بین عشق و وابستگی تفاوت بسیاری وجود دارد و این تاثیر زیادی به ازدواج می گذارد . زمانی که افراد به یکدیگر عاشق هستند به طرف مقابل اهمیت می دهند ولی در وابستگی ، حالتی از نیازمندی به طرف مقابل است تا فرد وابسته احساس کامل بودن نماید و فرد مقابل را به عنوان منبعی برای برطرف کردن نیازهای خودش می داند . زمانی می توان گفت که ازدواج سالم است ، افراد علاوه بر حفط رابطه ی مشترک خود فردیت خود را نیز حفظ نمایند و طرف مقابل را در جهت ب عهده گرفتن مسئولیت هایش نداند . این ارتباط بیشتر رابطه ی والد و کودک می باشد و خبر از ازدواج نا سالم می دهد .طبق نظر روانشناس خانواده خوب در ازدواج سالم ، زن و شوهر باید به همراه یکدیگر در مسیر رشد و تحول حرکت کنند . فردی که وابسته است به طرف مقابل خود قدرت بیشتری می دهد و تعادل رابطه را به هم می زند و برای این که بحث و اختلاف پیش نیاید ، بیشتر تصمیم ها را به گردن دیگری می اندازد و این خود سبب بروز بسیاری مشکلات می شود .

وابستگی بر ارتباط عاطفی زن و شوهر چه تاثیری دارد ؟

اگر وابستگی عاطفی بین زن و شوهر از بین نرود در ارتباطشان و ازدواج مشکلاتی به وجود می آید که در ادامه به آن ها اشاره می کنیم :

نا توانی در عشق ورزی :

طبق نظر بهترین مشاور زمانی که فرد به همسر خود وابسته باشد ، نمی تواند عشق واقعی را تجربه کند . زیرا که چنین فردی همواره به دنبال این است که نیاز هایش رفع شوند و خواسته هایش از سوی فرد مقابل بر آورده شوند . در چنین شرایطی رابطه یک طرفه خواهد بود زیرا که دیگری نیاز هایش برطرف نشده و ناکام می ماند و این به مرور زمان مشکلات زیادی را ایجاد می کند .

اختلاف نظر ها و تفاوت ها :

زمانی که افراد بر سر بعضی مسائل با یکدیگر اختلاف دارند و درباره ی آن ها صحبت نمی کنند و از آن می ترسند و زمانی که هر بحثی پیش بیاید ، احساس طرد شدگی و تنهایی می کنند و به همین دلیل هیچ تمایلی به بحث بر سر اختلاف ها ندارند . این در حالی است که زوجین باید درباره ی اختلاف ها و تفاوت ها با هم صحبت کنند و آن ها را شناسایی کنند و بعد از آن می توانند نقطه ی مشترکی که برای هر دو طرف قابل قبول باشد را انتخاب کنند و در جهت حل مشکل خود اقدام نمایند . زمانی که زوجین چنین کاری نکنند به مرور زمان مشکلات و اختلاف ها بیشتر اوج خواهد گرفت و خطرات بسیار زیادی به رابطه خواهد رسید .

جابه جایی قدرت :

بر اساس تحقیقات انجام شده در مرکز روانشناسی ایرانی زمانی که فردی به همسر خود وابسته است ، بیشتر تصمیم ها را بر عهده ی همسر خود می گذارد و در حالت کلی قدرت زیادی به همسر خود می دهد و برای این که بسیاری از اختلاف ها و بحث ها پیش نیاید همه چیز را به عهده ی همسر خود می سپارد و در نتیجه تعادل رابطه به هم می خورد و به مرور زمان این نیز مشکلات بیشتری را فراهم می کند .

مشکلات مربوط به آزادی :

چنین فردی از این که همسرش از آزادی برخوردار باشد نگران است زیرا که همواره فکر خواهد کرد که همسرش او را دوست ندارد و می خواهد که بی وفایی کند و در نتیجه مشکلات زیادی را ایجاد می کند .

تعارض های هیجانی :

در مورد رابطه ی جنسی و احساسات عاشقانه باید گفت که زمانی که فرد وابسته همواره به دنبال بر طرف کردن نیاز های خودش است و به نیاز های همسر خود نمی تواند توجه داشته باشد و در نتیجه نیاز های همسرش ارضا نشده باقی می ماند و این موضوع به مرور زمان می تواند به رابطه بسیار صدمه بزند .

طبق نظر مشاور ازدواج افراد برای این که بتوانند ازدواج موفقی داشته باشند باید آن را خلق کنند و آن را خودشان بسازند و این زمانی قابل اجرا خواهد بود که افراد خود را بشناسند . خود شناسی یکی از موارد مهمی می باشد که هر فردی باید به آن توجه داشته باشد . زمانی که زوجین به خود شناسی برسند به این درک خواهند رسید که هر کدام از آن ها باید فردیت و مسئولیت خود را به عهده بگیرند و در کنار آن زندگی مشترک و به عبارتی ما شکل داده شده را به بهترین شکل حفظ کنند و در جهت رشد رابطه ی خود تلاش کنند . تلاش یکی از افراد نمی تواند برای حفظ رابطه ی دو نفره کافی باشد . هر دو طرف باید به یک میزان و اندازه در جهت استحکام و پایداری ازدواج خود تلاش کنند . به این نکته نیز باید اشاره کرد هیچ کس کامل نیست و همه ی افراد برخی مشکلات رفتاری و تفاوت هایی دارند و برای این که بتوانیم رابطه ی خود را پیش ببریم باید تفاوت های یکدیگر را بپذیریم و به خاطر آن ها یکدیگر را سرزنش و تحقیر نکنیم زیرا موارد این چنینی می تواند رابطه را نابود کند . این در حالی است که با گفت و گو کردن و آگاهی می توان بسیاری از مشکلات را حل کرد .