وابستگی عمیق عاطفی گریبان گیر بسیاری از افراد شده است . بسیارند افرادی که با شروع رابطه ای احساسی درگیر آن شده و شدیدا وابسته می شوند . و بعد از این که رابطه تمام شد آشفتگی های روحی و روانی به آن ها غلبه می کند . 

فرد شکست خورده شروع می کند لایه لایه با درون خود ملاقات کند . ابتدا به نقاطی که در دسترس هستند دست پیدا کرده و آن ها را لمس می کند . تردید به خود ، خشم ، انکار ، خود سرزنشی ، شماتت ، آشفتگی درونی ، ترس ، اضطراب ، خیال پردازی از جمله کار هایی است که در این مرحله انجام می شود . و انقدر پیش می رود که به درون خودش می رسد و درونی ترین ترس ها ، احساسات ، عواطف ، افکار و منطق فرو خفته ی هر فرد قرار دارد . ارزش های زندگی در این قسمت نهفته هستند که تنها دیدن آن ها و خوب رصد کردنشان باعث تحول بزرگی در زندگی خواهد شد . 

مطالعات مشاوره قبل از ازدواج نشان می دهد که شکست عاطفی برای هر فرد شدت و ساختار متفاوتی دارد . بعضی ها شکست کوتاه مدت را تجربه می کنند و بعضی دیگر سالیان سال با این تجربه ی تلخ دست و پنجه نرم می کنند . عمق رابطه ، ماهیت رابطه ، شد احساسات طرفین در رابطه ، شرایط جدایی و تجربیات گذشته ، از جمله مهم ترین عواملی هستند که بر نحوه ی شکست عاطفی تاثیر می گذارند . درست است که گفتیم با توجه به موارد بیان شده نوع شکست خوردن متفاوت است اما می توان گفت که این مراحل عموما بین افراد شکست خورده تکرار می شوند و به هر حال فرد در کوتاه مدت و بلند مدت از این راه عبور می کنند . در بعضی از قسمت ها بیشتر می ماند و ار بعضی دیگر با سرعت عبور می کند . شناخت دقیق آن توسط بهترین روانشناس آنلاین به افراد کمک می کند تا بتوانند احساسات خود را در هر لحظه پایش کنند ، راه عبور از احساسات نا خوشایند را پیدا کنند و حتی بزرگ تر از آن ، جایگزین خوبی برای این احساسات در هم شکسته پیدا کنند و به این صورت زندگی خود را متحول کنند . 

شکستن در خود :

در این مرحله فرد با شوک ناگهانی و احساس رها شدگی همراه است . و فرد احساس می کند که به یک باره تهی شده است . و همه ی چیز هایی که تا چند ساعت قبل داشته را از دست داده است . فرد نمی تواند خودش را قانع کند که همه چیز تمام شده است و لازم است هر آن چه تا دیروز داشته را رها کند . به گونه ای در حال انکار و رفتار کردن ، به این شکل که هیچ اتفاقی نیفتاده است و احساس سردرگمی و پریشانی در این دوره طبیعی است . فرد نمی داند که در این لحظه چی می خواهد اما می داند که شرایط خوبی نیست و نمیتوان آن را تحمل کرد . احساسات زیادی در این مرحله تجربه می شود . لحظه ای ممکن است که برای خود دلسوزی کرد و لحظه ای دیگر از خود متنفر شد و خود را سرزنش کرد . زود رنج شدن ، واکنش های افراطی نیز از دیگر موارد می باشد .

شکستن عادت ها :

بهانه گیری و بی قراری در این مرحله دیده می شود . سر آسیمگی و دل آشفتگی برای بازگشت عشقی که فرد برایش دلتنگ شده ، رنج کشیده و آرزوی برگشت او را دارد . احساس خستگی و بی حوصلگی مداوم ، کم خونی ، اضطراب و ... را در پی دارد . در این مرحله بدن بیشتر از هر زمان دیگری هورمون های استرس را تولید می کند و این باعث کم غذایی ، کم خوابی و خستگی مفرط می شود . ذهن فرد همواره دنبال خاطراتی می رود که در گذشته داشتید و ترس فرد را در بر می گیرد .

شکستن سرزنش :

در این مرحله خود انتقادی و خود سرزنشی به اوج می رسد و در ذهن خود طرف مقابل را خوب جلوه داده و نقاط قوت او  قوی تر می شود و در واقع فرد همواره به خود می گوید که فری را از دست داده است که هیچ جایگزینی نخواهد داشت .

شکستن خشم :

در این مرحله فرد متوجه می شود که دیگر بازگشتی وجود ندارد و رابطه تمام شده است و ممکن است که همواره در جست و جوی مقصر نی باشد و نسبت به آن احساس عصبانیت کند .

بهبودی :

طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره خوب در این مرحله فرد به گونه ای پخته تر به ارتباط گذشته ی خود نگاه می کند و در تلاش خواهد بود تا زندگی خود را از نو شروع کند و برای آن تلاش می کند .

هر فردی دی این دوران باید به خودش زمان بدهد و بر اساس توان خود احساسات منفی خود را تخلیه کند و سعی کند که میزان سرزنش به خود را کاهش دهد . توجه به خود مانند سفر کردن ، ورزش کردن ، گذراندن اوقات با خانواده و دوستان و کسانی که دوستشان دارد و برنامه ریزی اهداف های بلند مدت و کوتاه مدت که توانایی انجام دادنشان را دارد می تواند بسیار مفید باشد . نمی توان سختی و دشواری این دوران را نادیده گرفت و به همین دلیل تماس با تلفن روانشناس خوب بسیار مناسب خواهد بود .