هنگامی که زوج های جوان می خواهند با هم ازدواج کنند ، سرشار از انگیزه ، امید و هیجان هستند . و در اوایل ازدواج ، عاشق هم هستند و اما با گذشت چند سال از زندگی مشترک آن ها ، این هیجان ها فروکش می کند و در مواردی ممکن است که از همدیگر بدشان بیاید و به فکر طلاق و جدایی بیفتند .طبق نظر بهترین مشاور خیلی از زوج ها بر این باور هستند که با بقیه فرق دارند و همیشه به همدیگر عاشق خواهند بود اما با گذشت زمان و رو به رو شدن با پستی و بلندی هایی ممکن است که شکست در ازدواج را تجربه کنند و یا رابطه ی آن ها دچار مشکل شود . 

اوایل ازدواج برای همه ی افراد شیرین و پر از هیجان های مثبت است اما با گذشت زمان از میزان آن کاسته می شود . زمانی که زوجین زندگی مشترک خود را آغاز می کنند با موارد بسیاری مواجه می شوند که قبلا تجربه نکرده اند و با آن ها رو به رو نشده اند . بر اساس مطالعات روانشناسی قبل از ازدواج باید بدانیم  از آن جایی که دو فرد دردو خانواده ای کاملا متفاوت رشد یافته و بزرگ شده اند و فرهنگ ، عادات رفتاری و بسیاری از موارد دیگر را با خود به همراه دارند و شروع زندگی با یکدیگر و وجود این تفاوت ها شرایطی را فراهم می کند که ممکن است رابطه را با بحران هایی رو به رو سازد . اما آن چه که مهم است توانایی افراد برای حفظ رابطه ی پایدار و مناسب و عبور از شرایط بحرانی طبق اصول و مهارت های صحیح است . پس در نتیجه زوجین برای این که بعد از فروکش شدن هیجان های اولیه بتوانند رابطه ی خود را حفظ نمایند باید مهارت های زناشویی مناسبی را یاد بگیرند تا عشق، صمیمیت و تعهد را در رابطه ی خود به همراه داشته باشند و با شکست و جدایی عاطفی رو به رو نشوند . 

مورد دیگری که باید به آن اشاره کنیم شیفتگی در ازدواج می باشد . افراد ممکن است که به دلیل تنها وجود یک ویژگی خاص در فرد ادعای عاشق شدن کنند و به بسیاری از موارد از قبیل شخصیت و معیار های ازدواج بی توجه باشند و فقط به خاطر یک دلیل ازدواج کنند اما با گذشت زمان و کمرنگ شدن شیفتگی تفاوت های فرد مقابل را ببینند و  تعارض های بسیاری به وجود بیاید . در حالت کلی همانطور که گفتیم هیجان های بسیار متفاوتی در اوایل ازدواج وجود دارد که با گذشت زمان فروکش می کنند و این شیفتگی پایان می یابد . به همین دلیل است که قبل از ازدواج باید با معیار های مهم ازدواج آشنا باشند و فرد مقابل نیز این معیار های مهم را دارا باشد و همچنین آگاهی از مهارت های زناشویی و مهارت های حل مسئله برای حفظ عشق و صمیمیت ضروری می باشد .

تفاوت بین عشق و شیفتگی چیست ؟

برای آَشنایی بیشتر با عشق و شیفتگی به تفاوت های آن ها اشاره می کنیم . عشق و شیفتگی 5 تفاوت دارد که عبارت است از :

  1. شیفتگی با تصمیم گیری همراه نیست ، یعنی به این معنی که فرد بدون داشتن هدف و انگیزه از فردی خوشش می آید و هورمون های او دچار تغییراتی شده و هیجان ها و احساسات و متفاوتی را نسبت به او دارد اما دلیلی برای آن ها ندارد و نمیداند که چرا از او خوشش آمده است . اما در عشق واقعی تصمیم گیری را با خود به همراه دارد و بدون هدف اتفاق نمی افتد .
  2. شیفتگی ماندگار نیست و برای مدت کوتاهی باقی می ماند و بسیار کوتاه مدت است . ولی از آن جایی که عشق همراه با تصمیم گیری بوده هیچ وقت از بین نمی رود و مادگار خواهد بود .
  3. بر اساس نظر مشاوران مراکز مشاوره معروف شیفتگی همراه با تخیلات است . یعنی شما عاشق فرد واقعی نمی شوید و بیشتر عاشق تمایلات و تجسمات و تخیلاتی که نسبت به فرد ساخته اید می شوید اما در عشق واقعی ، شما عاشق خود فرد هستید و از نقاط ضعف و قوت او خبر دارید و او را با تمام ویژگی های بد و خوبی که دارد قبول کرده اید و نسبت به آن آگاه هستید . 
  4. شیفتگی بدون مرز است . در شیفتگی افراد فکر می کنند که بدون یکدیگر نمی توانند زنده بمانند ولی در عشق واقعی ، هر یک از افراد مرز های خود را دارند و هر فرد نسبت به آن ها آگاه است و در این زمینه به دیگری احترام می گذارد .
  5. در شیفتگی فقط احساسات وجود دارد . اما در عشق همراه با احساسات ، عمل نیز وجود دارد در حالت کلی در عشق احساسات ما از اعمال ما تاثیر می پذیرد . 


همانطور که در قسمت بالا نیز بیان کردیم ، آشنایی با معیار های انتخاب همسر بسیار مهم می باشد و ازدواج همراه با انگیزه و هدف و بر اساس معیار ها موفقیت بسیاری را به همراه خواهد داشت این معیار ها می تواند مواردی نظیر تناسب ظاهری ، مهربانی ، خانواده ، تحصیلات ، مسئولیت پذیری و بسیاری از موارد دیگر باشد که در طرف مقابل باید اکثر آن ها را متناسب با ازدواج در نظر بگیرید و مهم بدانید برای اطلاعات بیشتر و دریافت مشاوره قبل ازدواج می توانید با لیست مشاوران خوب کشور در مرکز مشاوره انتخاب نو مشورت نمایید .