مهم ترین کانون زندگی و تربیتی هر انسانی از خانواده نشات می گیرد. به همین دلیل زوجین باید مراقب رفتارهای خود باشند. زوجین باید برای زندگی مشترکشان ارزش قائل باشند و زندگی را که می توان یک عمر در صلح و دوستی و عشق به سر برد با سوءتفاهم ها و عدم شناخت زندگی زناشویی بر خود و همسران تلخ نکنیم و عاقلانه انتخاب کنیم و عاشقانه زندگی کنیم. طبق نظر مشاوران روانشناس برای داشتن زندگی سالم و با نشاط باید تلاش کرد و زحمت کشید زیرا که بدون تلاش به هیچ هدف و مقصدی نخواهیم رسید. بسیاری از زوجین از روش های نا کارآمدی در مقابله با سختی ها و مشکلاتشان استفاده می کنند و این رفتار ها ممکن است که سبب آسیب وارد شدن به رابطه شان شود. یکی از این رفتار ها قهر کردن زوجین است که در ادامه به شرح این موضوع می پردازیم.

قهر کردن و بی اعتنایی ممکن است که به شیوه های متفاوتی انجام گیرد، مانند واکنش نشان ندادن به آنچه همسرتان می گوید یا انجام می دهد، عدم پاسخگویی کلامی، نگاه نکردن به همسرتان، نادیده گرفتن همسرتان و آنچه که برای او اهمیت دارد و یا تظاهر به مشغولیت ذهنی و .... در چنین شرایطی زوجین انرژی روانی زیادی را از دست خواهند داد و قهر کردن های طولانی سبب دلسردی و طلاق عاطفی خواهد شد. انتقاد پذیر نبودن، زود رنجی، گوش به زنگی و ... باعث افزایش قهر می شود. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که می تواند بعد از دعوا و ناراحتی برای رابطه تان بهتر باشد.

با هم سرد و خشک رفتار نکنید.

پس از دعوا و بحث دو طرف معمولا حوصله صحبت کردن با یکدیگر را ندارند اما پس از گذشت زمان ، زمانی که هر دو آرام تر بودید و همسرتان نزد شما آمد و به هر بهانه ای می خواست با شما حرف بزند، از پاسخ دادن به او امتناع نکنید، بد ترین کار این است که سکوت کنید و کم محلی کنید. با پاسخ ندادن به طرف مقابل ، این حس را در او ایجاد خواهید کرد که در حال تنبیه کردن او هستید و در چنین شرایطی فرد نمی تواند حرف هایش را به راحتی به شما بیان کند و اگر این مسئله تکرار شود فاصله بزرگی میان زن و شوهر ایجاد می شود و در ادامه خسارت های جبران نا پذیری به همراه دارد . به جای قهر کردن می توانید به آرامی با همسرتان در مورد مشکل صحبت کنید و اگر که ناراحتید بگویید که هنوز ناراحتید و فرصت می خواهید تا آرام شوید و بعد با هم صحبت خواهید کرد.

یادگیری ارتباط موثر و موفق:

زمانی که همسرتان از شما ناراحت است باید از سبک های ارتباطی درست استفاده کنید. برای مثال گوش دادن فعال یکی از این موارد است. یعنی زمانی که همسرتان در مورد ناراحتی و احساساتش صحبت می کند به او نگاه کنید و با تمام وجود به حرف هایش گوش دهید و با آرامش بعد از تمام شدن حرف هایش پاسخ دهید. زمانی که مهارت گفتگو را بدانید می توانید به طور واضح با همسرتان صحبت کرده و مطمئن شوید که منظورتان را به درستی متوجه شده است . وسط حرف یکدیگر نپرید و نوبت را رعایت کنید و این را فراموش نکنید که در مشکل پیش آمده هر دو سهیم هستید و برای حل آن باید تلاش کنید.

عذرخواهی کردن:

طبق نظر بهترین مشاور ازدواج زمانی که مرتکب اشتباهی می شوید و همسرتان از شما ناراحت می شود عذرخواهی بسیار مهم است. البته عذر خواهی باید جمله ای حاکی از این که باعث صدمه دیدن و آسیب خوردگی طرف مقابلتان شده اید و احساس همدردی شما را نشان دهد. می توان گفت که احساس همدردی با شخصی که به او صدمه زده اید مهم ترین بخش عذرخواهی است . زمانی که واقعا احساس همدردی کنید، طرف مقابل آن را حس خواهد کرد و از طذفی باید مسئولیت اعمالتان را به عهده بگیرید و شخص دیگری را به خاطر رفتارهایتان سرزنش نکنید و سعی کنید که تمایل به جبران اشتباهتان را نشان دهید و بیان کنید که چگونه کی خواهید موقعیت را اصلاح کنید. اگر که جبهه بگیرید و غرورتان اجازه این کار را ندهد رابطه تان ُآسیب خواهد دید و خودتان نیز فشار روانی زیادی را تحمل خواهید کرد.


خودشناسی:

رفتار خودتان و میزان تقصیر خودتان در رابطه را نادیده نگیرید و بدانید که همیشه خودتان هم مقصر بوده اید و سعی کنید در مواقع دشوار میزان ناراحتی و هیجانات خود را شناسایی کنید و آن ها را کنترل کنید و زمانی که در حالت آرامش بودید به حل مشکل بپردازید اگر که آمادگی آشتی کردن نداشته باشید دوباره دعوا و جر و بحث پیش خواهد آمد به همین دلیل تا زمانی که هیجانات شما فروکش نکرده اصرار به ادامه بحث نکنید. و سعی کنید که برای آشتی کردن پیش قدم شوید و آن را کار زشت و سنگینی ندانید زیرا که قهر های طولانی آسیب های طولانی را هم به همراه خواهد داشت. در رابطه همواره مهربانی و فداکاری و صمیمیت باید جریان داشته باشد زیرا که با اضافه شدن فرزندان به عنوان الگو برای آن ها خواهید بود به همین دلیل باید از انجام بسیاری از رفتار های کودکانه صرف نظر کنید و به عنوان دو فرد بالغ با مشکلاتتان مواجه شوید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه زوج درمانی و مهارت های زناشویی می توانید با مراکز تخصصی مشاوره نظیر انتخاب نو به مدیریت آقای دکتر تابع جماعت و خانم دکتر باقری در ارتباط باشید و مشکلات رابطه خود را با متخصصان این حوزه در جریان بگذارید تا بهترین درمان را برای شما بیان کنند.

اگر بخواهیم جمع ببندیم مشاوره خانواده خوب به هیچ وجه قهر کردن را رفتار مناسب برای زندگی زوجین نمی داند و هیچ وقت نباید فراموش کرد که صحبت کردن و گفتگو در مورد مشکلات و توانایی برقراری ارتباط اولین اولویت است و به همین دلیل یادگیری مهارت های نظیر موارد بالا برای ادامه رابطه و داشتن رابطه موق و کارآمد بسیار ضروری و پر اهمیت است پس از رسیدگی به رابطه تان قافل نشوید و برای حفظ آن تلاش کنید.