وجود هر نوع اختلال روانشناختی از قبیل اختلال مرزی ، خود شیفته ، نمایشی، پارانوءید بیش فعالی بزرگسالان و ... می تواند زندگی و رابطه فرد را تحت تاثیر قرار دهد و ازدواج و هر نوع رابطه دیگر او را با مشکلاتی رو به رو سازد. به همین دلیل توصیه می شود که از همان ابتدا به کمک مشاور قبل ازدواج آگاهی های لازم را در رابطه با خود و دیگران به دست بیاورید . در ادامه به توضیحاتی در مورد افراد خودشیفته می پردازیم که با این گونه افراد آشنا شوید و البته نمی توانید به هرکسی با دیدن چند مورد بر چسب اختلال شخصیت خود شیفته بزنید و باید از افراد متخصص در این زمینه کمک بگیرید.

تاریخی از اختلال شخصیت خود شیفته:

اصطلاح خود شیفتگی از افسانه ی یونانی نارسیسیوس گرفته شده است ، مردی جوان و جذاب که باور داشته از همه بهتر و زیبا تر است و عاشق انعکاس تصویر خویش در آب شد و هرگاه برای گرفتن این زیبایی دستش را در آب فرو می برد ، با کمال نا امیدی تصویر خود را نابود می کرد . با این وجود او نمی توانست از دیدن خود دست بردارد و آنقدر آن جا در کنار آب و تصویر خودش ماند و در عشق افراطی به خودش گرفتار شد تا علاقه اش به غذا و زندگی عادی از دست داد . به تدریج ، تمام قدرت و زیبایی خود را از دست داد و همانطور که غرق در تماشای خود بود در کنار همان روخانه جان خود را از دست داد.

در ابتدا این را به یاد داشته باشید که وقتی که با شخص خود شیفته یا شخصی با ویژگی های خود شیفتگی شدید سر و کار دارید ، مهم است به خاطر داشته باشید که او به خصوص در مورد رفتار خودش ، شخص چندان آگاهی نیست. 


فرد خود شیفته چه زمانی می تواند آسیب بزند ؟

طبق نظر مشاوران بهترین مرکز مشاوره تنها زمانی که اکثر افراد خود شیفته می توانند به دیگران آسیب بزنند ، مواقعی است که احساس کنند به هر طریقی مورد انتقاد یا تحقیر قرار گرفته اند . مثلا اگر قدرتشان را به چالش بکشید ، یا توانایی و دانش آن ها را مورد تردید قرار دهید ، در این مواقع عصبانیت آن ها را احساس خواهید کرد . چنین افرادی در مدت زمان بسیار کوتاهی می توانند با چند کلمه شما را بسیار ناراحت کنند.

نشانه های افراد خود شیفته چیست؟ 

خود شیفتگی زمانی رخ می دهد که تقریبا در تمامی موقعیت ها و شرایط، تمرکز دائمی و جدی بر خود فرد وجود داشته باشد. این افراد معمولا به دنبال خود نمایی،فقدان همدلی، در جستو جوی توجه و تحسین و دارای احساسات سطحی ، حسود، تحقیر کننده و خود بزرگ بین و خلا هایی در درون خود دارند.

بر اساس مطالعات مشاوره روانشناسی چنین افرادی رفتارشان می تواند برای لحظه ای جذاب و فریبنده و لحظه ای دیگر سرد و حساب گر باشد و یا گاهی اوقات به خشم های غیر قابل پیش بینی تبدیل شود. افراد خود شیفته خود را در مواجهه با دیگران به صورت یک مجموعه برتر و بالاتر می بینند. اما پشت این نقاب عزت نفس شکننده وجود دارد که هرگز از خوب یا حتی بسیار خوب بودن راضی نیست و اگر بهترین نباشند هیچ ارزشی ندارند. و تفکر جادویی، رویابافی همراه با سوء استفاده از دیگران از طریق رهایی از شرم و بی اهمیت دانستن دیگران، همگی تلاش هایی است که از جانب فرد حود شیفته برای رهایی از احساس نقص و بی ارزش بودن صورت می گیرد و همچنین شرم برای افراد خودشیفته غیر قابل تحمل است و همواره راه هایی پیدا می کنند که هرگز آن را تجربه نکنند و از روش هایی مانند انکار، خونسردی، سرزنش و خشم از خود نشان می دهند و برای تجربه نکردن این احساس دردناک همواره از عبارت(( من هیچ تقصیری ندارم)) استفاده می کنند و مواردی نظیر حسادت، استحقاق، مرز های نا سالم و .... نیز هستند که می توان به آن ها اشاره کرد.

 طبق نظر مشاور قبل ازدواج رفتار ها و نگرش های ویژه ی افراد خودشیفته که بیشترین آسیب را به دیگران می رساند شامل موارد زیر می باشد . انکار کردن احساسات ، ایده ها و عقاید دیگران ، سخنان کنایه آمیز و تحقیر آمیز ، تمایل به بی اهمیت دانستن دیگران ، به خصوص اگر آن ها به او احترام نگذارند ، در مورد دیگران بیش از حد قضاوت کردن و ایراد گرفتن ، نگرش کلی خود خواهانه و متکبرانه در مورد دیگران ، انتظارات غیر منطقی و هرگز راضی نبودن ازنشانه هایی هستند که می توان اشاره کرد. 

سعی کنید که همواره در رابطه از جانب او مورد احترام قرار بگیرید و در این صورت است که نمی تواند به احساسات شما لطمه بزند و یا واکنش منفی به شما نشان دهد و اجازه هر گونه موردی که به شما آسیب می زند را ندهید.زیرا که اگر احترامش نسبت به شما را از دست بدهد ممکن است برگرداندن آن غیر ممکن باشد. اگر که به او اجازه داده اید شما را کنترل کند و یا به او التماس کرده باشید که شما را آسیب پذیر بداند و وقتی با او صحبت می کنید به شما توجه نمی کند و .... از نشانه های این است که احترامی برای شما قائل نیست و زندگی در چنین شرایطی بسیار دشوار خواهد بود. برای کسب اطلاعات بیشتر با بهترین مرکز مشاوره در ارتباط باشید.