اعضای خانواده ماند شاخه های یک درخت هستند و در جهت های مختلفی رشد می کنند ولی این ریشه ها به هم پیوسته و ثابت باقی می ماند و به مناسبت این روز می خواهیم مواردی را که می تواند برای خانواده خطرناک باشد را مطرح کنیم. برخی از ویروس ها هستند که می توانند یک زندگی را ویران کنند . شناخت این ویروس ها به محیط خانوادگی گامی اساسی برای زندگی بهتر و آرامش و رشد خانوادگی و فردی است. این ویروس ها عبارت اند از:

دروغ گویی:

یک انسان سالم همواره دوست دارد تا از تاریکی به سوی نور و روشنایی حرکت کند و به تاریکی و سیاهی پشت کند. انسان سالم دوست دارد ظاهر و باطنش در نزد دیگران مورد پسند باشد و برای دست یافتن به این موضوع به هر کاری متوسل می شود تا نشان دهد انسان خوبی است. البته گاهی برخی از افراد برای خوب جلوه دادن خود به دروغ متوسل می شوند ولی این چیزی نیست که اطرافیان آن را دوست داشته باشند. دروغ عملی است که کم و بیش فرد به طور عمدی سعی می کند گفتار یا عمل نادرست خود را در ذهن دیگران درست نشان دهد. دروغ گویی مانند سایر بیماری های روانی و عاطفی، ابتدا از یک مسئله ساده شروع می شود و اگر به موقع مداخله نشود، به یک بیماری تبدیل خواهد شد که برای فرد مبتلا و دیگران مشکلات زیادی را ایجاد خواهد کرد. اگر بخواهیم به نقش دروغ در زندگی زناشویی و خانواده اشاره کنیم برخی از انسان ها در آغاز رابطه برای این که بهتر خود را نشان دهند و ظر فرد مقابل را جلب کنند به دروغ متوسل شوند و یا در ازدواج به دلیل شرایط و باور های اشتباه ممکن است که دروغ را ترجیح دهند اما این کار اصلا درست نیست و به اعتماد در رابطه ضربه های زیادی وارد خواهد شد. به همین دلیل توصیه می شود که از دروغ گویی در خانواده بپرهیزید و صداقت را جایگزین آن کنید تا در تقویت اعتماد رابطه تان قدمی بردارید. برای کسب اطلاعات بیشتر با تلفن مشاوره خانواده تماس حاصل فرمایید

عیب جویی:

. عیب جویی، آسیب ها و اثرات مخربی در روابط بین افراد ایجاد می کند و بر اساس نظر ویلیام گلاسر، هفت عادت مخرب شامل عیب جویی یا انتقام، سرزنش، گلایه، اعتراض بی مورد، تهدید، تنبیه و باج برای تحت کنترل در آوردن دیگری، وجود دارد که استفاده از این الگو و رفتار ها باعث از هم گسیختگی و ویرانی روابط زناشویی می شوند. در بین عادت های مخرب ، عیب جویی جز مخرب ترین ها است و این رفتار به تنهایی می تواند یک زندگی را به هم بزند. اگر عشق و محبتی در زندگی باقی مانده است، قطع عادات مخرب اولین گامی است که باید برای احیای زندگی که در حال پاشیدن است ، برداریم. او معتقد است به جای استفاده از هفت الگوی مخرب که سعی در کنترل فرد دارد برای حفظ و تداوم هر ارتباطی، باید از گوش سپردن، حمایت، تشویق، احترام، پذیرش، اعتماد و گفت و گو بهره برد. دلایل زیادی باعث این رفتار می شود که می توان به عدم مدیریت و کنترل هیجانات و احساسات، پایین بودن هوش هیجانی، عدم بلوغ فکری، نبود مهارت های ارتباطی، اضطراب و افسردگی و .... است. برای اخذ نوبت روانشناس ازدواج می توانید با شماره های درج شده تماس بگیرید.

خود شیفتگی:

در این اختلال فرد فکر می کند که بهترین، بی نقص ترین و زیبا ترین و ..... فرد است. در روابط بین زوجین نیز خود شیفتگی بسیار آسیب زا است و قدرت بی نظیری برای به هم زدن ارتباط به ویژه بین خانواده ها دارد به این دلیل که او با تصور غلطی که از خود دارد وارد روابط خانوادگی می شود و اطرافیان این تصور غلط و تکبر را نمی پسندند .

سخت گیری:

در سبک های فرزند پروری که اخیرا به شدت مورد توجه روان شناسان و متخصصان است یکی از این سبک ها سخت گیری است که همان طور که نامش پیداست برای هیچ خانواده ای مناسب نیست و مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت و تاثیر بدی به فرزندان ایجاد خواهد کرد برای مثال ممکن است که آن ها را در خود فرو رفته و یا منزوی کند و یا از والدین خود این سبک را الگو برداری کنند و در زندگی خود این سبک را در پیش بگیرند . این فرزندان یک بی اعتمادی دائمی به اطرافیان دارند و پنهان کاری را به شکل حرفه ای دنبال می کنند و با رفتارهای ناهنجار خود به دنبال گرفتن حق خود هستند.

منفی نگری:

منفی نگری در ارتباط با اطرافیان مشکلات زیادی را تجربه خواهد کرد زیرا که از هر اتفاقی برداشت منفی خواهد داشت و ممکن است که از هر حرف دیگران ناراحت شود و دچار تفسیر های بدبینانه شود. تغییر  نگرش در این افراد و اصلاح باورهای اشتباه می تواند سودمند باشد.

سرزنش:

اتفاق های نا خوشایند گاهی زندگی را تحت تاثیر قرار می دهد و بسیاری از افراد را رنجیده اطر می سازد. اگر که به جای یاد آوری اتفاق های خوش زندگی و مرور خاطرات لذت بخش به دنبال تکرار لحظه های ناخوشایند و بیان مکرر آن ها باشید نمی توانید زندگی رضایت بخشی را داشته باشید و در ارتباط با خانواده دچار بحران خواهید شد.

نا سپاسی و قدر ناشناسی:

یکی از موارد مهم در هر خانواده این است که برای این که بتوانید زندگی رضایت بخش و لذت بخشی را در خانواده تجربه کنید باید قدر شناس بودن . سپاس گذاری را فراموش نکنید. در واقع قدر شناسی برای هر کار کوچک و جزیی و بزرگی می تواند بسیار لذت بخش باشد و رابطه شما را بسیار موفق سازد.

ویروس های زیادی هستند که می توانند خانواده را دچار مشکل سازند و رابطه والدین وهمسر و فرزندان ا دچار مشکل کنند که ما در قسمت بالا به چندین مورد از آن ها اشاره کردیم و با توضیح آن ها دیدی که چقدر می تواند برای رابطه سمی باشند و به همین دلیل فاصله گرفتن از آن ها و جایگزین کردن رفتارهای درست می تواند این ریشه خانوادگی را با موفقیت پیش ببرد. برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید به آدرس مطب روانشناسی مراجعه کنید.