در ادامه شما را با مواردی آشنا می کنیم که پیوند عاشقانه ای داشته باشید و یا آن را مستحکم کنید. و این زمانی حاصل خواهد شد که شما آگاهی داشته باشید و خود و همسرتان را بپذیرید. طبق نظر روانشناسان خانواده توجه شما شما را به این واقعیت جلب می کنیم که توانایی خلق رابطه ای عاشقانه و معنا دار در دستان خودتان است ولی این کار به آسانی نخواهد بود. در ادامه به راز هایی اشاره می کنیم که می تواند رابطه ای بهتر را برای شما رقم بزند.

به دنبال تغییر دادن یکدیگر نیستند.

همسرتان را همانطور که هست بپذیرید و مشخص کنید که شما برای لذت بردن در این رابطه هستید، نه این که سعی دارید همسرتان را اصلاح کنید یا تغییرش دهید. به خودتان اجازه دهید همسرتان را تحت تاثیر قرار دهید، اما توقع نداشته باشید که او باید تغییر کند و همچنین به او آزادی دهید تا شما را تحت تاثیر قرار دهد. 

از رابطه شان مراقبت می کنند.

همانطور که گفتیم رابطه همواره نیازمند مراقبت است و اگر که به آن رسیدگی نشود از بین خواهد رفت. به همین دلیل زوجین باید به شکل همسو و دو طرفه برای پیشرفت رابطه شان ابلش کنند زیرا که تلاش یک طرفه نتیجه مناسبی به همراه نخواهد داشت.

به دنبال حل مسئله هستند.

زمانی که به مشکلی بر می خورید رک و صریح باشید زیرا که اگر مبهم و غیر مستقیم صحبت کنید موجب ایجاد فاصله و اضطراب می شوید و همچنین سعی کنید مسیر مشاجره را دو طرفه نگه دارید و به این معنی است که همسرتان نیز به زمانی برابر شما نیاز دارد و همچنین دارای ساختار باشید و در زمان حال باقی بمانید و درباره مسائل گذشته صحبت نکنید بلکه روی مسئله اصلی تمرکز کنید و بر سر آن به توافق برسید.

از قهر، توهین و تهدید دوری می کنند.

قهر کردن یعنی زوجین توانایی حل مسئله ندارند و از ان طفره می روند و از مسئولیت مشکل سرباز می زنند و در واقع رفتاری نابالغاتع است که مشکلی را حل نخواهد کرد به عنوان افراد بالغ باید درباره مشکلاتتان صحبت کنید و آن ها را حل کنید و فرار نکنید. همچنین توهین یکی از موارد دیگری است که بسیار اشتباه است و احترام را از بین می برد و اگر گاهی نیاز دارید از خودتان در مقابل اعمال ۀسیب زای همسرتان محافظت کنید، احساساتتان را بیان کنید و توضیح دهید که می خواهید در آینده چگونه عمل کند. لحن و روش آرام و منطقی بسیار مهم است و تهدید رفتاری بسیار اشتباه است.

از یکدیگر انتظار کامل بودن ندارند.

همسر شما که دوست دارید در کنارش باشید، فرد کاملی نیست و گاهی کارهایی انجام می دهد که موجب آزردگی تان می شود. او هر قدر هم خوب و عاقل باشد، باز هم اشتباه می کند و حتی گاهی شما را می رنجاند. ازدواج های خوب ازدواج هایی نیست که هیچ گونه رنجش و ناراحتی ای در آن وجود نداشته باشد، چون این موارد، همواره به عنوان بخشی از فرایند ازدواج پذیرفته می شود. در نتیجه برای پردازش و حل اختلاف ها، زن و شوهر می کوشند تا کارآمد تر عمل نمایند. برخی از زوج ها توقع دارند که ازدواج آن ها را از درد و رنج رها کند بنابراین خودشان را در مسیر ناکامی قرار می دهند.

در برخورد با مشکل گفتگو می کنند.

طبق مظر مشاوران روانشناس زمانی که به مشکلی در رابطه بر می خورید باید درباره آن مشکل با هم صحبت و گفتگو کنید تا به نتیجه و توافق برسید. اگر که از مشکلاتتان فرار کنید و یا به شکل اشتباهی آن ها را مطرح کنید باعث ایجاد مشکلات بیشتری خواهید شد. زمیانی که با یکدیگر گفتگو می کنید باید در شرایط آرام و بدون خشم باشید و توانایی صحبت منطقی داشته باشید و از طرفی با دقت به صحبت های طرف مقابل گوش دهید و آن را به صورت کلامی و غیر کلامی نشان دهید و همچنین هر دو به یک اندازه صحبت کنید و به یکدیگر فرصت دهید تا حرف هایش تمام شود و حرف یکدیگر را قطع نکنید. مهارت های ارتباطی از موارد مهم رابطه زناشویی می باشد.

مقایسه نمی کنند.

مقایسه های منفی شکل های متفاوتی دارد که شامل مقایسه همسرتان با فردی که از او متنفر هستید و یا شهرت بدی دارد و یا مقایسه نا مناسب همسرتان با شخصی که به خوب بودن معروف است و همچنین مقایسه همسرتان با خودتان و یا مقایسه با معیار فرضی در هر حالت این مقایسه کردن ها باعث ایجاد نا برابری شرایط می شود و حس بسیار بدی را به افراد منتقل می کند از این رو زوج های موفق هیچ وقت از این دام خطرناک استفاده نمی کنند.

طرف مقابلشان را درک می کنند و همدلی بلدند.

طبق نظر روانشناس ازدواج همدلی یک مهارت اجتماعی و عاطفی است که به ما کمک می کند هیجانات، شرایط، اهداف، افکار و نیازهای دیگران را احساس و درک کنیم و به گونه ای باشد که بتوانیم ارتباط و پشتیبانی حساس ادراکی و مناسب ارائه دهیم. و این مهارتی است که در داشتن رابطه موفق نقش بسیار مهمی را ایفا می کند.

به حریم فردی یکدیگر احترام می گذارند.

افرادی که وارد رابطه می شوند باید پاسخگوی نیازهای یکدیگر باشند و برای هم وقت کافی بگذارند اما در کنار آن نباید با کنترل کردن و ورود به حریم یکدیگر موجب رنجش طرف مقابل شوند. هر فردی در کنار رابطه عاطفی نیازمند داشتن حریم فردی می باشد.

و در آخر این که فراموش نکنید ادامه رابطه و موفق شدن در آن به تلاش مستمر نیاز دارد از این رو از موارد بالا در رابطه تان همواره باید استفاده کنید. برای کسب اطلاعات بیشتر در زمینه تقویت رابطه با مطب روانشناسان در ارتباط باشید.