تفاوت نظر و نگرش میان دو انسان که در فضایی مجزا پرورش یافته اند کاملا طبیعی است بنابراین وقوع بحث و تنش امری عادی در ارتباط زوجین تلقی می شود. طبق مطالعات روانشناسی خانواده اگر چه در صورت عدم کنترل خشم و دعوا ضربه های جبران ناپذیری به زندگی مشترک وارد می شود ولی در صورت رعایت اصول و کنترل خویشتن و تلاش برای منطقی بودن منجر به مطلع شدن از نظرات و اختلاف بین آن ها و در نتیجه تلاش برای حل و فصل آن ها می شود. زندگی روزمره مسائل زیادی برای حرف زدن به همراه دارد با این حال تا جایی که می توانید با صحبت کردن درباره علایق مشترکتان احساستان را نسبت به یکدیگر بیشتر کنید. سعی کنید که با همسرتان صحبت کنید و در گفت و گو مشکلاتتان را به آرامی مطرح کنید و یکی یکی بدون این که موضوعات مختلف را بیان کنید تمرکز بر روی یک موضوع داشته باشید و هر دو درباره آن حرف بزنید و سعی کنید که نکاتی را که در ادامه اشاره می کنیم را وارد صحبت هایتان نکنید زیرا که جز بیشتر شدن اختلاف و تنش چیزی را بریتان به همراه نخواهد داشت.

در ادامه به مواردی اشاره می کنیم که باعث به وجود آمدن تنش و دعوا و اوج گرفتن جر و بحثی غیر منطقی بین زوجین می شود و امیدواریم که زوجین با پیدا کردن منشا اشتباهاتشان در دعوا و بالا گرفتن تنش منجر به حل آن اشتباه و جلوگیری از بروز آن در بحث های آتی شود و بتوانند برای صحبت کردن منطقی و احترام گذاشتن به اختلاف نظر دو طرفتان شود و ازدواج خوب را تجربه کنند. روش هایی که زوجین برای ایجاد بحث و تنش استفاده می کنند عبارت اند از:

انتخاب زمان:

زمانی را انتخاب می کنند که همسرشان اصلا انتظار بحث و دعوا را ندارد برای مثال زمانی که شوهرشان سر کار می رود و یا زمانی که برنامه مورد علاقه اش را نگاه می کند. در این شرایط کمترین میزان همدلی را می تواند به همسرش نشان دهد.

تشدید بحث:

بی توجهی نسبت به اصل ماجرا و علت بحث به تخریب شخصیت همسر، بی ارزش دانستن زندگی با او و یادآوری مسائل و کوچک ترین اشتباهش در بحث می پردازد.

پررنگ کردن وقایع:

بدو اشاره به اصل ماجرا و هیچ تلاشی برای حل و فصل کردن آن به کاستی ها می پردازد و با بیان مشکلات و اشتباهات گذشته ، وضعیت بغرنج تر می شود.

اغراق کردن:

برای پیچیده تر کردن اوضاع از کلمات تنش زا نظیر همیشه و هرگز استفاده می کند و این باعث بجث تی زیادی می شود و سوءتفاهم های زیادی را ایجاد می کند. 

غر زدن:

با نق زدن مداوم و شکایت کردن در بحث ها، همسرش هم مقابله به مثل کرده و در نتیجه بحث تداوم پیدا می کند .

بحران سازی:

از یک اشتباه کوچک بحران می سازد و همه چیز را بدتر از آن چه که هست نشان می دهد .

سرزنش کردن:

همسرش را مسبب تمام مشکلات می داند و خود را قربانی جلوه می دهد و تحت هیچ شرایطی عیوب رفتاری خود را نمی پذیرد و دائما همسر را به خاطر تمام اشتباهاتش سرزنش می کند. 

منت گذاشتن:

با به رخ کشیدن امتیازاتی نظیر تحصیلات بیشتر یا درآمد بیشتر و یا هر کاری که برای طرف مقابل کرده است منت می گذارد.

استفاده زیاد از کلمه چرا:

افراد پیوسته از کلمه چرا استفاده می کنند و از همسرشان سوال می پرسند که چرا فلا کار را نکردی و .... در این شرایط دعوا و فشارذ و تنش در رابطه بیشتر می شود. 

گوش ندادن به حرف های همسر:

وقتی که به حرف های همسرش گوش نمی هد و با بی اعتنایی از آن ها می گذرد و اهمیتی نمی دهد شرایط را سخت تر خواهد کرد.

برچسب زدن:

با استفاده از کلمات تحقیر کننده برچسب های منفی را به همسرش القا می کند تا نشان دهد همسرش کاملا خطاکار است. 

حالت دفاعی به خود می گیرد.

با هر واکنشی از سوی همسرش و با این فکر که اگر جای او بود چه می گفت پیش از صحبت کردن همسرش دست پیش گرفته و دائما بحث را کش می دهد .

برخورد تهاجمی:

با این کار مسئولیت هیچد چیز را به عهده نمی گیرد زیرا که فکر می کند در بحث حق با خودش است و طرف مقابل مشکل دارد .

ترک کردن محل بحث:

با این کار از زیر بار بحث و پذیرفتن اشتباهاتش فرار می کند و باعث بد تر شدن بحث می شود.

نپذیرفتن مصالحه در بحث:

اصلادر بحث کوتاه نمی آید و انقدر دعوا را کش می دهد تا در نهایت خودش را برنده بحث ببیند و هرگونه مصالحه را شکست می داند.

فرافکنی در بحث:

از اصل موضوع دور شده و اتفاق های دیگر را به میان می آورد موضوعات مختلف را وارد بحث می کند و موضوع از بخش اصلی خود فاصله می گیرد و هیچ چیز حل نشده و شرایط بد تر می شود.

خود را قربانی جلوه دادن:

خود را بی تقصیر و قربانی تمام مسائل و مشکلات روی داده در زندگی جلوه می دهد و این نیز دلیلی برای بد تر شدن بحث است.

همانطور که دیدی هر کدام از موارد بالا می تواد در رابطه تان مشکل ایجاد کند و احتمالا با آشنایی آن ها می توانید در رابطه تان به راحتی آن ها را شناسایی کنید و تلاش لازم را برای حذف آن ها و جایگزین کردن عادت های درست و صحیح تلاش کنید . برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک مشاوره کشور در ارتباط باشید.