ارتباط شامل انتقال پیام کلامی و غیر کلامی است و عملی دو طرفه است و محیط ارتباطی ، وسیله ی بر قراری ارتباط و بازخورد های گیرنده ی پیام و اشکال در هر کدام از آن ها موجب می شود پیام به خوبی دریافت نشود . هدف اصلی از بر قراری ارتباط ، برداشت صحیح پیام ، توسط گیرنده است . از آن جایی که گفت و گو مهارتی مهم و اساسی می باشد باید در جهت تقویت آن گام برداریم که در ادامه به چند مورد از راه های تقویت مهارت گفت و گو اشاره می کنیم .

  1. رفتار دوستانه داشته باشید .

افرادی که لحن دوستانه دارند و به این حالت ارتباط بر قرار می کنند بهتر عمل می کنند ، ما جذب افرادی می شویم که رفتار دوستانه دارند زیرا که احساس بهتری در ما ایجاد می کند و خوشحالی بیشتری برای ما به همراه دارد . 

  1. فکر کردن قبل صحبت کردن :

بسیاری از افراد بدون این که فکر کنند هر چه را به ذهنشان می رسد ، می گویند و با حرف های نسنجیده شان احترام دیگران را از دست می دهند .

  1. فروتنی :

طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج فروتنی از جذاب ترین ویژگی های فردی است و باعث جلب احترام دیگران می شود . افرادی که با فروتنی و احترام صحبت می کنند ، همیشه جایگاه بالاتری دارند .

  1. صحبت کردن درباره ی موضوعات مشترک : 

از این که رابطه ی عمیقی داشته باشید و نکات مشترک زیادی را پیدا کنید ، نترسید . در محیط اطراف بسیاری از موارد مشترک می توان پیدا کرد که موضوع گفت و گو را جهت دهد .

ما از طرد شدن به وسیله ی جامعه و اطرافیان هراس داریم . این که دیگران ما را نادیده بگیرند یا واکنش مثبتی نشان ندهند . با وجود این ، نتابج تحقیقات چیز های متفاتی را نشان می دهد برای مثال ، اگر شروع کننده ی گفت و گو شخص دیگری باشد ، افراد همیشه تمایل دارند وارد گفت و گو شوند .

  1. آماده کردن جملات از قبل .

طبق نظر مشاورین خانواده خوب برای پیشگیری از بر هم خوردن رشته ی افکارتان در هنگام صحبت کردن و شروع یک باره ی صحبت ، درباره ی آن چه می خواهید بیان کنید ، فکر کنید . از پیش فکر کردن ، به شما برای تنظیم گفتارتان و چگونگی بیان آن زمان می دهد . فقط دقت کنید بیش از حد جملات خود را از پیش برنامه ریزی و حفظ نکنید . طوری که صحبت شما مصنوعی به نظر بیاید یا کلمات مهم را فراموش کنید .

  1. با کلمات ربط آشنا شوید .

یکی از مشکلات رایج میان همه ی مردم این است که صحبت خود را در جست و جوی کلمات ، نا تمام می گذارند و مکث غیر منتظره ای در صحبتشان ایجاد می کنند که باعث می شود آماده به نظر نرسند . در سادگیری کلمات جدید بکوشید . ولی زمانی که صحبت می کنید ، از کلماتی که آموخته اید ، استفاده کنید . یکی از عواملی که موجب می شود روان صحبت نکنید ، استفاده ی نا به جا از کلمات زیاد یا ترکیب کردن لغات سنگین با یکدیگر است و در نتیجه طرف مقابلتان را سردرگم می کند . 

  1. خود افشاگری :

طبق نظر روانشناسان تهران با گفتن هر چه که اتفاق افتاده ، می بینید و می شنوید شروع کنید و در مورد بافت کلمات و موقعیت حساس باشید . با استفاده از توصیف کننده های هیجانی ، احساس خود را بیان کنید . جمله ی خود را با کلمه ی من آغاز کنید و از کلمات احساسی که به عملکرد دیگران مربوط می شود اجتناب کنید ، مانند نادیده گرفته شدن ، مورد غفلت قرار گرفتن . و خواسته ی خود را به طور دقیق بیان کنید که می خواهید چه کاری ، چگونه ، کجا و چه زمانی انجام شود . 

  1. دعوت به صحبت :

سعی کنید مقصود کلی صحبت خود را با صراحت و با پرسیدن این که زمان خوبی برای صحبت کردن است بیان کنید . و از همه مهم تر این که از کلمات و جملات بی طرفانه استفاده کنید . سعی کنید که از کلمات دقیق ، کوتاه ، صریح ، مودبانه ، پر محتوا و صحیح استفاده کنید . با این کار برای طرف مقابل فرصتی برای موافقت یا رد پیشنهاد داده می شود و همچنین به او کمک می کنیم تا آمادگی ذهنی درباره ی موضوع را داشته باشد و اهمیت آن را نیز درک کند . و همچنین اطلاعاتی درباره ی موضوعات هیجانی و حساس و درک نقش او در مکالمه خواهد داشت . دعوت به مکالمه در واقع کاری احترام آمیز به طرف مقابل است . 

وقتی مهارت های ارتباطی را یاد  بگیرید ، آن وقت می بینید که ارتباط بر قرار کردن جادو می کند و بین شما و اطرافیانتان به سرعت تفاهم بر قرار می شود و این می تواند بسیار مناسب باشد و برای یادگیری می توانید با مراکز روانشناسی ایران در ارتباط باشید .