مسدود کننده های ارتباط، روش شما برای متوقف کردن گفتگو در میانه ی راه یا تغییر مسیر آن هستند. یعنی زمانی که خسته هستید و یا به دنبال راهی برای جلوگیری از دعوا هستید و می خواهید گفتگو را قطع کنید از آن ها استفاده می کنید. طبق نظر مشاور قبل ازدواج این موارد ممکن است که در صورت تکرار به دعوا منجر شوند. فهرست راه های متداول مسدود کردن ارتباط را که در زیر آمده است بررسی کنید و ببینید کدامشان را استفاده می کنید.

تحقیر کردن:

استفاده از عبارات و کلمات نا مناسب که باعث تحقیر طرف مقابل شود و یل زبان بدن مانند چرخاندن چشم ها، نچ نچ کردن، چشم و ابرو انداختن و .... بسیار خطرناک است.

توقع ذهن خوانی:

هرکسی ممکن است این اشتباه را بکند و شما شاید حس کنید که به اندازه کافی توضیح داده اید و یا فکر کنید که همسرتان باید بفهمد منظور شما چیست. اما این طرز فکر کاملا اشتباه است و شما باید به شکل واضح و روشن در مورد خواسته هایتان صحبت کنید و آن ها را مطرح کنید و به دنبال این نباشید که فرد مقابل نیاز شما را خواهد دانست و یا خودش باید بفهمد. این طرز فکر در رابطه بسیار سمی و خطرناک است.

تغییر موضوع:

بر اساس گفته متخصص روانشناس خانواده تقریبا آسان ترین و متداول ترین راه مسدود کردن رابطه است و خیلی ساده موضوع بحث را به چیزی ساده تر تغییر می دهید. اما این نشان می دهد که شما به حرف های طرف مقابل بی توجه هستید و طرف مقابل از این موضوع بیشتر ناراحت شد و این مشکلات حل نشده باعث بروز مشکلات زیادی در رابطه خواهد شد. زوجین باید در مورد مسائلشان با یکدیگر صحبت کنند و به توافق برسند در غیر این صورت مشکلات انباشته شده و سبک های ارتباطی اشتباه نیز شرایط را بدتر خواهد کرد.

نصیحت:

به جای گوش دادن به کل ماجرا یا ابراز همدلی، مستقیم به سراغ پیدا کردن راه حلی برای مشکل می روید ولی این راه اصلا درست نیست زیرا که بی اهمیت بودن شما را نشان می دهد. در خیلی از موارد افراد به دنبال گفتن حرف هایشان و ابراز همدلی دارند نه نصیحت.

حدس زدن:

این مورد شبیه ذهن خوانی می باشد ولی با این تفاوت که فکر می کنید تله پاتی دارید و به جای این که از همسرتان بخواهید مسئله را توضیح دهد حدس می زنید که می دانید او چه فکری می کند و چه حسی دارد و بنابراین نیازی به ادامه ی گفت و گو نمی بینید.

تسکین دادن:

شاید فکر کنید که تسکین دادن و گفتن حرف هایی مانند ((عزیزم همه چی درست میشه)) محبت به شمار می آید ولی اگر این حرف را بی موقع و یا بیش از حد بگویید ممکن است خوب به نظر نیاید و باعث ناراحتی بیشتر شود.

فطع کردن حرف دیگری:

بر اساس مطالعات مشاوره روانشناسی عادت بسیار آزار دهنده ای است که خیلی ها دچارش هستند و به جای گوش دادن و فرصت دادن به همسرتان مدام به حرف های همسرتان می پرید و رشته کلام او را قطع می کنید.

کوچک نمایی:

ممکن است خیال کنید این کارتان به نفع همسرتان است. اما به جای این که به عمق درد و سختی یک مسئله دقت کنید، و مشکل را کوچک می شمرید و می گویید انقدرها هم سخت و ناراحت کننده نیست.

گوش ندادن:

یا واقعا گوش نمی دهید یا به طریقی همسرتان را متوجه می کنید که حواستان کامل به او نیست مثلا در حال حرف زدن همسرتان به تلویزیون نگاه می کنید و یا با گوشی درگیر هستید و یا وسط حرفش می پرید و درباره چیز دیگر صحبت می کنید.

مرور گذشته:

به جای صحبت کردن در مورد اینجا و اکنون، مسائلی را که در گذشته پیش آمده را وسط می کشید و مسائل حل نشده گذشته را تکرار می کنید و با این کار رابطه تان بدتر خواهد شد. مسائل و مشکلات باید به موقع و به شیوه درست حل شوند.

فکر می کنید که بحث بی نتیجه خواهد بود.

اگر ارتباطتان همواره خوب نیست ممکن است به مرور زمان فکر کنید که ادامه دادن بحث و صحبت کردن بی فایده است و از حل مشکلات و صحبت کردن فاصله بگیرید. 

کلیت دادن:

زمانی که فرد درباره مشکلش حرف می زند به او می گویید که این اتفاق برای خیلی از افراد افتاده است و کاملا عادی است و این هیچگونه همدلی را نشان نمی دهد و موجب ناراحتی طرف مقابل می شود.

سکوت:

برخورد توام با سکوت یکی از دردناک ترین واکنش ها باشد شاید به نظر بیاید دارید گوش می دهید اما تنها کاری که می کنید این است که صحبت نمی کنید و به همسرتان نشان می دهید که تمایلی برای صحبت ندارید.

اگر فکر می کنید بعضی از روش ها را در ارتباطات زناشویی خود به کار می گیرید در رفتار خود دقت کنید تا هر موقع خواستید دوباره از آن ها استفاده کنید جلوی خود را بگیرید و ایت عادت را از سر خود بیرون کنید. 

مهارت گوش دادن از موارد مهمی است که زوجین باید در ارتباطشان استفاده کنند و تا حد امکان آن را اولویت اول بدانند اما در صورتی که عصبانی هستند و یا آمادگی برای آن ندارند از ادامه گفتگو بپرهیزند و آن را به زمانی منتقل کنند که آرامش دارند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه با مشاوران مرکز مشاوره خوب در تماس باشید.