در زندگی مشترک زوجین همواره با مشکلاتی رو به رو می شوند و زوجین برای حل آن ها برای ادامه زندگی مشترکشان و حفظ صمیمیت و علاقه بینشان از بسیاری مسائل آگاهی داشته باشند از آن جایی که احترام از موارد مهم هر رابطه ای می باشد برای حفظ آن باید تلاش کرده که در ادامه به مواردی از قبیل عصبانیت که آن را از بین می برد را مطرح می کنیم.

بی احترامی از طریق نیش زدن در گفتگوها:

گفتن جملات نیش دار معمولا بر چهره زن و شوهر لبخند شیطنت آمیزی را ظاهر می کند که نشان دهنده ی مهارت برابر آن ها در استفاده از این جملات و اذیت کردن یکدیگر است. توصیه می شود که زوج ها جملات مثبت را مطرح کنند زیرا که گفتن جملات نا مناسب و نیش دار تاثیر جملات مثبت را از بین می برد. روانشناسی خانواده خوب بیان می کند که روش مفید برای جلوگیری از این وضعیت این است که زن و شوهر به نحوی به یکدیگر یادآوری کنند که همسرشان از جملات نیش دار استفاده نکند و استفاده از جملات نیش دار را برای زوج دیگر خاطر نشان کند.

فروپاشی احترام با عصبانیت و پرخاشگری:

بر اساس مطالعات مشاوره قبل ازدواج عصبانیت، هیجانی عادی و ضروری است که می تواند ما را با خود و رابطه مان آشنا کند. و باید از خودمان بپرسیم که ((عصبانیت چه چیزی را به من می گوید؟)) در روابط زناشویی عصبانیت بیشتر پیش می آید، به این دلیل که همسران بک سره در کنار یکدیگرند و امکان این که همدیگر را جریحه دار کنند، زیاداست. گاهی این عصبانیت باعث بی احترامی می شود و معمولا عصبانیت محصول ترس، نا کامی، کاهش عزت نفس، شکستن حد و مرز ها و جریحه دار شدن احساسات است. هنگامی که همسران در یکدیگر احساس نا کامی و ترس به وجود می آورند و عزت نفس یکدیگر را تضعیف می کنند، منجر به عصبانیت یکدیگر می شوند. برای کنار آمدن با عصبانیت و رسیدگی به آن، هنگام عصبانیت تعیین کنید که از چه عصبانی شده اید؟ و زمانی که عصبانی شده اید چه احساسی پیدا می کنید و چه کار می کنید؟ در این حالت همسران با تلاس برای جست و جوی افکار و احساساتشان می فهمند که کدام یک از چهار مورد ترس، ناکامی، کاهش عزت نفس یا جریحه دار شدن احساسات، آن ها را عصبانی کرده است. و همسر خود را در جریان عصبانیت خود بگذارید و افکار و احساساتتان را به او بگویید و مطمئن شوید همسرتان منظور شما را فهمیده است و به مشکلی که منجر به عصبانیت شده است، رسیدگی کنید. احساساتی را که باید بیشتر مورد توجه قرار گیرد را حتما با یکدیگر صحبت کنید.

علل پرخاشگری همسران نسبت به هم چیست؟

طبق گفته‌ی مشاور متخصص عدم شناخت کافی نسبت به خلق و خو و ویژگی های همسر که عدم آگاهی از تفاوت های جنسیتی نیز باعث دامن زدن به این مسئله می شود. عدم آگاهی از روش های صحیح برخورد با مسائل متفرقه و روزمره که شاید بسیاری از آن ها تکراری باشند و این مسائل زمینه ساز ناراحتی و رفتار های پرخاشگرانه می شوند مانند سکوت همسر، دیر آمدن شوهر، کمک نکردن در امور خانه و .... و همچنین نداشتن مهارت فن گفتگو و ایجاد ارتباطی موفق، مسائل تربیتی فرزندان و .... می تواند در آن نقش مهمی داشته باشند.

شکل دهی یک گفتگوی مناسب در زمان خشم:

طبق نظر مرکز روانشناسان سعی کنید به مواردی که در ادامه بیان می کنیم توجه زیادی داشته باشید و سعی کنید که پیش از صحبت خود را به جای همسرتان بگذارید و با این کار بهتر به مشکلات او پی می برید. و همچنین بیش از صحبت با همسر موضوع را با دیگران مطرح نکنید زیرا ممکن است گفته هایتان را به اشتباه نقل کنند و عصبانیت بیشتر شود و در ابتدای صحبت تاکید کنید که قصد شما از مطرح کردن رنجش، رفع سوء تفاهم است و سعی کنید از نکات مثبت کارهای اخیر یا آن چه از او دوست دارید را مطرح کنید تا فضای صحبت کردنتان با همسرتان صمیمی تر شود. تاکید کنید که خودتان نیز در این ماجرا مقصر هستید و به همین دلیل برای رفع دلخوری اقدام به صحبت کرده اید.اگر تقصیری داشته اید آن را مطرح کنید و از همسرتان حتما عذرخواهی کنید. این کار فضای گفتگو را بهبود می بخشد و همسرتان فکر نمی کند که محاکمه ای در جریان است. و در ضمن او نیز آماده پذیرش اشتباهاتش میشودو این نکته را فراموش نکنید که نباید حرف هایتان را با زخم زبان، کنایه، تحقیر و تمسخر بیان کنید. زیرا که وضع بدتر خواهد شد و از دلخوری های کوچک شروع کنید و از گذشته های دور یاد نکنید و همچنین از یک دندگی و لجبازی پرهیز کنید و اگر که فکر می کنید در این جلسه صحبت هایتان حل نمی شود گفتگو را به زمان دیگر موکول کنید و اگر همسرتان در حال صحبت کردن است حرف های او را قطع نکنید و مانعش نشوید و سعی کنید به حرف های او کاملا گوش کنید و سعی کنید که دلخوری ها را از بین ببرید و از یکدیگر قدردانی کنید.