تعارض در هر رابطه ای وجود دارد و ما نمی توانیم آن را به صورت کلی از رابطه حذف کنیم و نمی توانیم با قانون ثابت و معینی تمام مشکلات را حل کنیم. انواع مراکز مشاوره در این مورد تحقیق کرده اند و به این نتیجه رسیده اند که این تعارض ها به شکل های مختلفی و در شرایط مختلفی بروز می کنند و نمی توان جلوی آن ها را گرفت و در این میان افراد از سبک های مختلفی برای تعارض ها استفاده می کنند که دانستن آن ها و شناخت آن ها می تواند به شما در حل تعارض ها و داشتن رابطه بهتر کمک کند . یادگیری چگونگی مقابله موثر با تعارض یکی از مهم ترین گام های ایجاد روابط توانمند است. به دلیل این که حل تعارض بسیار حیاتی است، بسیاری از درمانگران تلاش خود را بر درک و شرح رویکردهای سودمند و تشخیص موارد دارای پیامد منفی متمرکز کرده اند. در ادامه به سبک های حل تعارض اشاره می کنیم که هر سبک بر اساس تحقیقات صورت گرفته دارای دو هدف است. که شامل نگرانی برای خود و نگرانی برای دیگری است و نگرانی برای خود به میزان پرخاشگری فرد بستگی دارد و نگرانی برای دیگری به میزان مشارکت فرد بستگی دارد که بر این اساس به توضیح آن ها می پردازیم در ادامه به چندین مورد اشاره می کنیم که شامل :

سبک رقابتی:

افرادی که از سبک رقابتی حل تعارض استفاده می کنند ، تمایل به پرخاشگری و عدم مشارکت دارند و منافع خودشان را به هزینه دیگری دنبال می کنند . افراد دارای این سبک با مقابله مستقیم و تلاش برای برنده شدن بدون انطباق اهداف و آرزوهایشا با اهداف و آرزوی دیگران کسب قدرت می کنند. برای این دسته از افراد زندگی مسدان کارزار است. یک سبک رقابتی معمولا برای رشد و پرورش صمیمیت سازنده نیست و اگر که رابطه سرشار از صمیمیت و موفقیت می خواهید با این سبک نمی توانید به نتیجه ای برسید.برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با شماره مشاوره تلفنی در ارتباط باشید.

سبک مشارکتی:

افرادی که دارای این سبک حل تعارض اند، برای رسیدن به اهدافشان بسیار قاطع عمل می کنند اما میزان نگرانی آن ها برای دیگران نیز زیاد است. این دسته از افراد ممکن است به خاطر روابطشان از پا در آیند. زیرا انرژی زیادی برای حل تعارض می گذارند و مشکل دیگر این است که مشارکت حویان خوب افراد توانمند هستند و گاهی این توامندی شان برای بازی دادن دیگران استفاده می کنند.

سبک توافقی:

این سبک از سبک اجتنابی صریح تر است اما به اندازه سبک مشارکتی منجر به حل مسئله نمی شود و سبک توافقی نسبت به سبک مشارکتی کمتر وقت گیر تر است و گزینه تساوی را برای هر دو نفر تشویق می کند. نقطه ضعف سبک توافقی این است که برای حل تعارض فرمول های ساده ای ارائه می دهد که ممکن است بهترین راه حل برای حل همه مشکلات نباشد.

سبک اجتنابی:

رفتارهای منفعلانه و غیر صریح، سبک اجتنابی در حل تعارض است. اجتناب کنندگان نه پیگیر نگرانی های خود و ه نگرانی های دیگران هستند. آن ها از زیر بار مسئله با تغییر موضوع با کناره گیری از آن شانه خالی می کنند. و سبک اجتنابی دارای فوایدی است زیرا که به اجتناب گر فرصت می دهد تا در مورد این که آیا چیز خوبی از ادامه بحث بیرون می آید و یا این که آیا دیگری می تواند موقعیت را بهتر اداره کند، بیندیشد. این سبک مضراتی را نیز به همراه دارد. برای مثال این حور به نظر می رسد که فرد به حل موضوع و مشکل اهمیت نمی دهد و نسبت به آن بی تهمیت است. و مشکل را پهان می کند و این عقیده را دارد که تعارض بد است و باید به هر قیمتی که شده از آن امتناع کرد و سبک اجتنابی معمولا موقعیت را برای تعارض بیشتر تهسیل می کند.

سبک انعطاف پذیر:

رفتار غیر صریح و مشارکتی، مشخص کننده این سبک است. افراد دارای این سبک نگرانی های شخصی شان را جهت ارضای خواسته ها و نیازهای دیگران کنار می گذارند و این افراد به تعارض با تسلیم شدن و منطقی بودن پاسخ می دهند که هر دو مفید است. اما تنها زمانی که خودش اشتباهی مرتکب شود و اگر که فرد مقابل آن را انجام دهد توانایی ابراز آن را ندارد و همچنین این سبک در موقعیت زیان آور را به حداقل می رساند و این سبک نیز مضراتی را به همراه دارد زیرا که زینه های خلاق را کاهش می دهد .

هیچ یک از سبک هایی که در قسمت بالا مطرح کردیم بر دیگری برتری ندارد و هر یک در موقعیت های معین و نزد افراد مختلف دارای فواید و مضراتی است. و نمی توانیم بگوییم که فقط با یک راه حل ثابت می توانیم همه ی کشکلات بین فردی را حل کنیم بلکه با آگاهی و دانش و انواع مهارت ها بر اساس موقعیت محتاطانه برخورد کنیم. افراد در حل تعارض باید به بسیاری از عوامل توجه کنند که شامل شخصیت افراد درگیز، ارزش های بحث و میزان سرمایه گذاری هر فرد برای رابطه است. نکته ی مهمی که نباید فراموش کنیم این است که برای این که زوجین بتوانند رابطه موفقی را تجربه کنند نباید هر کدام در جبهه های مختلفی قرار بگیرند و به دنبال برنده شدن خودشان باشند. اگر که چنین باشد آن رابطه با شکست مواجه خواهد شدو در واقع اگر یکی از طرفین برنده شود و دیگری ببازد و یا هر دو ببازند در واقع رابطه باخته است و فقط در صورتی می تواند رابطه موفقی را داشته باشند که هر دو طرف در حل تعارض برنده شوند و پیروزی را کسب کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر در این زمینه و این که بتوانید مشکلاتتان را در رابطه حل کنید و با  متخصص سکس تراپی  و مشاور ازدواج و دیگر متخصصان خبره و ماهر در این زمینه در ارتباط باشید و برای رابطه خود و استحکام آن قدم بردارید.