همه ما مسائل حل نشده از دوران کودکی داریم که آن ها را به روابط خود می آوریم و تا حدی زندگی ما را تحت تاثیر قرار می دهد. اما آن چه که اهمیت دارد این است که سابقه برخی از ضربه های عاطفی و لطمات روحی جدی تری ممکن است در همسر آینده تان باشد که باید آن ها را جویا شوید تا بتوانید او را بهتر درک کنید و یا اگر این ضربه ها بسیار شدید بوده اند و به اندازه کافی التیام نیافتند، بتوانید از درگیر شدن در رابطه ای بسیار دردناک و مایوس کننده جلوگیری کنید. این لطمه ها را می توان به صورت زیر تقسیم بندی کرد.

آزار جنسی :

بر اساس مطالعات مشاوره تخصصی خانواده اگر که همسرتان در کودکی مورد مزاحمت جنسی قرار گرفته است و تحت درمان قرار گرفتن و نگرفتن، مطلع بودن خانواده، ارزش ها و باورهای او درباره رابطه جنسی، با خبر بودن از روابط نا مشروع یکی از والدین، مورد تجاوز قرار گرفتن در کودکی همگی از مواردی هستند که می تواند آسیب زا باشد. مشکلات احتمالی که به خاطر این مورد به وجود می آید می تواند شامل موارد زیر باشد:

ترس از صمیمیت:

ابن امکان وجود دارد که قربانیان آزار و اذیت جنسی، با حد و مرز های عاطفی و احساسی دچار مشکل شوند. به این گونه که از لحاظ احساسی منفعل باشند و هیچ گونه حد و مرزی را نشناسند و یا این که در را به روی هر گونه احساس و عواطف ببندند و به کسی اجازه ورود ندهند. بیشتر کسانی که مورد تعارض جنسی قرار گرفته اند اجازه نمی دهند از لحاظ عاطفی به آن ها نزدیک شوند.

اعتیاد جنسی و یا نا توانی جنسی:

طبق نظر مشاور متخصص ازدواج قربانیان آزار و اذیت جنسی غالبا اشتغال ذهنی بیش از حد پیدا می کنند و یا کلا بیزار می شوند. به طوری که تمایل جنسی خود را کاملا از دست می دهند و دچار نا توانی جنسی می گردند. ممکن است که به مشکل بر بخورید زمانی که در کودکی مورد مزاحمت جنسی قرار گرفته باشید و هرگز نیز به منظور رویارویی با احساس ضعف و خشم که برایتان به ارمغان آورده درمانی دریافت نکرده باشید. درمان در چنین وضعیتی بسیار ضروری است. مشکل اضافه وزن و انحراف و انحطاط جنسی از مواردی هستند که می تواند بروز کند.

آزار و بد رفتاری کلامی:

اگر که در دوران کودکی کتک خورده اند و مورد آزار جسمانی قرار گرفته اند، ترسانده شدن به روش فیزیکی مانند زندانی شدن و .... داد و فریادهای مداوم و نا سزا گفتن، ترس از والدین، مورد بد دهنی و آزار کلامی قرار گرفتن و ... می تواند آسیب هایی را ایجاد کند.

تخلیه خشونت و نفرت سرکوب شده:

بر اساس مطالعات بهترین مشاوره روانشناسی کودکانی که با آزار و اذیت جسمانی و کلامی بزرگ می شوند، معمولا خشم بزرگی در درون خود دارند و این خشم سرکوب شده را به صورت تند خو گری و پرخاشگری نشان می دهد . این برون ریزی و تخلیه خشم می تواند به یکی از اشکال فوق العاده انتقاد گر بودن، سختگیری، بد عنق بودن، دمدمی مزاج بودن و... خود را نشان می دهد. 

اعتیاد:

چنان چه فردی مورد آزار و اذیت جسمانی قرار گرفته اند، بخواهند خشمی را که در درون خود دارند سرکوب کنند، این امکان وجود دارد که مستعد نوعی اعتیاد شوند تا به کرخت کردن احساساتشان کمک کند تا احساسات منفی خود را حس نکنند.

رفتار کنترل گرایانه:

چنانچه فردی در کودکی کنترل می شده است، این امکان وجود دارد که در روابط دوران بزرگسالی خود بخواهد دیگران را کنترل کنند.

عدم توانایی در رویارویی با مسائل و حل مشکلات:

کودکان خانواده هایی که در آن ها خشم و اغتشاش زیادی وجود داشته است، در بزرگسالی نسبت به هر گونه درگیری و برخورد احتمالی شدیدا بیزار خواهند بود و در دوران بزرگسالی از هر گونه مذاکره برای حل مشکلات متنفر خواهد بود.

ترک شدن از سوی یک یا هر دو والد:

ترک شدن از سوی یک یا هر دو والد به دلیل طلاق، مرگ، فرزند خواندگی، خودکشی و دوری عاطفی می تواند مشکلات احتمالی زیر را به همراه داشته باشد:

ترس از تعهد:

چنانچه نامزدتان در کودکی به عللی چون طلاق، مرگ یک یا هر دو والد بی محبتی و کمبود عشق ، احساس طرد شدگی کرده است. این امکان وجود دارد که به راحتی نتواند به کسی از نظر عاطفی تعهد بدهد. تعهد بی موقع و زود هنگام نیز از موارد دیگری است که می توان گفت زیرا بیشتر کسانی که در کودکی از داشتن خانواده ای طبیعی محروم شده اند، ممکن است عجولانه خود را در روابط درگیر کنند و یا خیلی زود تعهد بدهند. به امید این که هر چه را نداشته اند به دست بیاورند. 

نا امنی، حسادت و بی اعتمادی:

هر چه همسرتان در کودکی احساس طرد شدگی بیشتری کرده باشد، به همان میزان نیز احتمال این که مشکل نا امنی ، احساس مالکیت، حسادت و بی اعتمادی داشته باشد، بیشتر خواهد بود. ممکن است به راحتی نتواند خود را متقاعد و باور کند که شما او را دوست دارید و او را فریب نخواهید داد.

فقدان هرگونه تصویر ذهنی از رابطه سالم:

چنانچه فرد در خانواده ای بزرگ شده است که در آن ازدواج پدر و مادرش سالم و پا برجا نمانده الگو و تصویر ذهنی سالم از یک ازدواج و رابطه پر دوام  همیشگی نخواهد داشت. و احتمال این که چنین کودکی در بزگسالی در رابطه اش به مشکل مواجه شود بسیار زیاد است. برای کسب اطلاعات بیشتر با کلینیک روانشناسی ایرانی در ارتباط باشید.