مشاوره خانواده با اعضای خانواده سروکار دارد زیرا که براساس روانشناسی خانواده بر این تاکید دارد که نشانه های نابهنجاری ، تابع روابط خانواده و زوج ها هستند. مشاور خانواده در مرکز مشاوره خانواده نگاهی به تک تک اعضای خانواده می اندازد و با تک تک اعضای خانواده صحبت می کند تا مشکلات را از منظرهای مختلف بررسی کند و برای داشتن روابط موفق در خانواده تلاش می کند زیرا که روابط درون خانواده و زوجین با یکدیگر تاثیر زیادی بر روابط هر فرد در جامعه دارد.

از فنونی که در بهترین مشاوره خانواده در تهران انجام می شود می توان به تایید کردن اشاره کرد. دکتر روانشناس خانواده نشان می دهد که عقاید و احساسات تک تک اعضای خانواده را می فهمد و قبول دارد او با این کار آن ها را تایید می کند بهترین روانشناس خانواده تهران هنگام صحبت کردن با اعضای خانواده ، روی نکات مثبت تاکید می کند. مشاور روانشناس خانواده در کلینیک روانشناسی خانواده به اعضای خانواده کمک می کند مشکل یکدیگر را مشکل کل خانواده بدانند و در حل آن همکاری کنند. روانشناس خوب خانواده در مرکز مشاوره روانشناسی انتخاب نو نظام های خانوادگی ، به ائتلاف های درون خانواده ساخت مجدد می دهد برای مثال در مورد ائتلاف مادر-پسر توصیه می کند که پدر نقش تربیتی قوی تری بازی کند تا فشار مادر کمتر شود . ساخت دهی مجدد در مرکز روانشناسی می تواند یک توصیه ساده باشد که پدر و مادر ، راه های مناسب تری برای با هم بودن پیدا کنند . در برخی خانواده ها ، یک عضو سپر بلای دو عضو دیگر که با هم اختلاف دارند ولی وانمود می کنند با هم اختلاف ندارند ،می شود. برای مثال در مثلث پدر و مادر و یکی از فرزندان ، پدر و مادر اصرار می ورزند که زندگی مشترک خوبی دارند اما در مورد تربیت فرزندانشان با هم اختلاف دارند . متخصص روانشناس خانواده در مرکز مشاوره خوب در تهران با معطوف کردن توجه زن و شوهر به اختلافات خودشان ، نه اختلاف شان بر سر تربیت فرزندانشان ، آن ها را از این مخمصه یا مثلث بیرون می کشد. زوج درمانی از بسیاری جهات شبیه خانواده درمانی است ، اختلافات زناشویی و اختلاف زوج هایی که ازدواج نکرده اند معمولا ناشی از ارتباط نادرست آنهاست. گاهی نیز ارتباط آن ها کاملا قطع می شود در چنین مواردی ، بهترین روانشناس خانواده در صدد بهبود بخشیدن ارتباط طرفین برمی آید. او روی نقش طرفین متمرکز می شود چون گاهی یکی از آن ها مثلا نقش قوی و دیگری نقش ضعیف بازی می کند یا یکی نقش مسئول را بازی می کند و دیگری نقش آدم ننر را . زوج درمانی و مشاوره خانواده خوب به مسائل مختلفی مثل حسادت ، پیام های جنسی ، تاخیر در بچه دار شدن ، ناباروری ، نقش های جنسیتی ، خانواده های دو شاغلی ، طلاق و ازدواج مجدد می پردازد.

خانواده و زوج ها ممکن است سال ها در حال بگو مگو ، اهانت ، ترس و خشم گرفتار بمانند ،بی آنکه دریابند رابطه ای که در آن شرکت دارند می تواند تاثیر مستقیم بر خلق و خوی کودکان و روابط او در بزرگسالی ایجاد کند همچنین هر یک از کشمکش ها تاثیر منفی بر روابط افراد در اجتماع می گذارد. شاید تصور می کنند که تمام زن ها و مرد ها مثل آن ها در حال نزاعند یا آن که با تمام زنان یا مردان همانگونه رفتار می شود . زوج ها اغلب آن را مشاجرات ساده می گویند در حالی که ممکن است باعث آسیب از لحاظ روانی شود. آن ها چندان مطلع نیستند که با اجازه دادن به شریک زندگی خود برای ادامه رفتار نامناسب در واقع در تخریب روابطشان مشارکت می کنند. برای جلوگیری از ادامه این روابط ناکارآمد و جدایی و طلاق استفاده از خدمات مراکز مشاوره خانواده در تهران مناسب می باشد.

 


 

چه رفتارهایی باعث آسیب به روابط خانواده می شود ؟

رفتار هایی برخاسته از آسیب های زبانی (توهین ، سرزنش و انتقاد مداوم ) تا تاکتیک های ظریف تری از قبیل ترساندن ، به بازی گرفتن و خودداری از اعلام رضایت را شامل می شود. تحقیر و خوار شمردن ؛ نادیده گرفتن و انکار کردن ؛ تسلط و کنترل ؛ قضاوت و انتقاد ؛ مقصر دانستن و سرزنش کردن ؛ داشتن انتظارات و خواسته هایی پیش پا افتاده و غیر منطقی ؛ روابط هیجانی سرد و امتناع از حرف زدن ( قهر کلامی ) و منزوی ساختن یا رفتارهای ظریف تری مثل امتناع از توجه یا ابراز محبت باعث افسردگی ، بی انگیزگی ، سردرگمی ، دشواری در تمرکز یا تصمیم گیری ، پایین بودن عزت نفس ، احساس نا امیدی و سرزنش خود و موارد دیگر را به وجود می آورد.

روانشناس خانواده به این موضوع اشاره می کند که الگوهای رفتاری خودمان را بر اساس تجربیات کودکیمان بنا می کنیم؛ یعنی شیوه هایی که والدینمان با ما و با همدیگر رفتار می کردند و این که ما به طور ناخود آگاه ، برای این که راهی برای حل تضاد های درونی کودکی مان بیابیم ، این الگوی رفتاری را تکرار می کنیم. پس بر این اساس روابط درست بین زوجین تاثیر مثبتی بر فرزندان برای داشتن زندگی موفق در آینده را خواهد داشت .