بسیاری از افراد زمان صحبت کردن با همسرشان به جای استفاده از کلام، دیدگاه و .... با بحث و جدل و سرزنش، سکوت، قهر و دعوا با طرف مقابل رو به رو می شوند. 

گاهی گفتگوی ما بسیار سرنوشت ساز است و باید حواسمان باشد که چگونه بحث را پیش می بریم. گفتگو در موارد حساس می تواند در صورت اشتباه آثار بدی را برای رابطه به همراه داشته اشد به عهمین دلیل از آن نباید غفلت کرد. در ادامه به معرفی تکنیک هایی می پردازیم که به شما کمک خواهد کرد از بسیاری دعواهای نا مناسب و تنش و آسیب جلوگیری کند. این تکنیک ها عبارت اند از:


از خود بپرسید که به دنبال چه چیزی هستید.

بر اساس مطالعات مشاوره قبل عروسی اگر از یکی رفتار های طرف مقابلتان ناراحت هستید و با او مشغول بحث هستید با این هدف بحث نکنید که هیجاناتتان را تخلیه کنید بلکه فقط در جهت آن تغییری صحبت کنید که دوست دارید اتفاق بیفتد. یعنی زمانی که به مشکلی برمی خورید و در حال صحبت کردن با همسرتان هستید از خود بپرسید که آیا در راستای حل مشکل صحبت می کنم؟ در این صورت به شکل آگاهانه تر و مطمئن تری با همسرتان گفتگو خواهید داشت و از به وجود آمدن بسیاری از مسائل و اختلافات بیشتر جلوگیری خواهد شد زیرا هدف شما فقط حل مشکل مورد نظر است.

مشخص کنید که چه چیزی نمی خواهید.

اگر دوست ندارید برای تغغیر رفتار طرف مقابلتان با تنش و بد اخلاقی رو به رو شوید این هدف را در ذهن داشته باشید و تلاش نکنید که به این مرحله برسید. بلکه بیشتر دنبال چیزی باشید که دوست دارید برایتان اتفاق بیفتد و خواسته های خود را به شکل واضح و مستقیم و در زمان مناسب مطرح کنید.

با توجه کردن به طرف مقابل گفتگو کنید.

افراد وقتی در گفتگو هستند اگر احساس نا امنی کنند اذیت می شوند و افراد آگاه حواسشان به روی تغییرات زبان بدن و رفتار افراد می باشد و اگر ببینند که طرف به خاطر حرف های او احساس نا امنی و عصبانی شده است امنیت را از نو برقرار می کنند جملاتی مانند منظورم این نبود، درکت می کنم، نمی خواهم ناراحت شوی و ...

از زبان بدن خود آگاه باشید.

ما انسان ها زمانی که هیجان زده می شویم به ناچار آثار آن را در بدن و رفتار و ظاهرمان می بینیم و گاهی حرکات نا مناسب بدنمان بر طرف مقابل تاثیر می گذارد و ممکن است که متقابلا رفتار بدی نسبت به ما نشان دهد برای مثال نداشتن، تماس چشمی، فشار دادن دندان ها به هم، خشم در نگاه و همه ی موارد گفته شده روی ارتباط ما با طرف مقابل تاثیر منفی می گذارد به همین دلیل روی زبان بدن خود تمرکز داشته باشید تا اثر منفی بر رابطه تان نگذارید.

در مورد موضوع واحد مهم صحبت کنید.

طبق نظر دکتر روانشناس بسیار مهم است که در خلال گفتگو از خود بپرسیم که آیا در مورد موضوع صحبت می کنم یا از آن خارج شده ام. زمانی که به خاطر موضوعی با همسرتان به مشکل برمی خورید سعی کنید که فقط درباره آن صحبت کنید و بحث های دیگر را به آن ربط ندهید و باز نکنید. بعد از حل کردن مشکل فعلی به حل مشکلات دیگر بپردازید. زمانی که بحث های زیادی را با هم مطرح کنید احتمال دعوا و حل نشدن مسئله بیشتر خواهد شد از این رو نسبت به این مورد تمرین کنید.

دو سویه باشید.

طبق مطالعات خانواده تراپی اگر در گفتگو سعی کنید که هدفی مشخص کنید که هم شما و هم طرف مقابل دنبال آن باشد بسیار تاثیر گذار خواهد بود. پس با تعیین هدف دو سویه از بازنده و برنده بودن جلوگیری می شود و هر دو طرف در زندگی مشترکشان برنده خواهند بود.

اگر لازم بود عذرخواهی کنید.

گاهی ما اشتباهی می کنیم و از خود دفاع می کنیم این در حالی است که طرف مقابل را با این کار می رنجانیم بنابراین در چنین شرایطی بهتر است که اگر اشتباهی داریم عذرخواهی کنیم و اگر هم اشتباه نکردیم و طرف مقابل منظور ما را بد برداشت کرده است منظور خود را بدون جبهه گیری واضح بیان کنیم. و یادتان باشد در زمان گفتگو در دام انتقاد، سرزنش و تدافعی نیفتید. برای این که گفتگوی بهتری داشته باشید باید از خودتان بپرسید که از این گفتگو چه می خواهید و چه چیزی نمی خواهید آیا در مسیری که می خواهید پیش می روید و می توانید یک هدف دو طرفه و مشترک ایجاد کنید یا خیر. زود از صحبت نا امید نشوید و فکر نکنید چون دعوا می شود از گفتو کردن بپرهیزید ولی به جای آن سعی کنید که یاد بگیرید به نحوی صحبت کنید که دعوا نکنید. و در عین حال اگر جایی لازم بو عذرخواهی کنید و با گفتگو کردن مسائلتان را حل کنید.

سعی کنید که مواردی که گفتیم را تمرین کنید زیرا که در زمان کوتاه نمی توانید به این مهارت ها دست پیدا کنید و این نکته را فراموش نکنید که زندگی مشترک نیازمند توجه مداوم است و هر گونه غفلت در آن آسیب های زیادی را به همراه خواهد داشت و این آسیب ها باعث ایجاد تنش، اضطراب، افسردگی، کاهش صمیمیت و تحت فشار بودن زوجین و فرزندان و در نتیجه کاهش رضایت از زندگی مشترک خواهد شد برای کسب اطلاعات بیشتر در این مسیر می توانید از کلینیک روانشناسی کمک و راهنمایی دریافت نمایید.