آشنایی پذیرش حضور دیگری و ارتباط برقرار کردن با او برای تبادل اطلاعات و عواطف در فرایند تصمیم گیری برای ازدواج است. که در این فرایند افراد ممکن است چند اشتباه بزرگ را انجام دهند که این اشتباهات عبارت اند از: 

اشتباه اول)سوالات کافی نمی پرسیم.

طبق نظر روانشناس بسیاری از ما قبل از شروع یک رابطه سوال نمی پرسیم و با همین اشتباه بزرگ ما فرصت دانستن خیلی از مسائل را از دست می دهیم که دانستن آن ها می توانست نقش حیاتی در انتخاب ما داشته باشد. ما نمی خواهیم فضای عاشقانه را به فضای مصاحبه تبدیل کنیم. اما پرسیدن برخی از موارد مهم ضرورت دارد و تنها راهی است که می توانیم همسر آینده مان را بشناسیم. بسیاری از افراد با این فکر از سوال کردن دست می کشند که مبادا چیز بدی بشنوند و رابطه به پایان برسد و به همین دلیل از پرسیدن طفره می روند و همچنین زمانی که از خود و زندگی مان راضی نباشیم  و با گذشته خود و انفاقاتی که برایمان افتاده کنار نیامده باشیم از سوال پرسیدن فاصله می گیریم و این مورد بسیار مهم است و نیازمند بررسی و درمان است زیرا اگر که فرد نسبت به خودش احترام نداشته باشد و اعتماد به نفس نداشته باشد احتمال این که درگیر رابطه ازدواج نا موفق شود بسیار زیاد است. برای این که ازدواج موفق و تصمیم درستی داشته باشید ابتدا باید خودتان را دوست داشته باشید و احترام خودتان را نگه دارید و بعد از آن وارد رابطه شوید.


برخی از افراد نیز نمی دانند چه سوال هایی باید از طرف مقابلشان بپرسند و این نشان می دهد که افراد نمی دانند که چه چیزهایی در زندگی مشترک مهم هستند و در اولویت قرار دارند و این دسته از افراد نیاز به آموزش دارند تا به پختگی و اطلاعات لازم دست پیدا کنند. شما هر چقدر که درباره طرف مقابلتان بیشتر بدانید به همان اندازه راحت تر می توانید تصمیم بگیرید.

اشتباه دوم) نشانه های هشدار دهنده را نادیده می گیریم.

یکی از خطرناک ترین اشتباه ها این است که ما چیزی را در طرف مقابل ببینیم که نشانگر این واقعیت است که باید محتاط تر باشیم ولی خود آگاه یا ناخودآگاه از آن چشم پوشی می کنیم و آن را نادیده می گیریم. برای مثال فرد گرایش به مصرف مواد درد ولی شما می گویید که آنقدر ها هم موارد مصرف نمی کند و یا تفریحی این کار را انجام می دهد و یا برخی از کارهای او را توجیه می کنیم و یا کارهای اشتباهش را منطقی جلوه می دهیم که این کار جز دردسر چیزی را به همراه نخواهد داشت و شدیدا توصیه می شود که اگر هرگونه نشانه هشداردهنده را دیدید آن را نادیده نگیرید و در تصمیم خود دقت کنید.

اشتباه سوم) سازش سریع:

یکی از اشتباهات دیگر این است که افراد در هنگام آشنایی با فرد دیگر اعتقادات، باور ها و رفتار های واقعی خود را کنار می گذارند و خود را با فرد مقابل هماهنگ می کنند و سعی می کنند که تفاهم بیشتری را نشان دهند ولی این کار نیز اشتباه است و بعد از مدتی باعث آسیب به خود و رابطه خواهد شد.

 اشتباه چهارم) باور داریم که او را تغییر خواهیم داد.

یکی از باور های بسیار اشتباه و رایج در اکثر فرهنگ ها این است که ما می توانیم با عشق، توجه و تلاش همسر خود را تغییر دهیم و به خصوص خانم ها بیشتر مستعد این اشتباه قبل از ازدواج هستند.

اشتباه پنجم) تسلیم مادی و ظاهر می شویم.

در جهان امروزی تاکید بسبار زیادی بر روی پول و ثروت می شود زمانی که رابطه ای فقط به خاطر مسائل اقتصادی و مادی شکل می گیرد رابطه ناسالمی خواهد بود و به هیچ وجه توصیه نمی شود. احتمال این که افراد جذب این موضوع شوند بسیار زیاد است اما ازدواج فقط بر اساس این مورد به هیچ وجه توصیه نمی شود زیرا که بسیاری از فاکتورهای مهم نادیده گرفته می شود و بعد از ازدواج افراد با مشکلات زیادی روبه رو خواهند شد.

اشتباه ششم) پس از ازدواج مشکلات کم می شود.

بر اساس مطالعات مشاوره پیش از ازدواج بسیاری از افراد بر این باور هستند که بعد از ازدواج همه چیز به خوبی و خوشی حل خواهد شد. و حتی اگر قبل از ازدواج مشکلات زیادی وجود داشته باشد افراد با این باور که مشکلاتشان بعد از ازدواج حل خواهد شد با یکدیگر ازدواج می کنند. اما مسئله این است که بعد از ازدواج این مشکلات با شدت بیشتری خود را نشان خواهند داد و به همین دلیل اگر که قابل حل هستند باید از همان ابتدا و قبل از ازدواج حل شوند و افراد شیوه های حل مسئله را بلد باشند تا هر گونه مشکلی را حل کنند اما اگر که مشکلات اساسی و بزرگی هستند که حل کردن آن ها دور از انتظار است نباید به امید درست شدن آن ها ازدواج کرد. 

اشتباه هفتم) تسلیم نیاز جنسی شدن:

برخی از افراد هستند که نمی توانند نیاز جنسی خود را کنترل کنند و به فمر ازدواج هستند تا فقط نیاز خود را رفع کنند. اما ازدواج فقط به خاطر این مسئله بسیار خطرناک است و به هیچ وجه توصیه نمی شود. افرادباید زمان کافی را برای آشنایی در نظر داشته باشند و با حوصله و بدون هیچ عجله ای در این مسیر گام بردارند.

دوران آشنایی قبل از ازدواج بسیار مهم است و نمی توانیم آن را نادیده بگیریم و کم اهمیت جلوه دهیم. ما نباید در این دوران با عجله تعهد بدهیم بدون این که شناخت کافی به دست آورده باشیم . در چنین شرایطی آنچه که در انتظار ما خواهد بود آسیب و زیان است. پس باید به فرایند آشناییی بسیار دقت کنید و زمان لازم و مناسب را برای آن در نظر بگیرید. امروزه با پیشرفت دانش روانشناسی ازدواج می توانید از متخصصان مجرب در این زمینه کمک و راهنمایی دریافت نمایید زیرا که در طول فرایند مشاوره شیوه های آشنایی و نکات مهمی که درباره ازدواج باید بدانید را مطرح می کنند و همچنین مهارت هی لازم و نکات احتیاط را بیان می کنند برای کسب اطلاعات بیشتر می توانید با مرکز روانشناسی در ارتباط باشید.