هر خیانت و عهد شکنی چالش ها و مشکلات عاطفی خودش را دارد و راه حل های آن نیز متفاوت است که باعث آشفتگی ذهن و بلاتکلیفی می شود. اما آن چه که فرد خیانت کننده باید در نظر داشته باشد این است که از انجام برخی کار ها برای همسر آسیب دیده جلوگیری کند و به هیچ وجه آن ها را انجام ندهد تا بتوان راه نجاتی برای رابطه وجود داشته باشد. کارهایی که در این دوران نباید انجام دهید عبارت اند از:

حالت دفاعی به خود گرفتن:

بر اساس مطالعات مشاوره قبل ازدواج پادزهر حالت تدافعی گرفتن، پذیرش مسئولیت شخصی اتفاقی است که روی داده است. اولین چیزی که باید در صحبت با همسر خود رعایت کنید این است که حالت تدافعی به خود نگیرید. دست کم گرفتن خیانت، سرزنش کردن همسر، راه حل مناسبی نیستند. زمانی که همسرتان دلیل این کار را می پرسد ممکن است توجیه در نظر گرفته شود و وضع را خراب تر کند به همین دلیل در پاسخ به سوالات همسرتان احتیاط کنید. ممکن است که دلتان بخواهد بگویید که او در دلیل خیانتتان مقصر بوده است ولی این راهش نیست و شما باید صبر کنید تا از نظر روانی اوضاع بهتری در همسر آسیب دیده ایجاد شود و بعد از آن به تدریج درباره مشکلات، کمبودها و نیازهای برآورده نشده صحبت کنید تا رابطه تان را اصلاح کنید.

باورکردن حرفهای همسر آسیب دیده:

طبق نظر مشاور روانشناس زمانی که افراد عصبانی هستند و به شدت آسیب دیده اند ممکن است حرفهایی بزنند که اعتقادی به آن ها نداشته یا حرف دلشان نیست. در این مواقع کنترل خود را از دست ندهید و به حرف های او گوش دهید و اجازه دهید که بداند حرف های او را شنیده اید و فهمیده اید. و نباید ساختار زندگی آینده خود را بر مبنای صحبت ها و تهدید های همسر فعلی همسر خود بنا نهید و سعی کنید افکار خود درباره صحبت های همسرتان را معتدل کنید و هم به او گوش دهید و به حرفهایش اهمیت قائل شوید و بدانید که همه حرف های او بر اساس واقعیت نیست و این حرف ها در اوایل آشکار شدن عهد شکنی شدت زیادی دارند اما به مرور زمان کمتر خواهد شد.

ادامه زندگی به صورت طبیعی:

اگر قصد دارید بعد از عهد شکنی وضعیت روانی همسرتان را بهبود ببخشید با زندگی نرمال و طبیعی که گویی هیچ اتفاقی نیفتاده و انگار نه انگار که خیانتی رخ داده میسر نخواهد شد. و حتما باید تغییراتی باشد که همسر شما اطمینان یابد مسئولیت کارتان را به عهده گرفته اید و سعی دارید که از رخ دادن دوباره آن اجتناب کنید. پس سعی و تلاش خود را به همسرتان نشان دهید که در حال تلاش برای تغییر وضعیت زندگی تان هستید.

اشاره کردن به کوتاهی ها و نقص های همسرتان:

سعی کنید که اعتماد و وفاداری از دست رفته را بازگردانید و رابطه را به سطح باثباتی برسانید اشاره به کمبودهای همسرتان در همان ابتدا بسیار نا مناسب است و جز بدتر شدن شرایط چیزی به همراه نخواهد داشت.

دروغ گویی:

یکی از هدف های بزرگ بعد از خیانت این است که اعتماد از دست رفته را به رابطه بازگردانید و از فعالیت هایی که باعث مختل شدن آرامش و اعصاب همسرتان می شود پرهیز کنید. دروغ گفتن به او زمینه را برای عدم اعتماد و اطمینان فراهم خواهد کرد. به هر سختی که باشد سعی کنید همیشه صادق باشید و در بلند مدت انجام این کار باعث خواهد شد که همسرتان ببیند برای رابطه تان و ایجاد اعتماد در تلاش هستید و همچنین با او صادقید. 

صحبت نکردن با همسر:

بعد از بر ملا شدن خیانت راه های مختلفی برای آسیب زدن به همسر وجود دارد که یکی از آن ها منفعل و مهاجم بودن است. یعنی در این حالت شما سعی می کنید گفت و گویی با همسرتان نداشته باشید و پرخاشگری را جایگزین ارتباط سالم می کنید ولی انجام این کار برای فردی که خیانت کرده جای توجیهی ندارد و عصبانیت به او بسیار اشتباه است. انجام این دو حالت یعنی صحبت نکردن و یا اعمال خشونت و عصبانیت هیچ کدام راه خوبی نیست و به هیچ وجه توصیه نمی شود.

تهدید همسر:

شاید در ابتدا فکر کنید که با تهدید کردن می توانید به خواسته هایتان برسید و متقاعد کنید که به زندگی برگردد. این که بعد از خیانت دست به چنین کاری بزنید بسیار نادرست است. در اکثر موارد استفاده از زبان تهدید و نیروی آن برای ادامه زندگی اثر بخش نیست و روابط خانواده را به هم می ریزد. تهدید ها منجر به گناه، ترس و شرمساری می شود اگر چه ممکن است در کوتاه مدت اثر بخش باشد ولی همراه با ناراحتی زیادی برای طرف مقابل است و به همین دلیل کار اشتباهی است. به جای تهدید باید نقش حمایت کننده داشته باشید. گاهی ممکن است که هر دوتان از چنین وضعی خسته شوید و به ویژه همسرتان که ممکن است به صورت مداوم با احساسات منفی دست و پنجه نرم کند. در چنین دوران از تلاش برای بهتر شدن وضعیت همسرتان دریغ نکنید و حمایت ویژه از او داشته باشید.

استفاده از فرزندان به عنوان گروگان:

گاهی اوقات ممکن است برای این که همسرتان را وادار به ماندن کنید فرزندان را گروگان بگیرید و این کار برای شما سودی ندارد و آسیب های جدی به فرزنداتان خواهد زد. اگر همسرتان تصمیم به جدایی گرفته است اجبار و وادار کردن و گروگان گیری و تهدید کار درست و مناسبی نیست و هیچ مشکلی را حل نخواهد کرد و عواقب بسیار ناخوشایندی برای فرزندان و خانواده به همراه خواهد داشت. به همین دلیل فرزندان را درگیر با این مسئله نکنید و خودتان مشکلتان را به دور از هرگونه رفتار نا پسند حل کنید. اگر که درگیر با مسئله خیانت شده اید و نمی دانید که چه کنید و چه واکنشی نشان دهید حتما با مرکز مشاوره خوب در ارتباط باشید.و این چالش خطرناک را بر اساس شرایطی که دارید با مشورت تصمیم مناسب و منطقی بگیرید.