هر یک از مواردی که در ادامه مطرح می کنیم نکته ای منفی و ضعف برای رسیدن به خوشبختی در زندگی مشترک است که به هر کدام از آن ها به صورت خلاصه اشاره می کنیم و در صورتی که هر کدام از آن ها را در خود احساس می کنید با متخصصان آن را حل کنید. البته اکثر ویژگی هایی که مطرح می کنیم به دلیل عزت نفس پایین بروز پیدا می کندو در واقع ویژگی های شخصیتی فرد را تحت تاثیر قرار می دهد در ادامه برخی از این ویژگی ها را مطرح می کنیم که عبارت اند از:

گیج و درمانده بودن:

طبق نظر مشاوران خوب از ویژگی های افرادی که اعتماد به نفس کم دارند می توان به گیج و درمانده بودن و به عبارتی عدم توانایی فرد در تصمیم گیری اشاره کرد. از آن جایی که این افراد خود را ناتوان و درمانده می دانند چه در مسائل جزئی و چه در مسائل مهم قادر به تصمیم گیری نبوده و به دیگری می سپارند.

رفتارهای وسواسی و اعتیاد:

فردی که اعتماد به نفس کمی دارد معمولا ممکن است دچار اعتیاد به موارد مخدر، ولخرجی، افراط در سکس، پرکاری،عصبانیت و .... باشند و این رفتار ها هر کدام می تواند به نوعی رابطه را با مشکلات شدید مواجه کند.

پر توقع بودن:

افرادی که اعنماد به نفس کمی دارند برای به دست آوردن حس ارزش دادئما به دنبال داشتن چیز های بیشتر و بهتر هستند و برای این افراد امکانات برای رفاه و آرامش نیست بلکه داشتن احساس برتری به دیگران است و برای او زیاده خواهی پایان ندارد.

قربانی بودن:

افرادی که عزت نفس و اعتماد به نفس پایینی دارند  در اکثر موارد برای به دست آوردن احساس ارزشمندی به دنبال رضایت و تایید دیگران هستند و معمولا نقش قربانی را بازی می کنند و این افراد قادر به نه گفتن نیستند و به راحتی اجازه می دهند که دیگران از مرز حریم شخصی آن ها رد شود و مورد سوء استفاده قرار گرفتن در این افراد بیشتر می شود و در بیشتر اوقات خود فرد به این نقش آگاه نیست و در رابطه ممکن است مشکلات زیادی آن ها را در بر گیرد.

عدم توانایی در برقراری ارتباط:

بر اساس مطالعات مرکز مشاوره خانواده افرادی که اعتماد به نفس پایینی دارند نسبت به خود احساس ارزشمندی ندارند و خود را لایق دوست داشته شدن نمی دانند و در نتیجه نمی توانند ارتباط صمیمی که در هر رابطه عاطفی الزامی است را ایجاد کنند. در حالت کلی توانیی دوست داشته شدن و دوست داشتن را ندارند. و چنین افرادی معمولا به دنبال موردی هستند که ثابت کنند بی ارش هستند و و هیچ گاه احساس رضایت نمی کنند. 

سرزنش کردن:

افرادی هستند که به دلیل فرار از مسئولیت ها و کاستی های درونی خود، دائما دیگران را سرزنش می کنند و دیگران را عامل ناراحتی های خود می دانند و این افراد بسیار عیب جو، سرزنشگر هستند و در نتیجه نمی توانند ارتباط صحیح و صمیمی با شریک عاطفی شان برقرار کنند و از آن جایی که سرزنش کردن از عوامل بسیار آسیب رسان به رابطه می باشد، می تواد به مرور زمان رابطه را دچار مشکلات زیادی نماید.

زندگی در گذشته و نگرانی آینده:

افرادی که توانایی زندگی در زمان حال را ندارند و نمی توانند در اکون باشند و پیوسته در حال فکر درباره گذشته هستند و یا نگرانی زیادی درباره آینده دارند می تواند دردسرساز باشد.

حساس و زود رنج بودن:

طبق نظر بهترین روانشناس ازدواج برخی از افراد هستند که در برابر انتقاد بسیار حساس هستند و حتی مسائلی که مربوط به خودشان نیست را به خود می گیرند و این افراد بسیار گوش به زنگ بوده و هر گونه رفتار، گفتار و حرکات دیگران را زیر نظر دارند و این گوش به زنگی آن ها را بسیار حساس می نماید.

لحظه ای عمل کردن:

در موارد غیر مهم بدون ارزیابی و برنامه ریزی قبلی اگر به صورت عادت و رفتار همیشگی باشد و در موارد مهم زندگی رخ دهد، مثلا تصمیم به ازدواج ناگهانی، بچه دار شدن ناگهانی و ... می تواند بسیار دردسرساز باشد.

انعطاف نداشتن:

زندگی دارای پستی و بلندی های بسیاری است و در حال تغییر و تحول است و حوادث غیر قابل پیش بینی زیادی اتفاق می افتد. از طرف دیگر هر چقدر هم ازدواج موفقی داشته باشید باز هم با شریک عاطفی تان اختلاف ها و تفاوت هایی دارید و در این صورت است که انعطاف پذیری و قابلیت تطابق قادر است فرد را از این فراز و نشیب ها به سلامت بگذراند و حتی با رشد فرد شود. 

از موارد دیگری که می تواند رابطه را تحت تاثیر قرار دهد می توان به سن، تحصیلات و شغل، دخالت اطرافیان و فشارهای داخلی و بیرونی ، الگوهای پرورشی والدین از این دسته هستند که همگی می تواند در رابطه تاثیر گذار باشد. سنجش و ارزیابی هر کدام از موارد گفته شده و اصلاح رفتارهای اشتباه و شناخت خود می تواند رابطه را به سوی بهتر شدن و ایجاد کیفیت مطلوب هدایت کند. برای کسب اطلاعات بیشتر با مطب روانشناسی در ارتباط باشید.