مواردی که در ادامه مطرح می کنیم از نشانه های افراد دچار اختلال شخصیت مرزی می باشد. بروز فقط یکی از نشانه ها به معنای وجود این اختلال نیست و چندین نشانه باید برای مدت معینی وجود داشته باشد تا بتوانیم بگوییم که فردی مبتلا به این اختلال است.

خشم شدید:

طبق نظر روانشناس قبل ازدواج زمانی که فرد خشم ناگهانی و نا متناسب از خود نشان دهد و دائما عصبانی بودن و وارد شدن در دعواهای فیزیکی و نداشتن کنترل در خشم از نشانه های این افراد است.

نیاز به کنترل محیط و شریک زندگی :

افراد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی نیاز دارند که فرد دیگر را تحت کنترل خود قرار دهند و احساس می کنند ه روی خودشان هیچ کنترلی ندارند. این افراد در تلاش برای قابل کنترل کردن همسر خود و در حال امر و نهی کردن به همسر خود می باشند و پیوسته از او می خواهند که کار ها را به روشی معین انجام دهد و اصرار دارند که حرف آن ها باشد نه حرف او.

ترس شدید از طرد شدن:

بر اساس گفته ‌ی مشاور روانشناس این مسئله بتعث می شود که فرد به شدت کنترل کننده و حسود باشد و احساس مالکیت کند و حتی واکنش های افراطی از خود نشان دهد . احساس طرد شدگی باعث می شود که فرد بیش از حد گوش به زنگ باشد و پیوسته به دنبال موردی بگردد که ثابت کند همسرش به او توجه ندارد و اگر در موقعیتی قرار بگیرند که طرز فکرش به واقعیت تبدیل شود خشم، تهمت زدن، انتقام و خود تخریبی را انجام دهد.

نوسان احساسی:

احساسات این افراد در هر لحظه تغییر می کند و شدت آن ها متفاوت است مثلا ممکن است برای لحظه ای یه صورت سکوت مطلق باشند و در لحظه ای دیگر  لبریز از هیجان و حالت انفجاری داشته باشند. شدت احساسات ممکن است به اندازه ای برسد که واقعیت را به درستی نبینید و ممکن است تصور کند که فرد به طور عمدی به او آسیب می رساند و ممکن است همسرش را متهم کند که او را به طور آگاهانه ناراحت می کند.

اعتیاد:

مطالعات روانشناسی خانواده نشان می دهد که این افراد ممکن است که به مصرف مواد ، پرخوری، برقرار کردن ناگهانی رابطه، بی اخیار خرید کردن، و یا رفتار های دیگر که به سرعت، هیجان های تلخ مانند تنهایی و خشم را که بی پایان به نظر می آیند فرو بنشانند. تحت تاثیر مواد ممکن است که این افراد با همسر خود بد رفتاری کنند.

حق السکوت هیجانی:

هر بار که دعوا و مخالفتی پیش می آید تهدید به پایان رابطه می کند و خانه را ترک می کند و یا فرد مقابل را بیرون می کند. در حالی که زمانی که آرام می شود نظرش تغییر می کند. 

واکنش های غیر قابل پیش بینی:

این افراد ممکن است در مقابل رفتار شریک زندگی یک جور واکنش نشان دهد و دفعه ی بعد واکنش کاملا متفاوتی را نشان دهد و در این حالت تعادل رابطه با شریک زندگی به هم می خورد زیرا که نمی تواند پیش بینی کند چه واکنشی نشان خواهد داد و احساس خواهد کرد که هرکاری می کند اشتباه است.

آشوب:

احساس عدم امنیت، تهمت، حسادت، انفجار، افسردگی سبب ایجادآشوب بین افراد می شود. و ساعت ها دعوا می کنند و افسرده شده و گریه می کند و بعد از آن انگار نه انگار که اتفاقی افتاده سعی در درست کردن همه چیز می کند و به التماس از شریک زندگی می خواهد که او را بپذیرد. یک روز همسرش را دوست دارد و رئز دیگر از او بدش می آید. گاهی به خاطر ترس از رها شدگی به شریک زندگی تان می چسبید و گاهی دیگر از ترس خفگی او را طرد می کنید. 

این افراد تمایل دارند که به صورت متناوب شریک زندگی خود را بی ارزش و یا بی عیب و نقص ببینند در واقع او را کاملا خوب و یا کاملا بد می پندارند. زمانی که شریک زندگی اش به او توجه کافی داشته باشد، از تلاش هایش قدردانی کند و به گونه ای رفتار کند که احترام را به همراه داشته باشد او را کاملا خوب در نظر می گیرید و اگر همین فرد به اندازه کافی به شما توجه نکند و یا کاری بر خلاف میلتان انجام دهد و یا شما را تایید نکند او را خیلی بد تصور خواهد کرد.


تمایل به فراموشی:

این افراد تمایل دارند که احساسات خود را فراموش کنند و این فراموشی هیجان ها مانع از آن می شود که تجربیات گذشته را به یاد بیاورند. درواقع تمام اوقات خوب و شادی را که با شریک زندگیتان داشتید فراموش می کنید و به خاطر یک انتفاق نا خوشایند تهدید می کنید که به رابطه تان پایان دهید. بر اساس این تفکر سیاه و سفید نارضایتی شما اغلب به خشم تبدیل می شود و ممکن است به خاطر حمله های فیزیکی، بد اخلاقی و ... باشد و حتی فرد به خودش نیز آسیب بزند.


انتقاد مداوم و سرزنش:

ممکن است که به خاطر احساس خفگش و یا ترس از طرد شدن از همسر خود انتقاد کند و یا در اعماق وجود خود احساس نقص می کند و می ترسد که شریک زندگی اش این مسئله را کشف کند و او را پس بزند و به همین دلیل ایرادی در او پیدا می کنید و به خاطر آن ها او را سرزنش و انتقاد می کنید.

گاز سوزی:

رفتاری هایی انجام می دهد که طرف مقابل به سلامت روان خود شک کند و در واقع چیزی و یا کاری را که کرده فراموش می کند و زمانی که فرد مقابل آن را یاد آوری می کند فرد آن را تکذیب کرده هیجان هایش را بیرون می ریزد.

مواردی که گفتیم از نشانه های فرد مبتلا به اختلال شخصیت مرزی می باشد که در این صورت فرد باید تحت درمان متخصص در مطب روانشناسان قرار گیرد.