در ارزیابی هایی که انجام شده و زوج های موفق و نا موفق مورد مقایسه قرار گرفته اند و بین دو گروه از نظر میزان نزدیکی تمایزات آشکاری وجود داشت. تقریبا همه زوج های موفق بر این باور هستند که هر دو زوج بسیار به یکدیگر احساس نزدیکی می کنند و این در صورتی است که این مسئله در مورد زوج های نا موفق 29درصد است . بیشتر زوج های موفق از با هم بودن به عنوان یکی از بالاترین اولویت های خود یاد می کنند اما کمتر از 20درصد زوج های نا موفق در این زمینه توافق دارند. زوج های موفق دو برابر زوج های نا موفق برای شروع کار جدید با هم مشورت می کنند و از انجام کارها در کنار هم لذت می برند و از یکدیگر درخواست کمک می کنند و از یکدیگر حمایت می کنند.

اجتناب از جدایی و با هم بودن افراطی:

طبق مطالعات مرکز مشاوره طلاق ما چندین سطح برای نزدیکی زوجین و خانواده ها را نشان می دهیم که به سر بردن در یکی از دو سطح نهایی باعث بروز مشکلات خواهد شد. در واقع زمانی که یک رابطه قطع شده است ولی به اتمام نرسیده افراد بیشتر بر خودشان تمرکز می کنند تا بر دیگری. ممکن است که از یکدیگر جدا شده باشند ولی در عین حال به هم وابسته باشند. و یا ممکن است احساس کنند که نمی توانند در موقع نیاز روی رابطه شان برای به دست اوردن حمایت حساب باز کنند. در قطب دیگر رابطه بیش از حد وابسته وجود دارد که همان نزدیکی افراطی است و چندان مطلوب نیست در چنین روابطی اعضا بیش از اندازه با هم هستند و انتظار وفاداری داشته و نسبت به یکدیگر به شدت وابسته باشند.  و زمان و فضای خصوصی کمتری در اختیار خویش دارند. در چنین روابطی نیاز های مشترک نسبت به نیاز های فردی در اولویت قرار می گیرند. 

انعطاف پذیری:

طبق نظر دکتر متخصص سکس انعطاف پذیری به این موضوع مربوط می شود که زوج ها و خانواده ها تا چه حد در برابر تغییر در روابطشان صریح و باز عمل می کنند. انعطاف پذیری میزان تغییرات را شرح می دهد. انعطاف پذیری در خانواده ها و زوج ها مشخص می کند که چگونه خانواده و ها زوج ها بین تغییرات و ثبات توازن ایجاد می کنند و می توان گفت که با افزایش دردسر های زندگی ، ایجاد توازن میان ثبات و تغییر در روابط خانوادگی و زناشویی، اهمیت بیشتری پیدا می کند. از آن جا که تغییر امری اجتناب ناپذیر است بنابراین هر دو طرف باید از دیدگاه صریح و باز برخوردار بوده و رابطه متوازن و مناسبی برقرار نمایند. اما در عین حال روابط نیازمند و خواستار ثبات هستند و زوج ها بدون وجود ثبات، نخواهند توانست نسبت به براورده کردن نیازهای زندگی روزانه شان، به درستی اقدام کنند. داشتن انعطاف پذیری در زمان بحران بسیار حیاتی است و اعضا در حین غلبه بر استرس، خود را با شرایط و نقش های جدید سازگار می سازند. روابطی که در چنین زمان هایی از عملکرد خوبی برخوردارند، متوازن می مانند. زمانی که انعطاف پذیری زوجین موفق و نا موفق مورد بررسی قرار گرفت تفاوت های واضحی در جنبه های مهمی از روابطشان آشکار گردید. برای مثال زوج های موفق بیشتر از زوج های نا موفق با یکدیگر مصالحه کرده و دست به تصمیم گیری مشترک می زنند و در برابر تغییرات سازگارند و در مواجه شدن با اختلافات مدیریت بهتری دارند و به جای رقابت با یکدیگر مانند یک تیم با یکدیگر همکاری می کنند. 

بر اساس گفته بهترین مشاورین روانشناس یکی از مشکلات رایج که در زوج ها می بینیم این است که در مورد نزدیکی و یا انعطاف پذیری با یکدیگر توافق ندارند، به عنوان مثال شاید یکی از دو طرف بخواهد وقت بیشتری با هم بگذرانند در حالی که طرف مقابل خواستار آزادی بیشتری است. و یا این که ممکن است بر سر برنامه ریزی با هم اهتلاف داشته باشند و یکی از افراد برای آخر هفته در خانه بماند و برنامه ای نداشته باشد ولی دیگری خواستار برنامه اوقات فراغت باشد. و مشکل دیگر این که از نظر نزدیکی یا انعطاف پذیری در حالتی افراطی و نا متعادل گرفتار شده اند و ممکن است که برخی از زوجین بگویند که نزدیکی بسیار کمی بین آن ها وجود دارد و جدایی بیش از حدی دارند و به دلیل کار ها و فعالیت های روزانه از یکدیگر دور هستند و بینشان جدایی افتاده است و شکایت رایج دیگر این است که همسرانشان بسیار انعطاف نا پذیر هستند و در مقابل تغییر مقاومند.

دلیل اختلافات مطرح شده چیست؟

یکی از یافته های متدوال این است که همسران از نظر نزدیکی و انعطاف پذیری برداشت متفاوتی از رابطه شان دارند و به این منظور باید ببینید که در کجا قرار دارید و به کجا می رسید و می توانید هدفی را تعیین کنید تا برای کسب آن در رابطه خود تغییر ایجاد کنید و به این نتیجه برسید که چطور می توانید به همراه یکدیگر به آن هدف دست پیدا کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر برای داشتن ازدواج موفق با مطب مشاور خوب در ارتباط باشید.