اگر که در دوران نامزدی هستید و فکر می کنید که رابطه تان یکی از حالت های زیر را دارد، تلاش کنید از خانواده و مشاوران متخصص در حوزه مشاوره خانواده کمک بگیرید و بررسی کنید که آیا ادامه دادن رابطه با نامزدتان عاقلانه است و یا این که باید به ای رابطه پایان بدهید.

رابطه ای که در آن شما بیشتر از طرف مقابل عشق می ورزید.

اگر که در چنین رابطه ای قرار داشته باشید همواره تشنه‌ی عشق هستید و از این که طرف مقابلتان به شما به اندازه کافی عشق نمی ورزد ناراحت و عصبانی واهید شد و همواره ممکن است که با خود رفتارهایش را توجیه کنید اما باید با خود صادق باشید و درباره‌ی آن رابطه فکر اساسی بکنید. بر اساس مطالعات مشاوره ازدواج عشق ورزی یکی از موارد مهمی است که بین دختر و پسر باید جریان داشته باشد و هر دو طرف توانایی این که کسی را دوست داشته باشند و به شریک عاطفی خود ابراز کنند و همچنین دوست داشتن طرف مقابل را ببینند و آن را احساس کنند، اهمیت دارد. اگر که هر فردی توانایی دوست داشتن و ابراز علاقه را نداشته باشد و یا این که دوست داشتن طرف مقابل را نبیند شرایط دشواری را به همراه خواهد داشت. هر دو طرف باید به یک اندازه به یکدیگر ابراز علاقه کنند و اگر همواره یک طرفه باشد موجب دلسردی خواهد شد و این رابطه خسته کننده خواهد شد.

رابطه ای که در آن نامزدتان بیش از آنچه شما به او عشق می ورزید، به شما عشق می ورزد.

خود را غرق این باور نکنید که طرف مقابلتان ترجیح می دهد عشق کمی از شما دریافت کند و مراقب باشید که با این بهانه رابطه ای را ادامه ندهید که به شما تعلق ندارد. از همان ابتدای رابطه در مورد این که آیا به همان اندازه عشق می ورزید عشق نیز دریافت می کنید یا خیر، با خود صادق باشید. و همچنین مراقب باشید که به همان میزان که نامزدتان به شما عشق می ورزد، به او عشق بورزید.

رابطه ای که در آن عاشق توانایی های نامزدتان هستید.

طبق تحقیقات مشاوره روانشناسی در چنین رابطه ای شما به راستی عاشق او نیستید بلکه عاشق کسی هستید که امیدوارید نامزدتان به آن تبدیل شود . داشتن رابطه سالم با نامزدتان به معنیدوست داشتن او همانگونه که است نه به امید کسب که خواهد بود. زمای که با کسی رابطه ای را شروع می کنید، اطمینان حاصل کنید طرف مقابلتان را همانگونه که امروز است دوست دارید و به او احترام می گذارید و اگر به امید این که همسر خود را تغییر دهید تا بتوانید با او خوشبخت شوید، کار بسیار خطرناکی است. 

رابطه ای که در آن به عنوان فرشته نجات هستید.

اگر که عاشق فردی شده اید که مشکلات جدی و بزرگی دارد از خود بپرسید که واقعا دوستش دارید و یا احساس ترحم به او دارید. در بسیاری از موارد افرادی که به عنوان فرشته نجات وارد زندگی فردی می شوند ترحم را با عشق اشتباه می گیرند. 

رابطه ای که در آن نامزدتان را معلم تصور می کنید.

اگر که جایگاه همسرتان را بیشتر از آن چه است بالا می برید در واقع با احترام نگذاشتن به عقاید شخصی خود، و توانایی نخواستن نیاز ها و خود را به اندازه کافی دوست نداشتن با فرد مقابل ارتباط برقرار می کنید. زمانی می توانید رابطه ی موفقی را داشته باشید که خود را دوست داشته باشید و به خودتان ارزش قائل باشید و توانایی بیان خواسته ها ، نیاز ها ، صحبت کردن و احترام گذاشتن به خود و ... را داشته باشید. 

عاشق شدن فقط به خاطر دلایل بیرونی:

اگر که شما فقط به خاطر یک ویژگی مثلا چهره ، رنگ چشم، پول و یا ..... نامزد خود را انتخاب کنید در زندگی مشترک مشکلات زیادی را تجربه خواهید کرد. زمانی که وارد رابطه می شوید باید موارد بسیاری را که به عنوان ملاک هستند را در نظر بگیریم و فقط به خاطر یک ویژگی فرد را برای یک عمر زندگی مشترک انتخاب نکنیم.

رابطه ای که در آن تفاهم  بسیار جزئی است.

در چنین روابطی فرد شیفته‌ی بیش از حد به زمینه ای خاص از رابطه و فرد مقابل دارد به طوری که از توجه به باقی قسمت های رابطه تان باز می مانید اگر که وارد چنین رابطه ای شدید بهتر است میزان تفاهم ها رامشخص کنید. وجود تفاوت های اساسی در زندگی مشترک مشکلات زیادی را به همراه خواهد داشت.

رابطه ای که در آن نامزد شما در دسترس نیست.

فردی که منعی برای ازدواج با شما نداشته باشد، تنها باشد و در رابطه ای دیگر نباشد، و به معنای واقعی متعلق به یکدیگر باشید، می تواند رابطه ای صحیح باشد. هنگامی که با کسی درگیر رابطه می شوید که با فرد دیگری نیز رابطه عاطفی دارد در واقع فرد در دسترس نیست و احتمال شکست بسیار زیاد است. برای کسب اطلاعات بیشتر در خصوص داشتن رابطه ای سالم از مشاوران مراکز مشاوره کمک و راهنمایی دریافت نمایید.