برخی از کارها در رابطه عاطفی می تواند بسیار آسیب رسان باشد. پس اگر که می خواهید رابطه آرام و لذت بخشی داشته باشید این رفتار ها را شناسایی کنید و آن ها را از بین ببرید و رفتار های مناسب را جایگزین آن ها کنید. برخی از رفتار های آسیب رسان شامل موارد زیر می باشد.

فاصله گرفتن و عدم حل مشکل:

طبق نظر مشاور روانشناس زمانی که مشکل یا اختلاف نظری در رابطه تان دارید، باید درباره آن با یکدیگر صحبت کنید و مشکل مورد نظر را حل کنید. اگر که در زمان بروز مشکل از یکدیگر فاصله می گیرید و با یکدیگر صحبت نمی کنید و یا این که یکی از طرفین تمایل به حل مشکل و صحبت دارد ولی فرد دیگر حرف نمی زند، می تواند به رابطه مشکلات جدی وارد کند. رابطه عاطفی نیازمند گفت و گو و حل مشکل است و به هیچ عنوان نباید از آن غافل شد.

انتظار و توقع غیر منطقی:

از موارد مهم دیگر که می توانیم مطرح کنیم این است که خواسته ها، نیاز ها و انتظارات را به شکل واضح و شفاف و روشن مطرح کنیم و توقع نداشته باشیم که طرف مقابل خودش آن را بفهمد. اما نکته ی مهم دیگر این است که این توقعات و انتظارات باید معقول و منطقی باشد و فرد مقابل توانایی انجام آن ها را داشته باشد. اگر خواسته های غیر منطقی و دور از دسترس و و خارج از توان طرف مقابل داشته باشیم و برای رسیدن به آن ها پا فشاری کنیم رابطه را دچار مشکلات زیادی خواهد کرد و اسیب جدی وارد خواهد کرد.

مطرح کردن مسائل گذشته:

اگر که توانایی حل مسائل را نداشته باشید و از حل کردن آن ها اجتناب کنید و پیوسته فاصله بگیرید و این مشکلات همانطور حل نشده باقی بمانند به مرور زمان با کوهی از مشکلات حل نشده رو به رو خواهید شد که هر بار این مشکلات در انواع بحث ها دوباره مطرح می شوند و تکرار می شوند و تکرار مسائل گذشته رابطه را با مشکلات زیادی مواجه خواهد کرد. اگر که درباره موضوعی گفتگو کردید و آن را حل کردید و بخشش و جبران و عدم تکرار آن را انجام دادید، دیگر نیازی به مطرح کردن اشتباهات و مشکلات گذشته نیز و جز ناراحت کردن خودتان و طرف مقابلتان چیز دیگری نخواهد داشت. پس مشکلاتتان را خسلی سریع حل کنید و اجازه ندهید که رابطه تان را تحت کنترل خود دربیاورد.

بی اعتمادی بی جا:

طبق مطالعات مشاوره پیش از ازدواج زمانی که رابطه ای شکل می گیرد یکی از اصول اساسی این است که به همدیگر اعتماد داشته باشید و رابطه تان بر پایه همین اعتماد شکل بگیرد و ادامه پیدا کند و پیوسته برای ایجاد این اعتماد تلاش کنید.  اما بی اعتمادی بی جا و داشتن شک های غیر منطقی به طرف مقابل و یا چک کردن مداوم طرف مقابل و کنترل کردن پیوسته او می تواند به رابطه آسیب بزند و شما را از یکدیگر سرد تر کند. زمانی که رعایت مرز های یکدیگر و احترام گذاشتن به مرز های شخصی یکدیگر از موارد مهمی است که باید آن ها را نادیده نگیرید.

بی احترامی به خودش و خانواده:

طبق نظر بهترین مشاوران خانواده زمانی که شما به شریک عاطفی تان بی احترامی می کنید و پیوسته کل شخصیت او را زیر سوال می برید نمی توانید رابطه خوبی داشته باشید و رابطه تان آسیب های جدی را خواهد داشت. به همین دلیل سعی کنید تحت هیچ شرایطی به یکدیگر بی احترامی نکنید و دل همدیگر را نشکنید. از طرفی خانواده ها را نیز در دعواهایتان دخالت ندهید و به آن ها بی احترامی نکنید. همیشه سعی کنید که احترام به خودتان و اطرافیانتان را حفظ کنید. زندگی مشترک موفق بر اساس احترام شکل می گیرد و به همین دلیل نباید از آن غافل شد. زمانی که رفتاری از همسرتان شما را آزرده کرده است لزومی ندارد که به کل شخصیت او بی احترامی و توهین کنید. بهترین کار این است که احساسات خود را از کار او بیان کنید و ناراحتی خود را فقط به خاطر آن رفتار مطرح کنید. 

اگر که فکر می کنید بعد از گذراندن وقت با همسرتان به طور مداوم احساس خستگی و ناراحتی می کنید می تواند نشانه ای از این باشد که برخی مسائل را در رابطه تان تغییر دهید و عادت های مناسب تری را جایگزین عادت های قبلی کنید. شما نمی توانید مشکلات را به طور کامل از زندگی تان حذف کنید زیرا که مشکلات همیشه وجود خواهند داشت و حتی موفق ترین ازدواج ها نیز مشکلاتی را تجربه می کنند فقط تنها تفاوت اساسی آن ها با زوج های نا موفق این است که آن ها مهارت های اساسی زندگی مشترک را می دانند و بر اساس آن ها زندگی مشترک را پیش می برند. این به عهده خودتان است که هر دو تصمیم بگیرید مشکلاتتان را حل کنید و درباره آن ها صحبت کنید و تغییر های لازم را انجام دهید و از زندگی مشترکتان لذت ببرید و یا این که مشکلات را به حال خود رها کنید تا شکل مزمن پیدا کنند به رابطه عاطفی و روانتان آسیب وارد کند.برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب روانشناسان در ارتباط باشید.