عشق، صمیمیت و رابطه زناشویی در فرایند یک ازدواج موفق، وجود دارند اما این موضوع به این معنی نیست که فرد خود را انسانی صمیمی نشان دهد و هیچ کار دیگری نکند و انتظار یک ازدواج موفق را داشته باشد. بر اساس مطالعات روانشناسی خانواده خوب علاوه بر آن همسرانی که نمی توانند در قالب ارتباط صمیمی، احساساتشان را برای یکدیگر بروز دهند، احتمالا در جنبه های مختلف زندگی زناشویی دچار مشکل می شوند. یا زوج هایی که قادر نباشند عدم توافق را به توافق تبدیل کنند، اغلب گرفتار چرخه ای از گرفتاری های تمام نشدنی می شوند که سال ها ادامه خواهد داشت. یک اصل مهم در روابط میان انسان ها وجود دارد و آن این است که تغییر چشم انداز به تغییر احساس منجر می شود و طرز تفکر زن و شوهر، احساسات آن ها را در قبال یکدیگر تعیین می کند. 

صمیمیت اصل مهم روابط خانوادگی 

فرزندان هر خانواده گنج بزرگی هستند و یکی از بهترین شیوه های محافظت از آن ها مهر ورزی و ایجاد فضای ایمن و صمیمی است. دوران کودکی خیلی سریع می گذرد و افراد چیز های زیادی از آن به خاطر ندارند ولی باید این سال ها سرشار از مهر و کحبت باشد. پدر و مادر امن و در دسترس برای آینده بچه هایشان سرمایه گذاری می کنند . همچنین اهمیت و ارزش قائل شدن برای یکدیگر نیز جایگاه ویژه ای در خانواده دارد. 


چگونه می توان کودکان صمیمی تربیت کرد؟

بر اساس مطالعات مشاوره قبل ازدواج برای این که کودکان صمیمی داشته باشید هفته ای یک بار همه ی اعضای خانواده را دور هم جمع کنید تا درباره مسائل مختلف و برنامه های گوناگون گفتگو کنند و در این بین امکان صحبت، گوش کردن و به توافق رسیدن برای همه فراهم می شود. و همچنین پدر و مادر باید برای هر یک از فرندان دست کم یک بار در هفته یک ساعت اختصاص دهند و همچنین تعطیلات آخر هفته می تواند فرصت مناسبی برای هم نشینی و استفاده از برنامه های تفریحی و گوش دادن به نظر های فرزندان است. و در این روز والدین باید محیط شاد و لذت بخشی را برای فرزندانشان جه در خانه و چه در بیرون از خانه فراهم کنند. و همه ی این فعالیت ها فرصت هایی هستند که در آن ها نه تنها عزت نفس و انعطاف پذیری را برای فرزندان خود فراهم می سازید بلکه به او نشان می دهید که جزوی از خانواده است و باید به آن پایبند باشد. یکی از بهترین هدایایی که والدین می توانند در حق فرزندانشان می کنند این است که فرزندان از شادی و لذت بردون بهره مند شوند و توانایی این که آن را در تمام طول عمر در هر شرایطی حفظ کنند را داشته باشند. انجام بازی های کودکانه مانند برف بازی، داستان های طنز آمیز و خنده دار بسیار مناسب است. خندیدن شما تاثیر فراوانی بر جسم و روانتان می گذارد و بسیاری از فشار های روانی را کاهش می دهد و اکسیژن بیشتری به مغزتان و بدنتان می رسد و می توانید با روحیه ی بهتری به مشکلات برسید و آن ها را حل کنید. سعی کنید عادت هایی را در فرزندتان تقویت کنید که توانایی تحمل و مقاومتشان بالا رود و همه ی کودکان به زمانی نیاز دارند تا بار هیجانی خود را تخلیه کنند و به همین دلیل به زنگ تفریح و بازی های شادی بخش نیاز دارند. 

طبق مطالعات مشاور متخصص همچنین هر کودکی برای این که احساس ارزشمندی کند، نیازمند احساس تعلق نسبت به گروهی است که در آن زندگی می کند و همچنین هیچ چیز مثل گوش دادن به سخنان کودک و توجه به رفتارهای او نمی تواند احساس شادی و خوشحالی را در وی به وجود بیاورد و با این کار می فهمانید که چقدر برای او ارزش قائل هستید.

مهارت صمیمیت و همدلی، همانند هر مهارت دیگری نیاز به تمرین و تکرار دارد. برای بیان صمیمیت و همدلی بهتر است اصول زیر را رعایت کنید برای این کار به صحبت دیگران خوب کنید و خوب گوش کردن به عبارتی دیگر گوش کردن فعال، اساس و مقدمه ی هر نوع ارتباط سالمی است. اگر به گفته های دیگران توجه نکنید نمی توانید برخورد همدلانه داشته باشید و لازمه ی خوب گوش کردن این است که کارتان را کنار بگذارید و به طرف مقابلتان نگاه کنید و صحبت هایش را خوب و دقیق بشنوید. و به احساسات و هیجان های طرف مقابل توجه کنید نکته ی اساسی در بیان همدلی، توجه به احساسات و هیجان فرد مقابل است و این نکته را در نظر بگیرید که زمانی که فردی با شما درد دل می کند به دنبال نصیحت و راه حل نیست و نیاز به آن دارد که متوجه شود که او چه احساس و حالتی را تجربه می کند. و به همین دلیل قبل از این که راه حل ارائه دهید و یا راهنمایی کنید و یا هر کار دیگری انجام دهید سعی کنید احساس و حالات هیجانی فرد مقابل را مورد توجه قرار دهید. و سعی کنید خود را جای او بگذارید و از نظر او به موضوع نگاه کنید و در این صورت بهتر متوجه خواهید شد که فرد چه حس و حالاتی را تجربه می کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مرکز روانشناسان در ارتباط باشید.