سکوت با توجه به این که در چه خالی باشیم و مسبب این حالمان چیست ، تاثیر مثبت و یا مخرب خواهد داشت . اگر سکوت به خاطر رضایت باشد و نه از روی تحمل و نارضایتی باعث کاهش استرس و تنش خواهد شد . تحقیقات نشان می دهد که آلودگی صوتی ، عامل فشار خون بالا و حمله ی قلبی است و موجب کاهش شنوایی و افت سلامت عمومی بدن می شود . صدا های بلند و داد و فریاد با تحریک آمیگدال مغز که وظیفه ی درک احساسات را بر عهده دارد ، باعث افزایش استرس و تولید هورمون کورتیزول می شود . این در حالی است که سکوت آثار برعکسی را به دنبال دارد .طبق نظر روانشناس ازدواج ایرانیان در زندگی روزمره ، با تعداد زیادی از اطلاعات همراه هستیم که در تصمیم گیری ، حل مشکل و کنترل امور درگیر می شود و با اجرای متدام این فرایند ها ممکن است بازدهی مغز پایین بیاید . سکوت و رهایی فرصتی برای بازیابی مغز است . سکوت و آرامش واقعی ، امکان درک کامل تجارب و همدردی با همسر ، و بهبود وضعیت روانی را فراهم می کند . 

می توانید روزی نیم ساعت را به خلوت و سکوت اختصاص دهید و در این مدت هیچ کاری انجام ندهید و معجزه ی آن را می توانید ببینید . شکایت کردن ، غر زدن ، انتقاد کردن خیلی راحت است اما خوب صحبت کردن دشوار است و باید با تمرین آن را به دست آورد زیرا که در زندگی زناشویی بسیار مهم است . 

طوفان ها از کجا شکل می گیرد ؟

طبق گفته ی روانشناس خانواده ایرانی اگر موضوعات مهم اختلاف بر انگیزی در روابط شما و همسرتان وجود دارد که به طوفان منجر می شود ، باید دیدگاه خودتان درباره ی این موضوعات و این که چرا منجر به معضل می شوند را بررسی کرد . این موضوعات می تواند زمانی ایجاد شود که شما احساس کنید همسرتان به شما توجه و تعلق ندارد . سلسله برخورد هایی که باعث سلب اعتماد شما از همسرتان شده است . درست است که شما باید مشکلات قدیمی را در روابط خود زیاد مطرح نکنید و از بیان آن ها چشم پوشی کنید اما باید در طرف مقابلتان هم اطمینان به وجود آورید که این مشکللت واقعا از بین رفته اند . 

دعوا به خاطر نیاز های واقعی :

بر اساس مطالعات مشاور کودک در ایران زوج ها معمولا از موضوعاتی مانند پول ، روابط زناشویی یا کار در خانه ، برای برخورد و جدل در مورد نیاز های عمیق ترشان ، در ارتباطات خود استفاده می کنند مواردی است که نیاز های همسر برای کسب احترام و ارزش مورد توجه قرار نمی گیرد و معمولا بحث و جدل ها درباره این است که چگونه باید روابط زناشویی داشت . در مورد احساس دوست داشته شدن و مورد توجه و مراقبت قرار داشتن و نیاز های عمیق تر برای ایجاد ارتباط عاطفی است . 

راهی برای ابراز احساسات :

برای برخی از زوج ها بحث و جدل واقعا می تواند نقش مهمی را بازی کند و در واقع به وسیله ی آن بخشی از احساس هایشان را ابراز کرده اند . این مسئله ممکن است باعث ایجاد هیجان در ارتباط زوج ها شود و یا راهی برای کسب توجه باشد . 

پیشگیری بهتر از درمان است .

هنگام عصبانیت ابتدا نشانه های شروع کننده و هشدار دهنده خشم بروز می کند با شناختن این نشانه ها و کنترل آن ها می توان از بیشتر شدن خشم جلوگیری کرد . تغییرات بدنی همچون افزایش ضربان قلب ، افزایش فشار خون ، تغییر تنفس از نشانه های جسمانی خشم است . طبق نظر مشاوران مراکز روانشناسی خوب با پی بردن و کسب آگاهی به این که چه عواملی باعث ناراحتی و خشم همسرتان می شود می توانید برای مقابله و کنار آمدن با چنین موقعیت هایی برنامه ریزی کنید و رفتاری که کمتر آسیب زا است از خودتان نشان دهید . در بسیاری از زوج ها ، عصبانیت فقط وقتی به وجود می آید که جر و بحث وجود داشته باشد ، همسران در این صورت باید یاد بگیرند که چطور جر و بحث را به حداقل برسانند و صلح و آرامش را بر قرار سازند . برخی از زوجین هستند که عصبانیت را در خانواده ی خود دیده اند و آن را طبیعی می دانند و یاد گرفته اند که هر زمان که دچار ناکامی و خستگی شدند عصبانی شوند . زمانی که همسرتان عصبانی است نمی توانید مشکلاتتان را حل کنید زیرا که میزان خشم در همسرتان بسیار بالا است و نمی تواند به صورت منطقی و عاقلانه فکر کند و تصمیم بگیرد و به همین دلیل بهتر است آن را به زمانی موکول کنید که عصبانیت همسرتان فروکش کرده و توانایی فکر کردن دارد و آرام شده است . در برخی از بحران ها که فکر می کنید حرف ها باعث ناراحت شدن بیشتر طرف مقابل می شود بهترین راه حل سکوت خواهد بود تا زمانی که شرایط ثبات پیدا کند و هر دو طرف به شرایط موجود آگاه تر شوند .