کسی که در بطن ماجرای شکست عاطفی است، این تجربه را منحصر به فرد می داند و عمیقا حس می کند که احساسی که او دارد با دیگران قابل قیاس نیست. اولین قدم برای هر دردی، آگاهی است. وقتی اطلاعات کافی در رابطه با مسئله ای که با آن درگیر هستید داشته باشید ، بخش بزرگی از درد شما از بین می رود و هم چنین با نگاه عمیق تری به مسائل نگاه خواهید کرد و از هر گونه تصمیم اشتباه در امان خواهید بود. طبق مطالعات روانشناسی ازدواج افرادی که جدایی را تجربه می کنند چندین ماه باید برای خود جهت بهبود فرصت دهند و از تصمیم های سریع برای وارد شدن به رابطه جدید پرهیز کنند. در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که بعد از گذشت مدت معین بر اساس رابطه قبلی تان آمادگی برای رابطه جدید را دارید یا خیر. 

نداشتن درگیری فکری درمورد رابطه قبلی:

اگر که هنوز درگیر خاطرات و تخیلات رابطه قبلی هستید و به طور قطعی نپذیرفته اید که رابطه شما با فرد قبلی پایان یافته است، آمادگی برای شروع رابطه جدید را ندارید. زندگی با خاطرات قبلی و حل نکردن بسیاری از مسائل آن دوران در فکر خود و درگیری های پیوسته و زندگی در گذشته عدم آمادگی شما را نشان می دهد. زمانی که رابطه ای پایان می یابد باید مراحل شکست عشقی را گذرانده باشید و سوگ و ناراحتی و افسردگی آن را گذرانده باشید و قبول کنید که این رابطه تمام شده و راه بازگشتی وجود ندارد.

پذیرفتن سهم اشتباهات خود از رابطه قبلی:

طبق نظر مشاور روانشناس متخصص زمانی که رابطه ای به پایان می‌رسد، فقط یکی از طرفین مسبب پایان آن نیست بلکه هر دو طرف در آن نقش دارند. رابطه ارتباطی دو سویه می باشد و نمی توان تمام تقصیر ها را به فرد مقابل نسبت داد. افراد زمانی می توانند وارد رابطه جدید شوند که اشتباهات رابطه قبلی خود را یشناسند و آن ها را قبول کنند و به عبارتی مسئولیت اشتباهات خود را قبول کنند در این صورت زندگس شکل بهتری را برای فرد به همراه خواهد داشت.

به دنبال جایگزین و فرار از درد جدایی نبودن:

امروزه بسیاری از جوانان زمانی که رابطه ای به پایان می رشد برای فرار از تنهایی و درد جدایی فورا وارد رابطه ای جدید می شوند بدون این که به شکل منطقی به خود اجازه دهند که مراحل شکست عشقی و قبول آن را پشت سر بگذارند. وارد شدن به چنین رابطه ای بسیار اشتباه است. چون فرد فقط از روی فرار از درد جدایی به فرد دیگر روی آورده است و به احتمال زیاد فرد انتخاب شده نمی تواند مناسب باشد زیرا که بر اساس منطق و معیار ها نیست و رابطه با شکست همراه خواهد بود.افرادی که از اهمیت این موضوع آگاهی ندارند ممکن است که در زمان کوتاه شکست های پی در پی در روابط متعدد را تجربه کنند.

رشد شخصی:

زمانی که رابطه ای پااین می پذیرد، افراد باید در جهت رشد شخصی گام بردارند. برای مثال دایره اجتماعی خود را افزایش دهند، به تغذیه، ورزش و سلامتی خود اهمیت دهند و از همه مهم تر این که به شناخت ویژگی ها منفی و مثبت خود و همچنین اشتیاهاتی که در رابطه قبلی داشتند را شناسایی کنند و به رشد و تقویت آن ها گام بردارند. در این صورت به آگاهی و شناخت خود و تکرار نکردن اشتباهات گذشته و جایگزین کردن عادت های جدید گام بر‌می‌دارند.

نداشتن احساس خشم و نفرت نسبت به فرد قبلی:

خشم زیاد، بی حوصلگی، بی حرمتی، تند مزاجی، خشونت ، حسادت و .... از مواردی هستند که در مراحل عبور از شکست عاطفی دیده می شود و نشان از این دارد که فرد هنوز آمادگی برای رابطه جدید ندارد.

انتخاب آگاهانه و عاقلانه فرد جدید:

فردی که برای رابطه جدید انتخاب می کنید باید بر اساس معیار ها ، ارزش ها و نگرش های خودتان باشد و این موارد بادی کاملا عقلانی و منطقی باشند در غیر این صورت تصمیم درستی را نخواهید گرفت. تصمیم به این که وارد رابطه جدید شوید با کاملا از روی شناخت و آگاهی باشد تا دوباره با شکست مواجه نشوید و فرد درستی را برای ادامه رابطه انتخاب کنید. برای این کار می توانید با مشاور خانواده‌ها و ازدواج در ارتباط باشید.


سخن آخر:

 شکست عاطفی برای هر فرد شدت و ساختار متفاوتی دارد. بعضی ها شکستی کوتاه مدت را تجربه می‌کنند و بعضی دیگر سالیان سال با این تجربه تلخ دست و پنج نرم می‌کنند. عمق رابطه، ماهیت رابطه، شدت احساسات طرفین در رابطه، شرایط جدایی و تجربیات گذشته، از جمله مهم ترین عواملی هستند که بر نحوه‌ی شکست عاطفی تاثیر می‌گذارند. شکست عاطفی دارای مراحلی است که عبور از آن ها در افراد مختلف متفاوت است. این مراحل شامل شکست درخود، شکستن عادت ها، سرزنش، خشم و در اخر پذیرش و بلند شدن می‌باشد. افراد باید تمام مراحل زیر را در طی زمان بندی معینی پشت سر بگذارند تا از تاثیرات آن جدا شوند و بتوانند به فرد و رابطه جدید فکر کنند. برای کسب اطلاعات بیشتر می‌توانید با مشاوران مطب روانشناس در ارتباط باشید.