاثیر قرار می دهد غرق شدن در افکار و نگرانی هایی درمورد مواردی هستند که تحت کنترل ما نیستند و به راحتی می توانند ما را تحت تاثیر قرار دهند . مثلا داشتن افکاری نظیر این که چه اتفاقی در آینده به شما و عزیزانتان به خاطر این ویروس کرونا خواهد افتاد و چه پیش خواهد آمد ؟ به وجود آمدن چنین افکاری طبیعی هستند اما برای ما در این شرایط سود و فایده ای ندارد و زیاد بودن آن می تواند ضرر هایی را به همراه داشته باشد زیرا همانطور که گفته شد مواردی که تحت کنترل ما نیستند و افکار پیوسته در مورد آن ها اضطراب را دو چندان خواهد کرد آن چه که بهترین مشاور روانشناسی برای ازدواج بیان می کند این است که تمرکز کردن به مواردی که تحت کنترل ما هستند و دوری از تمرکز به مواردی که تحت کنترل ما نیستند در موارد بسیاری نظیر مشکلات در روابط زناشویی ، کرونا و اتفاق های دیگر مفید خواهد بود .به عبارتی ما قادر نیستیم روی آن چه که در آینده اتفاق خواهد افتاد تسلط داشته باشیم و یا نمی توانیم در مورد مسائلی نظیر مدیریت جهانی برای مقابله با این ویروس کنترل داشته باشیم . اما آن چه که می توانیم در مورد آن تسلط داشته باشیم احساسات خودمان است . به عبارتی زمانی که به احساسات خود کنترل داشته باشیم می توانیم این ترس ها و اضطراب ها را از بین ببریم به عبارتی با زندگی در این جا و اکنون و به عبارتی تمرکز به زمان حال می توانیم زندگی بهتری در این شرایط داشته باشیم به عبارت دیگر ما بر روی رفتار های خودمان کنترل زیادی داریم و با کنترل رفتار های خود موفق تر در این شرایط بحرانی عمل خواهیم کرد . اگر بخواهیم به طور دقیق تر بیان کنیم با تمرکز بر افکار و احساسات خود و آنچه خاطرات و حس های بدنی در ما جاری است و به عبارتی با تمرکز کردن به آن چه که در درونمان می گذرد و آگاه شدن از آن می توانیم بهتر عمل کنیم در کنار آن توجه کردن به بدن خود و به صورت آگاهانه و فعالانه حرکت دادن آن می توانید بر بدن خود کنترل داشته باشید و قدم بعدی با آن چه انجام می دهید مشغله و سرگرمی داشته باشید یعنی آگاهانه توجه خود را روی فعالیت هایی که انجام می دهید تمرکز کنید برای مثال به آن چه که در اطرافتان می بینید ، می شنوید یا انجام می دهید ، دقت کنید . 

  • اقدام متعهدانه :

اقدام متعهدانه به این معنی می باشد که اقدامی که قادر به انجام دادن آن هستید زیرا برای شما اهمیت دارد در این نوع شرایط اقدام های حفاظتی نظیر شستن دست ها ، فاصله گیری اجتماعی و .. می باشد . پرسیدن این سوال از خود که چه کار هایی هر چقدر هم کوچک و جزئی می توانم انجام دهم تا زندگی خودم و کسانی که با من زندگی می کنند ، بهتر کنم ؟ به عبارتی در جست و جوی آن باشیم که چه مواردی می تواند حالمان را خوب کند برای مثال دیدن فیلم یا ورزش کردن همچنین  برای خانواده ها گذراندن وقت با کودکان و نوجوانان موثر واقع خواهد شد زیرا که طبق نظر مشاورین کودک آن ها در این شرایط بیشتر آسیب می بینند و اضطراب بیشتری را تجربه می کنند .

  • پذیرش :

ایجاد شدن احساسات مختلف نظیر خشم ، غم ، ناراحتی ، پریشانی ، بی حوصلگی و ... در چنین بحران هایی طبیعی می باشد و آن چه که مهم است این است که چگونه با آن ها رو به رو شویم . به عبارتی زمانی می توانیم شرایط بهتری داشته باشیم که چنین احساسات ناخوشایند را که در ما وجود دارد قبول کنیم و آن ها را پذیرا شویم و بدانیم که وجود چنین مواردی در چنین شرایطی کاملا طبیعی می باشد و سعی نکنیم به خاطر آن ها خود را سرزنش کنیم به عبارتی در چنین شرایطی مهربان بودن با خود بهترین راه حل است و زمانی که بتوانیم با خود مهربان باشیم به اطرافیانمان هم کمک خواهیم کرد.