خانواده به عنوان یک نهاد اجتماعی تاثیر گذار در زندگی است. و در ابعاد مختلف دچار تغییراتی شده است و از جمله تحولات اساسی و منفی که به وجود امده مسئله طلاق و جدایی می باشد. طبق نظر بهترین مشاور خانواده افراد طلاق گرفته و یا کسانی که همسرشان فوت شده می خواهند که دوباره خانواده خود را بازسازی کنند ولی ازدواج مجدد تفاوت هایی را با ازدواج اول به همراه دارد. این تفاوت ها به شکل موانع، عوامل موفقیت، وضعیت افراد، مشکلات و .... نمایان می شود که عدم توجه به آن ها و عدم آشنایی با آن ها ازدواج مجدد را نیز با مشکلاتی همراه خواهد کرد البته در کنار این تفاوت ها شباهت هایی هم وجود دارد.

ازدواج مجدد چه فوایدی دارد؟

بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج خوب هر فردی که همسر و شریک زندگی اش را به دلیل فوت یا طلاق از دست بدهد، تبدیل به فردی مجرد شده است. چنین فردی دچار تغییرات اساسی از لحاظ روانی، اجتماعی و ... شده است و باعث اختلال در زندگی او شده است ولی آن چه که اهمیت دارد حفظ سلامت روان است. و چنین افرادی به حمایت عاطفی و روانی بیشتری نیاز دارند و اطذافیان ممکن است که در این کار فعال باشند ولی به مرور زمان ممکن است که علاقه مند به ازدواج مجدد داشته باشد. ولی این مسئله ممکن است از دید فرزندان و اطرافیان درست نباشد. 

ازدواج مجدد چه سختی هایی دارد؟

سختی ازدواج مجدد برای برخی مردان و زنان این است که این بازسازی به مراتب دشوار تر و مشکل تر از ازدواج اول و پایه گذاری خانواده اولیه می باشد. ازدواج مجدد برای فرزندان نیز سختی هایی به همراه دارد زیرا که کنار آمدن با حضور یک فرد غریبه به عنوان پدر یا مادر و سازگاری با آن برخی مواقع طاقت فرساست.  

زنان و مردانی که همسرشان را از دست داده اند در جست و جوی آرامش دوباره هستند به طوریکه موافقت و مخالفت فرزندان دلیلی برای مانع شدن نمی تواند باشد. البته نا گفته نماند که در صورتی که از رابطه قبلی فرزندی ندارید در سازگاری با ازدواج مجدد دچار مشکلاتی خواهید شد.

چه عواملی در ازدواج مجدد تاثیر گذار هستند؟

طبق گفته ی روانشناسان مشاور در تشکیل خانواده جدید بعد از طلاق و جدایی عوامل متعددی نقش مثبت یا منفی ایفا می کنند از این عوامل می توان به موارد زیر اشاره کرد.

اول) عامل سن:

سن یک فاکتور اولیه و اساسی در ازدواج است و در ازدواج مجدد نیز تاثیر بسیار زیادی دارد و می توان گفت که جوانان به طور طبیعی بیشتر از مسن ها اقدام به ازدواج مجدد می کنند. کسانی که در سنین پایین تر طلاق می گیرند شانس ازدواج مجدد بالاتری دارند البته این به معنای این نیست که افراد مسن شانسی برای ازدواج مجدد ندارند . بلکه می گوییم که احتمال این که افراد جوان ازدواج مجدد موفقی داشته باشند بیشتر است.

دوم) داشتن یا نداشتن فرزند:

وجود فرزند مانعی جدی برای ازدواج مجدد نمی باشد ولی روند و سرعت و فراوانی آن را تحت تاثیر قرار می دهد. معمولا افرادی که دارای فرزند نمی باشند زودتر می توانند به ازدواج مجدد دست یابند زیرا که مانع کمتری دارند. برخی مواقع وجود فرزند یک امتیاز نیز می تواند تلقی شود و ان زمانی است که زن و مرد هر دو طلاق گرفته باشند و یا همسر خود را از دست داده باشند و دارای فرزند باشند و و به تفاهم می رسند که والد خوبی برای فرزندان همدیگر باشند. 

سوم) جنسیت:

عامل جنسیت در ازدواج جامعه ما تاثیر گذار است. زیرا که در فرهنگ ایرانی معمولا مرد باید متقاضی ازدواج باشد تا خانواده شکل بگیرد و مردان زود تر از زنان به ازدواج مجدد اقدام می کنند.

چهارم) ترس:

دچار شدن یا نشدن افراد واجد شرایط به ترس برای ازدواج مجدد در شکل گیری زندگی مجدد نقش دارد. کسانی که همسرشان را بر اثر مرگ از دست داده اند کمتر از کسانی که طلاق گرفته اند دچار ترس می شوند. دچار شدن به ترس بیش از حد در انتخاب باعث مشکلاتی خواهد شد.

افرادی که طلاق گرفته اند باید در ازدواج مجدد خود بسیار دقت نمایند تا دوباره دچار اشتباهات گذشته نشوند و شکست برای آن ها تکرار نشود.

 در ابتدا باید به خودشناسی بپردازند و میزان تاثیر خود در شکست رابطه قبلی را شناسایی کنند یعنی ببینند که چه رفتار هایی در شکست رابطه شان تاثیر داشته است زیرا که در هر رابطه ای هر دو نفر به یک اندازه در میزان موفقیت و شکست رابطه تاثیر دارند. زمانی که این رفتار ها را شناسایی کردند باید نسبت به تغییر و درمان آن ها بپردازند و عادت های جدیدی را جایگزین کنند . یادگیری مهارت های ارتباطی موثر در ازدواج و مهارت های زندگی زناشویی از مواردی هستند که شانس موفقیت ازدواج افراد را بیشتر خواهد کرد.  در مرحله ی بعدی انتخاب فرد مناسب است یعنی با فردی مشابه فرد قبلی را برای ازدواج انتخاب نکنند بلکه معیار ها و ملاک هایی که با او سازگار هستند را در نظر بگیرد و بر اساس آن فرد مناسب را انتخاب کند و هر گونه علامت هشدار خطرناکی را جدی بگیرد در حالت کلی معیار های اساسی را بشناسد در غیر این صورت شکست را دوباره تجربه خواهد کرد و این برای فرد فشار روانی سنگینی را به همراه خواهد داشت. در چنین شرایطی بهتر است تا با مشاوران مراکز تخصصی روانشناسی در ارتباط باشید و با آن ها در امر ازدواج مجددتان مشورت نمایید.