اگر که رابطه تان در معرض خطر قرار دارد و شادابی خود را از دست داده است و کسل شده است و یا احساس می کنید که رابطه تان بهتر از این هم می تواند شود باید گفت که بیشتر رابطه ها کار امد نیستند و انقدر که باید خوب باشند ، نیستند . اما باید بدانیم که چرا کارایی خود را از دست می دهند ؟ زیرا که بیشتر زوج ها نمی دانند چطور باید عمل کنند تا رابطه شان کار امد شود و بیشتر زوجین بدون این که شناختی از مهارت ها داشته باشند زندگی مشترک خود را پیش می برند و در واقع با مشکلاتی رو به رو می شوند که بدون حل شدن باقی می ماند . بر اساس گفته ی مشاور تهرانی رابطه زمانی موفق می شود که در انتخاب همسر مناسب دقت کنید و بعد از آن بتوانید با استفاده از مهارت های اساسی زندگی زناشویی خود را مدیریت کنید و آن را پیش ببرید . برای مدیریت رابطه ی خود به تلاش و برنامه ریزی نیاز است و باید انگیزه برای حفظ آن داشته باشید و در کنار آن آگاهی لازم را به دست بیاورید و از کار هایی که مانع خوشبختی شما می شود اجتناب کنید . در واقع شما برای ایجاد رابطه ای بهتر و کار آمد باید تلاش کنید . برای بهبود کیفیت رابطه مان باید مانند یک تیم عمل کنیم نه به عنوان افرادی جدا از هم یا مخالف با هم .

چرا باید در رابطه تلاش کنید ؟

اگر از رابطه ی خود راضی نیستید و احساس می کنید به اندازه ای که از خود مایه می گذارید ، دریافت نمی کنید . و بیشتر همکاری ها و مشارکت خودمان را مطرح می کنیم و تلاش های همسرمان را بی اهمیت جلوه می دهیم . تلاشی که شما در ارتباطتان می کنید فقط به سود همسرتان نیست ، بلکه این تلاش برای خودتان است . تمرین و به کار گیری برخی مهارت ها کمک خواهد کرد که در تمام روابط فردی موثر تر ، مطمئن تر ، با تحمل تر ، قاطع تر ، مهربان تر و ملاحظه کار تر باشید . رابطه وسیله ای برای رشد شخصی است و هر تلاشی که برای رابطه تان می کنید نباید موجب آزردگی و رنجش شود و در واقع به عنوان سرمایه گذاری روی خودتان در نظر بگیرید . 

رابطه از دو نفر تشکیل می شود .

طبق گفته ی درمانگر تلفنی چنین موضوعی ممکن است بدیهی به نظر برسد و عده ای معتقد هستند که همسرشان باعث ناراحتی شان شده است و فکر می کنند که اگر همسرشان تغییر کند مشکلات درست خواهد شد . ولی باید بدانیم که مشکلات ارتباطی همیشه مربوط به دو نفر است .

دام های ارتباط چیست ؟

این دام ها موارد آسیب زایی هستند که می گویید یا انجام می دهید یا از ذهنتان می گذرد و موجب به وجود آمدن احساسات نا خوشایند می شود که امکان رشد و بهبود ارتباط با همسرتان را دشوار می کند . حرف ها و اعمال آزار دهنده از کوتاهی در انجام کار های مثبت و خوشایند بد تر است . اشکال موجود در روابط رفتار های آزار دهنده یا عدم احساس رضایت کافی است اما اعمال و باور های منفی هستند که موجب آزردگی شدید می شوند . این دام ها عبارت است از :

بازگویی گله و شکایت های گذشته .

طبق مطالعات سکس تراپی تجربه های منفی گذشته ، به ویژه کار های منفی که همسرتان در قبال شما انجام داده است را بازگو کنید . بازگویی نا خشنودی ها و حرف های قدیمی باعث دوری و آزردگی بین زوجین می شود . اگر رفتاری آن قدر از نظر شما بد بود که رابطه تان را تمام کنید این کار را بکنید اما اگر انتخاب کردید با همسرتان بمانید و ادامه دهید به خودتان بگویید که آن را فراموش می کنید و همسرتان را کلافه نکنید . اگر همسرتان در گذشته باعث ازردگی تان شده است ، یا آن را فراموش کنید یا ببینید می توانید در زمان حال فایده ای در آن پیدا کنید . اگر می خواهید همسرتان به نحوی برای جبران آسیبی که به شما زده ، کاری کند ، محترمانه خواسته تان را از او در خواست کنید .

عدم تایید :

شما هر چقدر هم تلاش کنید ، نمی توانید از هر کاری که همسرتان انجام می دهد ، قدر دانی کنید . تایید یا پذیرش کامل غیر واقع بینانه است . از طرف دیگر ، عدم تایید مزمن در ارتباطاتی که مشکل دارند ، متداول است . گاهی عدم تایید می تواند غیر کلامی باشد . شاید به صورت اخم کردن یا ریشخند . اگر می خواهید همسرتان تغییرات خاصی در خود به وجود آورد ، ایرادی ندارد و می توانید به شکل سازنده آن را درخواست کنید اما عدم تاییذ کلامی و غیر کلامی موجب رنجش و ازردگی می شود . به جای این که عدم تایید را در زمان حال ابراز کنید ، تغییر عادی در آینده را درخواست کنید .طبق نظر مشاوران مراکز مشاوره خوب هر عمل همسرتان را به گونه ای ارزیابی نکنید که او در ترس مداوم از عدم تاییدتان زندگی کند . نادیده گرفتن اشتباهات جزئی و آمئختن کنار آمدن با تفاوت ها از اصول مهم زندگی مشترک است .