بسیاری از موارد وجود دارد که وجود آن ها در زوجین می تواند میزان طلاق را افزایش دهد و زندگی زناشویی آن ها را به میزان زیادی تحت تاثیر قرار دهد و رابطه ی آن ها را به نابودی بکشاند . مواردی که گفته می شود ممکن است بی اهمیت جلوه دهند اما تاثیرات آن را به وضوح می توان دید . طبق آمار به دست آمده از خانواده درمانی تلفنی به این نتیجه رسیده شده است که استفاده مداوم از برخی رفتار ها باعث به وجود آمدن برخی مشکلات می شود و خانواده را با بحران هایی رو به رو می سازد که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم .

عدم وجود همدلی و همدردی :

زمانی که بین زوجین همدلی و همدردی وجود نداشته باشد به مرور زمان صمیمیت از بین می رود و به عبارت دیگر زوجین بیان می کنند که طرف مقابلشان آن ها را درک نمی کند و به احساسات آن ها بی توجه است . در روابط زندگی زناشویی بیشتر از عشق و منطق به اعتماد کردن و پذیرفتن باید توجه داشت . به عبارتی باید بتوانیم عقاید و احساسات یکدیگر را قبول کنیم و آن ها را نادیده نگیریم . بر اساس تحقیقات مشاوره خیانت تلفنی زمانی که همدلی و همدردی وجود نداشته باشد احتمال به وجود آمدن خیانت وجود دارد و افراد برای این که نیاز خود به درک شدن را رفع کنند گرفتار خیانت می شوند .

رفتار ها :

برخی از رفتار ها ممکن است آسیب رسان باشد مانند عدم توانایی در گوش دادن و قادر نبودن برای شنیدن به سخنان طرف مقابل و اهمیت ندادن به آن ها می تواند بسیار آسیب رسان باشد . به عبارتی زمانی که فردی به سخنان همسر خود گوش ندهد و واکنشی هر چند کوچک به آن نشان ندهد یعنی روابط کلامی و غیر کلامی را نداشته باشد مشکلاتی را به وجود می آورد و سوءتفاهم های بسیاری را باعث می شود و فکر می کنند که به او توهین کرده و یا دیگر رفتار های منفی را به او نسبت می دهند. اما زمانی که رفتار هماهنگی با شریک زندگی خود داشته باشیم اعتماد بیشتر شده و حتی با لبخندی هم می توانیم هیجان مثبتی را به وجود بیاوریم . توهین ها و سرزنش ها بسیار آسیب رسان است و می تواند تحقیر کردن را به همراه داشته باشد و قضاوت کردن درباره ی یکدیگر بنیان رابطه را به سمت نابودی می برد . زیرا که همواره گفته شده است که باید احترام را در هر شرایطی حفظ کرد و همواره باید تلاش کنیم تا احترام و مهربانی را بین خود داشته باشیم . بحث کردن در زمان هایی که عصبانی هستیم موجب بد تر شدن شرایط می شود زیرا که در شرایط عصبانیت ممکن است حرف هایی بزنیم که موجب ناراحت شدن یکدیگر شود و یا پرخاشگری و رفتار های خشونت آمیز دیگری را باعث شود و نتوان آن ها را جبران کرد و باید بدانیم که در زمان عصبانیت هیچ مشکلی حل نمی شود و باید صبر کرد تا زمانی که آرام تر شده و قادر به منطقی فکر کردن شدید به صحبت کردن درباره ی مشکلات و اختلافات بپردازید . جر و بحث کردن در زمان نا مناسب و با لحن نا مناسب رابطه را خراب کرده و به مرور زمان آَتش این اختلاف ها بیشتر شده و باعث ختم شدن این ازدواج به طلاق می شود . تماس با تلفن دکتر روانشناس و دریافت راهنمایی هایی در زمینه ی مهارت های زناشویی و روابط بین فردی می تواند شرایط بهتری را ایجاد کرده و از بروز بسیاری از اختلاف ها کاسته و میزان طلاق را هم کاهش دهد زیرا طلاق به عنوان تصمیم سخت می باشد و سازگاری با آن بسیار زمان بر بوده و خود مشکلاتی را به همراه دارد .

مشکلات روانی :

وجود مشکلات روانی در یک فرد خانواده مشکلاتی را به اعضای دیگر وارد می کند و به عبارتی آن ها را نیز تحت تاثیر قرار می دهد . با وجود مشکلات روانی و عدم وجود تعادل روانی ، هیجانی و عاطفی گسستگی هایی را در روابط پدیدار می شود و در موارد شدید تر و مبتلا بودن به اختلال روانی نظیر افسردگی ، اضطراب و یا اختلال های شدید تر دیگری مانند اختلال های شخصیت زندگی آن ها را به شدت تحت تاثیر خود قرار می دهد و نیازمند درمان های اساسی می باشد دریافت انواع شیوه های درمانی در مراکز نوروفیدبک ، درمان با نوروفیدبک ،دارو درمانی ، درمان فردی و .... می تواند موثر واقع شود . آن چه که مهم می باشد حمایت همسر و یا افراد دیگر خانواده می باشد تا فرد به بهبودی و سلامتی روانی دست یابد . در مواردی که حمایتی نباشد و افراد مورد درمان قرار نگیرند وجود رفتار های نا مناسب خطر طلاق را افزایش می دهد زیرا که پیوسته با اختلافات و مشاجره های فراوانی رو به رو شده و زندگی مشترک آن ها را به نابودی می کشاند . وجود آشفتگی در روابط بین زوجین در صورت وجود فرزند شرایط بد تری را فراهم می کند و روان آن ها و رفتار آن ها را بسیار تحت تاثیر قرار می دهد از این رو است که باید روابط خود را تقویت کرده و با شیوه های درست اختلاف ها را مدیریت کرده تا از آسیب رساندن به کودکان خود بکاهیم و آینده ی بهتری را برای آن ها ایجاد کنیم .