زندگی در کنار هم و ارتباط داشتن با دیگران مهم است . چنین ارتباطاتی می تواند از طرفی باعث استحکام و بهبود خانواده باشد اما از طرفی می تواند باعث تخریب رابطه ی زوجین شود . طبق نظر روانشناس قبل ازدواج اگر رابطه ی بین زن و شوهر محکم و صمیمی و عاشقانه باشد ارتباط خویشاوندی آن ها نیز خوب خواهد بود . اما همیشه باید به خاطر داشته باشیم که اولویت اول زن و شوهر و فرزندانشان هستند و حتی پدر و مادر و دیگر افراد در اولویت های بعدی قرار دارند .

اصول رابطه ی زوجین با خانواده یکدیگر چیست ؟

طبق نظر مشاور خوب در جامعه ای که روابط خانوادگی بسیار صمیمی دارند یکی از مشکلات اصلی و تعارض های زوجین می شود . زیرا که ممکن است خانواده ها در زندگی زوجین دخالت کنند و دلیل این موضوع این است که زن و شوهر با نحوه ی برخورد صحیح در مورد روابط خویشاوندی اطلاعات ندارند . برخی از موارد هستند که می تواند مشکلات این چنینی را کاهش دهد :

طبق نظر مشاور خانوادگی تهران با خانواده های یکدیگر آشنا شوید . این مورد به ویژه برای کسانی هستند که تازه ازدواج کرده اند . زوجین  باید اطلاعاتی را در اختیار یکدیگر قرار دهند برای مثال میزان صمیمیتتان با هر یک از اعضای خانواده را برای یکدیگر مشخص کنید . تایید آن ها را جلب کنید زیرا که هر چقدر که رابطه شما با پدر و مادر همسرتان صممی تر و محترمانه تر باشد ارتباطتان با همسرتان نیز بهتر خواهد بود البته بالعکس این قضیه هم مهم است که در بالا اشاره کردیم . و تا آن جایی که ارزش ها و معیار های زندگی مشترک شما با مشکل مواجه نشود به آن ها نزدیک تر باشید . همچنین حفظ حرمت و احترام آن ها بسیار اهمیت دارد و هرگز نباید این احترام و حرمت ها از بین برود .  نباید خانواده همسر خود را مورد سرزنش و بی احترامی قرار دهید و اگر که مشکلی با آن ها داشتید می توانید کاملا دوستانه و صمیمی با همسر خود در میان بگذارید . همانطور که در بالا نیز بیان کردیم باید همسر و فرزندان خود را در اولویت قرار دهید زیرا که نیاز ها و خواسته های آن ها در درجه اول قرار دارد و در درجه ی بعدی پدر و مادر هستند . سپاس گذاری و قدر دان بودن به خاطر مهربانی و کمک هایی که کردند بسیار لذت بخش و مناسب خواهد بود . در مناسبت های مختلف با آن ها در ارتباط باشید و همچنین حد و مرز ها را با همسرتان در خصوص نحوه ی دیدار و ملاقات های خانوادگی صحبت کنید و با یکدیگر به تفاهم برسید . و این که در حالت کلی به جز موارد خاص زوجین باید به طور جداگانه از پدر و مادر زندگی کنند و استقلال خود را حفظ کنند و نباید متکی به حمایت مالی خانواده هایتان باشید . 

تا آن جا که می تونید باید از مجادله و مشاجره کردن با خانواده درجه اول همسرتان جدا خودداری کنید می توانید این موضوع را با همسر خود در میان بگذارید و با او مشورت و همفکری نمایید . در صورت وجود هرگونه کدورت و ناراحتی نسبت به خانواده همسر تا آن جایی که می توانید در بهبود رابطه بکوشید و از همه مهم تر این که زوجین نباید اختلاف های خود را با مادر و پدرشان در میان بگذارند زیزا که مشکلات بسیاری را به همراه خواهد داشت . افراد بالغ از نظر عاطفی ، عقلی و جسمی خودشان می توانند مشکلات خودشان را حل کنند و درباره ی آن ها به تفاهم برسند . استفاده از تکنیک های حل مسئله میان زوجین رابطه ی آن ها را قوی تر خواهد کرد . رابطه هر فردی با خانواده همسر برای خوب شدن نیاز مند زمان است .

پدر و مادر خوب زوجین چه ویژگی هایی دارد ؟

طبق نظر مشاوران مراکز روانشناسی معروف پدر و مادر خوب خانواده عروس و داماد را مورد احترام قرار می دهند و نسبت به آن ها بد نمی گویند و همچنین آن ها آگاهی دارند که از دو فرهنگ و آداب و رسوم و خانواده ی کاملا متفاوتی هستند و نباید طرف مقابل را تحت فشار قرار دهند بلکه باید این تفاوت ها را بپذیرند و درباره ی آن ها به  تفاهم برسند بدون این که تعارض و یا مشکلی ایجاد شودصحبت کردن درباره ی آن ها و پیدا کردن تفاهم برای تفاوت ها خیلی از مسائل و مشکلات را حتی در روابط زوجین حل می کند به همین دللیل اهمیت دادن به آن بسیار ضروری می باشد . پدر و مادر خوب حریم خصوصی فرزندان خود را رعایت می کنند و سعی در دخالت زندگی فرزندشان ندارند . و همچنین هیچ وقت انظار ندارند که فرزندشان آن ها را به همسر و فرزندشان ترجیح دهد و توقع داشته باشند که فرزندشان آن ها را در اولویت اول قرار دهد و فقط به نیاز های آن ها توجه داشته باشد زیرا این مسئله مشکلات زیادی را به همراه هواهد داشت . و همچنین پدر و مادر خوب بد عرس و داماد خود را نمی گویند و بدون سرزنش و انتقاد می توانند موضوع را با خود فرد با رقتاری صمیمانه حل کنند . و همچنین به فرزند خود اجازه نمی دهند که از همسرش شکایت کند . هر رابطه ای با صممیت و احترام و از همه مهم تر گفت و گو می تواند بسیار پیشرفت کند .