واکنش های هیجانی در برابر موقعیت های تنش زا گوناگون اند از شادمانی گرفته تا هیجان های دیگر مانند اضطراب و خشم و نا امیدی و افسردگی . زمانی که موقعیت تنش زا استمرار داشته باشد آن گاه بسته به میزان موفقیت شخص در مقابله با آن ، ممکن است شخص از لحاظ هیجانی دچار نوسان شود . یعنی واکنش های معمول در برابر فشار روانی که مرکز روان درمانی آن ها را معرفی می کند ، عبارت اند از :

اضطراب :

اضطراب ، معمول ترین روش به موقعیت تنش می باشد و منظور از اضطراب ، هیجانی است نا خوشایند که همه ی ما درجاتی از آن را در قالب کلمه هایی مانند دلشوره و ترس و تنش تجربه کرده ایم . این اضطراب باعث ایجاد تغییراتی در بدن می شود که می توان به مواردی نظیر تپش قلب ، عرق کردن و .... اشاره کرد . اضطراب حس بر انگیختگی و درماندگی را در فرد ایجاد می کند و افراد برای پیشگیری از اضطراب راه های مختلفی وجود دارد مانند : رژیم غذایی مناسب ، ورزش کردن ، افزایش اعتماد به نفس ، اجتماعی بودن ، خندیدن ، کسب آگاهی از موقعیت تنش زا ، ابراز هیجان بر روی کاغذ و ...اضطراب به عنوان مرحله بالاترس از استرس می توان معرفی کرد و درمان اضطراب و همچنین درمان استرس غیر حضوری از طریق روش های روان درمانی در صورت ناتوانی در مراجعه حضوری می توان استفاده کرد .

خشم و پرخاشگری :

خشم ، واکنش دیگری است به موقعیت تنش زا که می تواند به پرخاشگری هم بیانجامد . در برابر نا گامی ، کودکان هم اصولا خشمگین می شوند و دست به پرخاشگری می زنند . در برابر ناکامی پاسخ همیشه پرخاشگری نیست اما یکی از آن ها می تواند باشد . برای مثال زمانی که کودک اسباب بازی کودک دیگری را می گیرد دومی برای آن که آن را به دست بیاورد حمله می کند . این که بتوان نسبت به دلیل ناکامی دست به پرخاشگری زد همواره میسر نیست و کار عاقلانه هم نیست . گاهی اوقات دلیل این ناکامی می تواند مبهم و نا ملموس باشد و شخص نمی داند به چه چیز حمله ببرد بلکه با پیدا شدن احساس خشم به جست و جوی محملی بر می آید تا این هیجانش را نثار آن کند . گاهی عاملی که باعث ایجاد حس نا کامی شده است انقدر شدید است که حمله ور شدن به آن بعید نخواهد بود . هنگامی که به طور مستقیم نتواند خشم خود را ابراز کند به جست و جوس راهی خواهد بود تا آن را خالی کند و ممکن است که این پرخاشگری را جا به جا کند . برای مثال زمانی که فردی در سر کار توبیخ شده خشم خود را بر روی خانواده اش خالی می کند . 

خمودگی و افسردگی :

ممکن است در مواجه شدن با ناکامی فرد گوشه گیری و خمودگی را انتخاب کند و زمانی که این شرایط دوام داشته باشد و شخص نتواند آن را حل و فصل نماید این خمودگی عمیق شده و به صورت افسردگی در آید . به عبارتی فرد کناره گیری ، رخوت و منزوی شدن را راهی مناسب انتخاب می کند . چنین شرایطی نیازمند درمان است و درمان افسردگی غیر حضوری هم برای چنین افرادی مناسب خواهد بود . 

اختلال شناخت :

علاوه بر واکنش های هیجانی یاد شده در برابر تنش زا های شدید ، اختلالات دیگری نیز در فرد بروز می کند برای مثال فرد نمی تواند تمرکز کند و به افکار خودش نظم دهد و منطقی فکر کند . حواسش به راحتی پرت می شود و دچار آشفتگی می شود و در نتیجه عملکرد او در کار ها به ویژه در تکالیف پیچیده دچار تباهی و اشتباه می گردد . زمانی که در برابر موقعیت های فشار زا مضطرب تر ، افسرده تر و خمگین تر باشیم بیشتر احتمال دارد که دچار چنین اختلال های شناختی شویم . 

فشار روانی و سلامت :

کوشش و تلاش فرد برای انطباق با تنش مستمر ، ذخایر بدنش را تحلیل ببرد و آن را در برابر بیماری آسیب پذیر کند . فشار روانی مستمر می تواند اختلالات جسمانی همچون زخم های معدوی ، فشار خون و بیماری های قلبی را به وجود بیاورد . با مختل شدن دستگاه ایمنی و کاهش توان مقابله و مبارزه ی بدن ، راه را برای هجوم ویروس ها و باکتری ها هموار می کند در واقع پزشکان و رواننشاسان بر آنند که تنش زا های هیجانی در بیش از نیمی از همه ی اختلالات پزشکی نقش مهمی را ایفا می کند . آن دسته از عوامل روانشناختی که موجب کاهش فشار روانی می شود ممکن است این قبیل تغییرات سیستم ایمنی را کاهش دهد . یکی از عوامل مهم در این زمیته ، میزان کنترل پذیری فشار روانی می باشد از موارد دیگر می توان به نگرش و برداشت آدمی از در مهار داشتن رویداد ها نیز میزان تاثیر فشار روانی را بر دستگاه ایمنی او رقم می زند . برخی بررسی ها نشان می دهد که اثرات جدایی و طلاق بر عملکرد ایمنی نشان داد که زن یا مرد متقاضی جدایی که بیشتر شرایط را تحت کنترل داشت کمتر پریشان بود و در سلامتی بیشتری به سر می برد و نسبت به شخص مقابل دستگاه ایمنی او عملکرد بهتری داشت .

انواع دیگری از اختلالات روانی هستند که نیازمند درمان می باشند و اگر پیگیری نشوند و تحت کنترل نباشند شرایط دشواری را برای فرد ایجاد خواهند کرد انواع خدمات غیر حضوری و تلفنی در مراکز درمانی خوب هستند تا در شرایط دشوار بتوانند از آن ها استفاده کنند که می توان به درمان وسواس غیر حضوری و بسیاری موارد دیگر اشاره کرد .