همه‌‌ی افراد نقص هایی را با خود به همراه دارند و ممکن است این نقص ها در رابطه عاطفی موجب ایجاد ناراحتی هایی شود و همچنین باعث بروز احساسات نا امید و خسته کننده در زوجین شود. فقط آن چه که اهمیت دارد این است که زوجین اجازه ندهند این نقص ها و تفاوت ها باعث ایجاد احساس بد در کل رابطه شود.

چالش های رابطه جنسی:

طبق نظر روانشناسان ازدواج اگر که در اوایل ازدواجتان هستید ممکن است که به طور کامل از رابطه جنسی تان رضایت نداشته باشید و مشکلاتی را تجربه کنید. این موضوع کاملا طبیعی است و به مرور زمان که تمرینات بیشتری هم خواهید داشت در این زمینه پیشرفت خواهید کرد و رضایت شما نیز بیشتر خواهد شد.

براورده نشدن نیازها:

ممکن است که از شریک زندگی خود توقع داشته باشیم که تمام نیاز های ما را برآورده سازد. اما این کار دور از واقعیت است و هر چقدر هم که تلاش کند نمی تواند تمام نیاز ها را به طور کامل برطرف نماید. پس این توقع کاملا غیر اساسی و غیر منطقی می باشد و این توقعات غیر منطقی سبب ایجاد اختلافات خواهد شد. اگر که بپذیریم که همسرمان توانایی بر طرف کردن تمام نیازهای ما را ندارد راحت تر با مشکلات رابطه کنار خواهید آمد.

روزهای بد:

عشق همیشه هیجان انگیز و زیبا نیست و زوجین پستی ها، بلندی ها ، سختی و فشار زیادی را سپری خواهند کرد. زمانی که در روزهای سخت رابطه تان هستید این را بدانید که باید پشت هم باشید و به یکدیگر در جهت حفظ رابطه تان کمک نمایید و بدانید که طوری برخورد نکنید که گویا دشمن هم هستید. وجود روزهای سخت در هر رابطه ای طبیعی است و آن چه که در این شرایط مهم است نحوه ی مدیریت مشکلات زوجین است. با مهارت آموزی زوجین می توان حل مسئله و حل تعارض ها را یاد گرفت و با تمرین و تکرار آن ها را در زندگی مشترک اجرا کرد.

حسودی:

در طول رابطه زناشویی ممکن است که زوجین نسبت به یکدیگر احساس حسادت داشته باشند و این حس حسادت اگر به شکل مفرط باشد می تواند رابطه را خطراتی مواجه کند اما اگر در موارد بسیار کمی این حس را بین خود تجربه کردید سعی کنید که با رعایت احترام و مهربانی درباره ی موضوع با یکدیگر صحبت کنید و برخورد بدی نداشته باشید تا شرایط منفی در رابطه ایجاد شود.

از خود گذشتگی:

مشاور روانشناس بیان می کند که زوجین ممکن است که گاهی اوقات از سر دوست داشتن نسبت به هم از خود گذشتگی نشان دهند و گاهی اوقات نمی توانیم نه بگوییم و احساس کنیم که خود را گم کرده ایم. اگر که این کارها بیش از حد باشد ممکن است که به خاطر برخی مسائل روانی و نداشتن مهارت ها باشد ولی گاهی اوقات می تواند رابطه را به سمت بهتری پیش ببرد. اما در حالت کلی کینه گرفتن و نبخشیدن در رابطه اصلا مناسب نخواهد بود و شرایط بدی را ایجاد می کند. بخشش یکی از فاکتورهای مهم در زندگی مشترک است و هر فرد باید این مهارت را یاد بگیرد و از آن استفاده کند در غیر این صورت رابطه را دشواری هایی مواجه خواهد کرد.

تجربه مشکلات:

طبق نظر مشاوران خانواده از آن جایی که ازدواج دو نفر از خانواده ها با ارزش ها ، نگرش ها و باور های مختلف هستند زمانی که به زیر یک سقف می آیند و زندگی مشترکی را اغاز می کنند ممکن است که تفاوت های خود را به شکل آشکار تری تجربه کنند. عادت ها و سبک زندگی متفاوت نیز ممکن است اختلافاتی را به همراه داشته باشد اما به مرور زمان نسبت به سبک زندگی و عادت های و بسیاری از اخلاق های دیگر آشنا خواهید شد و با گذشت زمان آن ها را حل خواهید کرد و در مواردی با آن ها کنار خواهید آمد. ازدواج به دلیل تغییر سبک زندگی استرس و تنش هایی را به همراه دارد و این تفاوت ها نیز ممکن است مشکلات را پررنگ تر نماید. 

بر اساس گفته ی مشاوران مطب روانشناسی اگر که شما شریک زندگی خود را بر اساس معیار های ضروری تان انتخاب کرده باشید و همچنین میزان تناسب و میزان تفاهم در شما و طرف مقابل بیشتر باشد، راحت تر می توانید با بحران ها و مشکلات پیش آمده مقابله کنید. اما در صورتی که میزان تفاوت های اساسی در شما بیشتر از حد باشد به طوری که کنار آمدن با این تفاوت ها زیاد باشد حل کردن مشکلات نیز سخت تر خواهد بود. اما گاهی اوقات ممکن است که اختلافات زوجین به خاطر نداشتن مهارت های لازم باشد در این صورت با استفاده از مهارت آموزی می توان شرایط مناسب جهت داشتن زندگی مشترک پایدار و موفق را ایجاد کرد.