از شرایط مهم یک رابطه ی سالم بر اساس نقاط مشترکی است که با همسرتان دارید یعنی داشتن علایق مشترک ، عقاید و باور های مشترک ، سلیقه های مشترک و سوابق مشترک ، و تمامی آن ها در تفاهم و راحتی زندگی مشترک شما و کمتر شدن تنش ها تاثیر دارد . این به این معنی نیست که شما و همسرتان باید درباره ی همه چیز تفاهم داشته باشید و از تجارب یکسانی برخوردار باشید طبق نظر روانشناسان قبل ازدواج تفاوت های بارز و غیر معمولی تنش های زیادی را به همراه خواهد داشت و رابطه ای که بتوان در آن تفاهم ایجاد کند را دشوار می سازد .

بر اساس مطالعات روانشناسی مشاوره تا زمانی که با کسی زیر یک سقف زندگی نکنید با عادت ها و سبک هایش آشنا نخواهید شد . از این رو کسب اطلاعاتی درباره ی عادت ها و طرز زندگی همسر آینده تان از ضروریات است . صحبت درباره ی این مسائل به مراتب مشکل تر است . بسیاری از مردم از این که صادقانه درباره ی موضوعی صحبت کنند دچار تردید می شوند . اگر که احساس می کنید احساسات و اولویت های غیر قابل گذشتی در رابطه با مشخصات اجتماعی ، قومی یا تحصیلی همسرتان دارید ، آن ها را نادیده نگیرید ، حتی اگر قضاوت های خود را تایید نمی کنید . 

مشکلات احتمالی که از تفاوت های زیاد اجتماعی و شغلی ایجاد می شود ، چیست ؟

  1. ممکن است دریابید که نقاط مشترک کافی ندارید .

برخی از زوج ها از تفاوت هایشان به سود خود استفاده می کنند . از یکدیگر می آموزند و خود را جلا می دهند . اما اگر تفاوت ها فاحش باشد ، تنها سبب درگیری و احساس بیگانگی خواهند شد . 

  1. ممکن است دریابید که ارزش های کاملا متفاوتی دارید .

ارزش های ما بر اساس تربیت ، فرهنگ قومی و نژادی ، سطح تحصیلات و تجارب زندگیمان شکل گرفته است . چنانچه این سوابق یه طرز فاحشی با سابقه ی همسرتان متفاوت باشد ، خواهید دید که ارزش های کاملا متفاوتی دارید . ارزش های هر فرد تعیین کننده ی بسیاری از جنبه های شما است مانند طرز رفتار و برخورد شما با دیگران ، طرز رفتار شما با خودتان و بزرگ کردن بچه ها ، اهدافتان در زندگی و رسیدن به آن ها ، عادت های شما در رابطه با بهداشت و سلامت ، پول خرج کردن و ..... اگر که این ارزش ها با هم دیگر بسیار متفاوت باشند ، تنش زیادی را در رابطه تجربه خواهید کرد و این می تواند رابطه را به میدان نبرد تبدیل کند . 

با وجود تفاوت های فاحش در تحصیلات و .... زوجین چه زمانی در ازدواج موفق خواهند بود ؟

طبق نظر مشاوران خانواده ایران هنگامی که زن و شوهر ، هر دو مایل باشند که با ارزش های یکدیگر کنار بیایند و زمینه ی مشترکی را خلق کنند می توانند عملکرد بهتری و ازدواج موفقی را داشته باشند . این کنار آمدن می تواند به صورت ایجاد سازش باشد اما نه این که به معنای فدا کردن خود باشد ، بلکه باید به معنی صحه گذاشتن به آن ها ، تقویت و بهبود آن ها و در نهایت برآورده کردن مسالمت آمیز آن ها باشد . به عبارتی می توانند ارزش های فردی جدید و سالم تری برای خود بیافرینند و در این فرایند پیش از پیش به یکدیگر نزدیک شوند . 

آن دسته از ارزش هایی که برای فرد بسیار مهم هستند اگر که کنار گذاشته شوند تا رابطه حفظ شود ممکن است که نتیجه ی بر عکسی را به همراه داشته باشد . برای مثال اگر که یکی از ارزش های مطلوب شما حفظ سلامت و مراقبت از خودتان است اما طرف مقابلتان فردی سیگاری است و تغذیه ی سالم و مغذی ندارد و علاقه ای به تغییر کردن هم نشان نمی دهد ، به هیچ وجه نباید خود را شبیه او کنید و به بدن خودتان آسیب برسانید . باید گاهی اوقات این ارزش ها را بازنگری داشته باشیم و اگر جایی برای تغییر دارند فقط برای خودمان انجام دهیم نه برای خوشحال کردن فرد مقابل یا حفظ رابطه .

چه زمانی این ازدواج موفق نخواهد بود ؟

بعضی از زوج ها آن چنان در دیدگاه ها ، طرز تفکر و دیگر جزئیات متفاوت هستند که محال است بتوانند با یکدیگر زندگی کنند . ممکن است که قبل از ازدواج زوجین متوجه بسیاری از تفاوت ها نشوند اما بعد از این که ازدواج  کردند و با یکدیگر زندگی کردند ارزش های آن ها با ازدواج و اداره ی خانواده فرصتی خواهند یافت تا آشکار شوند . افراد ممکن است که متوجه نشوند که ارزش ها و زمینه های فرهنگی شان تا چه حد متفاوت است . افراد باید قبل از ازدواج با این واقعیت رو به رو شوند که طرف مقابلشان قرار نیست تغییر کند و به همین دلیل است که در ابتدای رابطه چیز های زیادی درباره ی ارزش های همسر آینده ی خود بفهمند . 

افراد برای این که یتوانند اطلاعات دقیق تری از تاثیر تفاوت ها و میزان همسانی و در نهایت میزان موفقیت رابطه و ازدواج مشخص شود می توانند با مشاوران مرکز خوب مشاوره مشورت نمایند . کسب اطلاعات و آگاهی قبل از ازدواج نقش بسیار مهمی در حفظ رابطه و موفق بودن آن دارد .